Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Ce trebuie să iei în considerare când alegi mobilierul de grădină

Ce trebuie să iei în considerare când alegi mobilierul de grădină

Un set de grădină poate fi o investiție importantă, de aceea este bine să te asiguri că faci alegerea corectă atunci când decizi ce mobilier de grădină să achiziționezi. Iată doar câteva din lucrurile la care trebuie să te gândești înainte de a lua o decizie: cât de ușor este să cureți și să menții mobilierul, ce stil să alegi, ce spațiu ai la dispoziție pe balcon sau pe terasă. Ce contează cel mai mult pentru tine? Vrei un set de grădină pe care să îl lași afară pe toată perioada anului? Sau e mai important pentru tine să ai mobilier confortabil?  

Iată câteva sfaturi care să te ajute să iei o decizie avizată. 

Mărime, așezare și confort 

Cât de mare este spațiul tău outdoor? Ai o grădină generoasă sau un balcon mic? Poate ai chiar un balcon mic, în stilul balcoanelor din blocurile interbelice? Înainte de a comanda deja setul care îți place și care crezi că e potrivit pentru tine și familia ta, gândește-te la nevoile tale zilnice - la câtă lume crezi că va folosi zilnic mobilierul de grădină - și optează pentru scaune pliabile în cazul în care ai din când în când invitați. Chiar dacă ai destul spațiu în grădină, poate vrei să îl folosești și pentru alte activități - pentru o piscină gonflabilă, o trambulină sau niște jocuri în aer liber - și atunci e bine să ai în grădină doar mobilierul pe care știi că îl vei folosi zilnic.  

În plus, așa cum decorezi spațiul interior, cu obiecte mai mici care să personalizeze locul, e bine să lași loc pentru decorațiuni și afară. Lămpile solare, felinarele sau alte obiecte decorative de exterior îți vor face grădina sau terasa mai frumoasă. 


Setul lunge VEMB este confortabil și luxos, are dimensiuni generoase și e potrivit pentru grădini sau terase mari. 

Când vei folosi mobilierul de grădină?

Gândește-te când și pentru ce vrei să folosești mobilierul de grădină. Vrei să iei masa pe balcon sau pe terasă, în aer liber? Sau mai degrabă vrei să stai confortabil pe un set de grădină când citești o carte? Dacă prima variantă este opțiunea ta, atunci un set de bistro sau un set de grădină cu masă și scaune de exterior sunt o alegere potrivită. Dacă, în schimb, vrei să te relaxezi afară, eventual întins într-o poziție cât mai confortabilă, alege un set lounge sau poate un șezlong pe care poți sta la plajă. 

Cel mai bun mobilier pe care îl poți lăsa afară: îngrijire și mentenanță 

Atunci când alegi mobilierul, nu te gândi numai la design și la mărime. Trebuie să iei în considerare și materialul din care este realizat. În funcție de acesta, mobilierul va avea de nevoie de mai multă îngrijire sau nu va avea deloc nevoie de mentenanță. Mobilierul din lemn artificial sau aluminiu, de exemplu, nu are nevoie de îngrijire și poate fi lăsat afară chiar și iarna. Este ușor de curățat cu apă și săpun, nu are greutate mare și poate fi mutat cu ușurință dintr-un loc în altul. Mobilierul de exterior din lemn masiv, pe de altă parte, este greu, solid, frumos, dar are nevoie de tratament cu ulei care să îi prelungească viața. 
Mobilierul de grădină din plastic este ieftin, confortabil, ușor de întreținut și de curățat, doar cu puțină apă și săpun. 
 


Mobilierul de grădină din gama LARVIK este realizat din aluminiu și nu necesită îngrijiri speciale

Aspect și stil

Gândește-te ce stil ai vrea să aibă grădina, balconul sau terasa ta. Vrei un look din anii '50 cu linii subțiri și mobilier din metal și lemn? Sau poate un look feminin și o atmosferă informală, pe care o poți obține cu mobilier din poliratan și culori deschise? Orice ai alege, poți găsi mobilierul potrivit și îl poți personaliza cu accesorii și decorațiuni de exterior.  
 

Descoperă mai mult

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

Trambuline: 7 lucruri pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra una

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Creează o zonă de relaxare lângă piscină unde să te răcorești pe timpul verii

Creează o zonă de relaxare lângă piscină unde să te răcorești pe timpul verii

Mobilier elegant și multifuncțional: colecția pentru terasă UGILT

Mobilier elegant și multifuncțional: colecția pentru terasă UGILT