Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
alegerea masutei de cafea

Idei pentru măsuța de cafea: ce stil să alegi pentru casa ta?

Măsuța de cafea este o piesă de mobilier importantă în orice cameră de zi. Este locul pe care vei depozita revistele preferate, telecomanda, laptop-ul, telefonul sau, dacă obișnuiești să bei sau să mănânci ceva în timp ce te uiți la un film, farfuria sau paharul. Însă sunt disponibile atâtea modele de măsuțe de cafea, încât e dificil să o alegi pe cea potrivită. Cum faci alegerea potrivită? Există mai multe criterii pe care trebuie să le iei în considerare, de la aspectul general al camerei de zi și celelalte piese de mobilier, până la felul în care o vei folosi.

Ce trebuie să iei în considerare înainte de a alege măsuța de cafea

Gândește-te în primul rând la ce nevoi ai. Cum vei folosi măsuța de cafea în camera respectivă? Dacă iei adesea masa în fața televizorului, este bine să alegi o măsuță de dimensiuni mai mari și mai înaltă, care să îți ofere spațiu farfurie, tacâmuri și băuturi, fără a fi nevoit să iei de fiecare dată de pe blatul mesei alte lucruri precum telecomanda, cărțile etc. 

Masute de cafea

Dacă nu ai o sufragerie spațioasă, poți alege o măsuța de cafea mai mică sau una prevăzută cu roți, care poate fi deplasată ușor pentru a-ți face loc să treci dintr-un loc în altul.

Un alt criteriu care influențează alegerea măsuței este stilul general al camerei de zi. Cea mai importantă piesă de mobilier în acest caz este canapeaua, al cărei stil trebuie să se potrivească foarte bine cu măsuța, deoarece sunt două piese care se completează reciproc.

În cazul în care duci lipsă de spații de depozitare – iar în apartamentele mici un extra-spațiu de depozitare este întotdeauna bine-venit! – alege o măsuța de cafea prevăzută cu sertare sau cu rafturi. Astfel vei obține încă un spațiu în care poți pune lucrurile mici și vei avea un ajutor în plus în organizarea lucrurilor din casă.

Măsuța de cafea clasică

Indiferent de stilul camerei tale, nu vei da greș dacă alegi o măsuța de cafea clasică,. Un exemplu este măsuța SILKEBORG și măsuța de cafea FREDERICIA. Măsuța dreptunghiulară clasică, prevăzută cu patru picioare, are dimensiuni potrivite pentru orice casă și oferă îndeajuns de mult spațiu. Dacă alegi una care să aibă și un raft inferior, vei beneficia și de un spațiu în plus de depozitare.

Masuta de cafea SILKEBORG

Măsuța de cafea SILKEBORG cu aspect clasic

Măsuța de cafea cu design minimalist

O astfel de măsuța cu linii minilaliste se va integra perfect într- casă cu pereți albi, în care domină liniile simple și curate. Într-o casă minimalistă se pune accent pe utilitatea pieselor de mobilier. Nimic nu este în plus, pentru că stilul presupune cât mai puțin spațiu ocupat, prin urmare fiecare piesă de mobilier folosită trebuie să utilizeze la maximum de potențial al spațiului. Alege o măsuță ușoară, cu un aspect simplu și, de preferat, cu spațiu de depozitare, precum măsuța SKIBBY.

Masuta de cafea SKIBBY

Măsuța de cafea SKIBBY

Măsuță de cafea în stil retro

Anii ’60 s-au întors. Nu doar în modă, unde iile și pantalonii evazați sunt pe rafturile din toate magazinele, ci și în design-ul interior. Poți alege o măsuță de cafea retro care va da naștere unei atmosfere speciale în sufrageria ta. De fapt, stilul retro al anilor  ’60 a devenit un favorit al design-ului interior și un clasic. Poți alege măsuța de cafea LEJRE, iar pentru a completa stilul retro o poți asorta cu pernuțe cu imprimeuri geometrice.

 Măsuța de cafea LEJRE

Măsuța de cafea LEJRE în stil retro

Măsuța de cafea de dimensiuni mici

Dacă ai un apartament mic sau dacă vrei mai multă flexibilitate în casa ta, ar trebui să alegi o măsuță de cafea de dimensiuni mici. Va fi ușor de manevrat și de mutat dacă decizi să schimbi aranjamentul mobilierului și, în plus, vei avea mai mult spațiu liber pe podea, dacă ai copii care vor să se joace sau dacă vrei să ai o canapea mare. Un exemplu este măsuța SILKEBORG. O dinamică foarte bună o oferă și mai multe măsuțe mici de înălțimi diferite, așezate una lângă cealaltă, precum setul de trei măsuțe FREDERICIA.

 

Setul de 3 măsuțe FREDERICIA

Setul de trei măsuțe FREDERICIA din lemn de trandafir indian

Măsuța de cafea modernă

Măsuțele cu design contemporan sunt de cele mai multe ori prevăzute cu un blat de sticlă și adaugă o atmosferă modernă în casa ta. O astfel de masă este realizată nu doar din sticlă, ci dintr-o combinație de materiale. Uneori, contrastul dintre materiale este cel care face dintr-o astfel de piesă de mobilier ceva special. De exemplu, setul de două măsuțe ORDRUP cu blat de sticlă și picioare realizate din lemn de stejar va deveni piesa cea mai admirată din camera ta de zi. Măsuța de cafea contemporană vine în forme variate, surprinzătoare uneori, și poate deveni un adevărat obiect de artă care se poate integra perfect în casa ta.

Masuta de cafea ORDRUP

Măsuța de cafea ORDRUP din sticlă și stejar

Măsuța de cafea cu spațiu de depozitare

Oricât de mare e o casă, un spațiu de depozitare în plus e  util. Iar pentru obiectele mici pe care le folosești în sufragerie, o măsuța de cafea cu săațiu de depozitare va fi de ajutor, pentru că te va ajuta să păstrezi curățenia și să ai lucrurile aranjate. Există măsuțe de cafea contruite sub formă de cutii, măsuțe de cafea cu rafturi și sertare precum măsuța AULUM sau măsuțe prevăzute cu coșuri de depozitare, precum masa OURE.  Ai o mulțime de opțiuni de ales și îți va fi cu adevărat utilă.

Masuta de cafea OURE

 

Măsuța de cafea OURE cu spațiu de depozitare

Măsuța de cafea albă

Dacă preferi un stil curat, feminin, dominat de culori deschise, alege o măsuță de cafea albă. O astfel de alegere este potrivită și dacă ai piese mari de mobilier de culoare închisă – negru sau maro închis - și vrei să creezi puțin contrast în încăpere. PoȚi alege o măsuță de cafea albe în stil minimalist, precum masa STEGE, sau în stil romantic, precum masa HJERM.   

Măsuța de cafea STEGE

Măsuța de cafea cu blat alb STEGE

Dă un nou aspect măsuței de cafea vechi

Dacă ești mulțumit de vechea măsuță de cafea, care are mărimea, forma și înălțimea potrivită, dar vrei ceva nou, cu un aspect diferit, poți încerca să o vopsești. Aici, ești limitat doar de imaginația ta! Alege ce culoare sau ce culori vrei, apoi curăță bine suprafața mesei. În funcție de materialul din care este realizată, află dacă trebuie sau nu să fie curățată cu șmirghel înainte de vopsire. Apoi, dacă este vopsită cu lac, folosește o vopsea bazată pe ulei. Dacă nu, poți folosi o vopsea pe bază de apă. 

Materialele și stilurile măsuțelor de cafea

Dintre toate piesele care mobilează o cameră de zi, măsuța de cafea este cea mai versatilă. O găsești într-o mulțime de dimensiuni, culori, materiale și modele. Pe lângă design-ul ei, care trebuie să fie pe placul tău, materialul din care este realizată este și el foarte important. Fiecare material oferă anumite avantaje.

Lemnul: O măsuță de cafea realizată din lemn masiv este rezistentă și este potrivită pentru cei care își doresc produse realizate din materiale naturale. Avantajul lemnului este că zgârieturile nu sunt vizibile și, în timp, materialul capătă personalitate. Lemnul “îmbătrânește” grațios, mai exact dezvoltă o nuanță vintage, cunoscută drept aspect patinat.  

Dacă preferi o măsuță de cafea care nu își schimbă culoarea în timp și care are un aspect modern, alege una realizată din sticlă. Mobilierul realizat din sticlă este potrivit pentru încăperile mici, pentru că dau senzația de spațiu mai mare. De asemenea, pe sticlă se vede imediat orice urmă de murdărie, iar sticla este ușor de curățat, ceea ce înseamnă că vei avea mereu o măsuță curată.

O altă variantă este reprezentată de materialele laminate sau lucioase. Și acestea sunt ușor de șters și de întreținut, dar necesită mai multă atenție, pentru că se pot zgâria și zgârieturile sunt mai vizibile.

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
TE ANUNȚĂM CÂND APAR PRIN NEWSLETTER!

[node:newsletter-form-title-subscribe]