Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Colectia Noric Mood - culoarea galben

Galben, culoarea verii 2018, a inspirat colecția Nordic Mood de vară

Culoarea galben este prezentă peste tot în această vară, de la colecțiile designerilor de modă, până la decorațiunile interioare. Este culoarea soarelui, a câmpurilor de rapiță, a nisipului fierbinte, a narciselor și a zilelor luminoase. Nicio culoare nu transmite atât de mult sentimentul de vară, motiv pentru care am ales-o ca sursă de inspirație pentru noua colecție recurentă Nordic Mood, care a ajuns în magazinele noastre în luna mai.  
 

PSIHOLOGIA CULORII GALBEN


Considerată un simbol al optimismului, culoare galben transmite energie, bucurie și tinerețe. Este asociată cu succesul și încrederea în sine și este o culoare care atrage imediat atenția, deoarece e prima pe care ochiul o observă. Nu degeaba, taxi-urile sunt vopsite în general în galben. Pentru că rezonează cu partea stângă a creierului, cea a logicii, galbenul este și culoarea învățatului, stimulează percepția și creativitatea. 

 

 

CUM SĂ FOLOSEȘTI GALBENUL ÎN DESIGN-UL INTERIOR


Există însă multe nuanțe de galben - galben pal, galben floare-de-sulf, galben lămâie, galben grâu, galben muștar, galben canar sau galben de martie sunt doar câteva dintre ele. Cele mai puternice, precum galbenul lămâie, pot fi obositoare în cantități mari. Cele șterse, precum galbenul mimoză, pot fi folosite pe zone mari din casă, pentru că nu sunt atât de țipătoare și nu obosesc ochiul.    

La fel de important este cu ce culori asortezi galbenul. Nuanțele de gri se potrivesc foarte bine cu cele de galben, datorită contrastului dintre tonul șters, rece și întunecat al gri-ului și tonul vesel, luminos și pozitiv al galbenului. 

 

 

 

 

 

 


Un colț de casă în care galbenul este în centrul atenției va fi un loc primitor și vesel. Nu trebuie să fie un aranjament prea complicat, ci doar să lași această culoare să vorbească de la sine, chiar dacă este pe elemente mici: o pernă deco, o vază sau o pătură.  

 

 

 

 

 


Printre celelalte caracteristici ale colecției Nordic Mood din luna mai se numără materialele moi, obiectele decorative din ceramică, lemn, frunze de porumb și ratan, și stilul artizanal al decorațiunilor. Toate aceste caracteristici creează un spațiu care te inspiră, care îți hrănește imaginația și îți dă chef de joacă. În contrast cu o culoare foarte închisă, precum masa de culoarea negru cărbune, galbenul dă naștere unui design atractiv și inovator. 

 

 

 

 

 

IDEI DESPRE CUM SĂ FOLOSEȘTI GALBENUL ÎN CASĂ 

 

  • Pentru că este o culoare luminoasă și veselă, e foarte potrivită pentru spații care nu au parte de lumină naturală, precum holul. 
  • Poți folosi obiecte de culoare galbenă împreună cu alte obiecte într-o culoare puternică, atâta vreme cât folosești și negru pentru a contrabalansa culorile puternice. 
  • Fii atent la nuanța de galben folosită. Nu toate nuanțele de galben pot fi folosite în același fel. De exemplu, dacă vrei să asortezi un gri deschis cu galben, alege o nuanță deschisă și pentru galben. 
  • Dacă vrei să folosești galben în dormitor, alege-o doar pentru suprafețe mici, pentru că este o culoare prea energică și, în doze mari, nu va crea o atmosferă liniștită. 
  • Asortat cu verde, galbenul dă naștere unui aspect tineresc, natural și proaspăt. 
  • Asortat cu maro sau culoarea lemnului, galbenul va ieși în evidență foarte mult. 
  • Nu e o idee foarte bună să asortezi galben cu alb, deoarece în acest caz nu mai are același impact. Asortat cu alb, galbenul pălește, iar rezultatul va fi un spațiu plat și plictisitor. 

 

 

 

 

Despre colecția Nordic Mood

De patru ori pe an, JYSK lansează o nouă colecție de accesorii cu numele Nordic Mood. Este o colecție recurentă, care se naște după ce analizăm atent trendurile ce urmează să apară. 
Toate produsele din colecția Nordic Mood sunt disponibile pe site și în magazinele JYSK începând din luna mai. În magazinele fizice JYSK puteți găsi colțul Nordic Mood, unde produsele sunt prezentate împreună, astfel încât să devină o sursă de inspirație pentru cei care le văd.