Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
cum sa mobilezi un balcon

Cum să mobilezi un balcon

Dacă locuiești într-un apartament, vara e o adevărată bucurie să ai un balcon. Balconul sau terasa reprezintă spațiul tău în aer liber în timpul sezonului cald. Cu toate acestea, foarte multe apartamente sunt prevăzute cu un balcon sau o terasă de dimeniuni mici. În acest caz, mobila și decorațiunile care vor fi folosite în acest spațiu outdoor au o importanță majoră în conturarea unui spațiu primitor, care să nu pară înghesuit și sufocant.

Folosește tot spațiul pe care îl ai

Atunci când îți mobilezi balconul, primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este cum poți profita la maxim de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Indiferent de cât de mic este un balcon, îl poți transforma cu ușurință într-un colțișor confortabil. Cu puțină îndemânare și cu un buget mic poți avea propria ta oază de relaxare și liniște, unde să te bucuri de soare și de vară.

Dacă ai suficient de mult spațiu pentru a organiza un loc unde poți lua masa, ar trebui să pui acest obiectiv primul pe lista ta. Poți achiziționa la un preț foarte mic un set format dintr-o masă mică și două scaune pliante, pe care le poți strânge atunci când nu le folosești, salvând astfel spațiu. În funcție de ce preferințe de stil și culori ai, seturile sunt disponibile în mai multe variante.

Dacă ai un balcon care primește mult soare în timpul zilei sau seara, poți instala un parasolar, care este nu doar un obiect cu rol funcțional, ci și unul cu rol estetic. Parasolarul îți asigură umbra mult căutată în zilele toride de vară, iar partea cea mai bună este că există atât de multe tipuri de parasolare, încât sigur vei găsi unul pe gustul tău. Culorile deschise și pastelate sunt perfecte pentru stilul nordic și se numără printre tendințele actuale home & deco. În plus, se potrivesc foarte bine cu structura din beton din care sunt construite majoritatea balcoanelor.

 

Oază de verdeață

Un alt trend foarte popular este să creezi o atmosferă naturală pe balcon. Poți obține rapid un aspect natural prin folosirea ghivecelor cu flori sau cu plante verzi. O idee foarte bună este să folosești ghivece suspendate, care te ajută să salvezi spațiul pe care îl ai la dispoziție pe podea. Dacă vrei să îți pui amprenta personală, poți înlocui lanțul ghivecelor suspendate cu sfoară sau, dacă sunt destul de rezistente, cu diverse șnururi. De asemenea, ghivecele suspendate la înălțimi diferite și de dimensiuni variate vor oferi un aspect și mai interesant balconului tău.

 

Amplifică stilul pe care l-ai ales pentru balconul tău cu lămpi solare realizate din ceramică, moderne sau rustice, potrivite atât stilului scandinav, cât și aspectului natural al balconului. Lămpile solare oferă o atmosferă caldă și intimă după lăsarea întunericului și sunt ușor de combinat cu lumânări aprinse în diverse suporturi și așezate fie pe podea, fie pe masa de pe balcon.    

Descoperă mai mult

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon

Cum să alegi masa potrivită pentru grădină, terasă sau balcon