Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Design scandinav și gamă variată:  JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Curtain solutions in living room

PERDELE, DRAPERII SAU JALUZELE: CUM SĂ ALEGI CEA MAI BUNĂ VARIANTĂ PENTRU CASA TA

Dată:

Categorie: Sfaturi, Toate articolele

Cuvinte cheie: recomandari perdele, recomandari jaluzele, recomandari draperii

Perdelele, draperiile și jaluzelele influențează mult stilul și nivelul de confort de acasă. De aceea, ajungi să te gândești care va fi alegerea potrivită pentru a obține atmosfera pe care o dorești: mai intimă, mai primitoare sau mai serioasă.

Există diferite tipuri de perdele sau jaluzele pe care le poți alege: perdele voal, opace, draperii, jaluzele verticale, jaluzele orizontale, din aluminiu, din bambus sau rolete. Descoperă care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruit tip și alege ce ți se potrivește pentru fiecare cameră.

PERDELELE CREEAZĂ ATMOSFERA POTRIVITĂ ÎN CAMERĂ

În general, jaluzelele venețiene sunt considerate ca fiind o alegere simplă, însă și acestea te pot impresiona prin varietatea de culori și imprimeuri disponibile. O variantă mai prietenoasă a jaluzelelor venețiene pentru cei care consideră că dau o senzație de spațiu rece, neprimitor, sunt roletele din material textil care creează un spațiu mai confortabil și mai relaxat. Dacă dorești să construiești atmosfera scandinava în locuința ta, jaluzelele sunt o alegere bună pentru că respectă decorul minimalist.

Perdelele vin într-o varietate de stiluri și materiale care le conturează aspectul și funcționalitatea. Astfel, perdelele lejere, din voal, creează o atmosferă de poveste, mai romantică.

Perdelele din materiale putțin mai groase sunt perfecte pentru a crea o atmosferă mai intimă. Iar spre deosebire de draperiile groase, acestea nu blochează toată lumina atunci când sunt trase peste ferestre. În plus, ia în considerare faptul că perdelele mai groase și lumina naturală difuză vor face spațiul mai plăcut.


Acordă suficientă atenție si părții superioare a perdelei pentru că aceasta va determina modul în care se așează perdeaua. Astfel, poți obține un aspect mai modern sau unul mai tradițional.

Partea superioară a perdelei cu canal și rejansă

Rejansa este panglica neextensibilă din bumbac folosită ca furnitură pentru perdele pentru că este fabricată dintr-o țesătură specială, foarte rezistentă. Perdeaua poate fi montată foarte ușor pe o șină cu canal care se integrează ușor în orice tip de decor: tradițional, contemporan sau confortabil. 

 

Perdele cu inele metalice pentru bară

Acest tip de perdele au inele metalice distribuite în mod egal pe toata lungimea perdelei pentru a se așeza estetic în falduri atunci cand este montată pe bară. Perdelele cu inele metalice sunt potrivite pentru cei care își doresc un design interior contemporan. 


Perdele cu sistem de prindere bride

Pentru un aspect lejer cu perdele diafane, din voal, există perdele cu sistem de prindere bride care pot fi montate cu ușurință pe bară. 


JALUZELELE REPREZINTĂ O ALEGERE FOARTE UTILĂ ȘI SUNT UȘOR DE AJUSTAT 

Jaluzele au mai multe beneficii și funcționalități pe care să le iei în considerare atunci când ai nevoie de o soluție rapidă de ajustare a luminii care intră în cameră. Jaluzele venețiene sunt foarte simplu de utilizat, le rotești rapid și obții imediat cantitatea optimă de lumină pe care ți-o dorești. Pentru dormitor poți alege niște jaluzele mai groase care să creeze atmosfera perfectă pentru a te odihni. 


Pe de altă parte, perdelele pot să acopere cu ușurință doar o zonă a ferestrei pe care tu o dorești acoperită și lasă aerul proaspăt să intre în cameră. Pentru asta, montează perdeaua pe o bară care să fie mai lungă decât fereastra. Astfel poți elibera complet zona ferestrei atunci când iți dorești mai mult aer. În plus, perdelele fabricate dintr-un material diafan îți oferă intimitate și în același timp lasă lumina să intre în cameră.

Dacă nu te poți hotărî pentru una dintre cele trei variante, aveți la dispoziție și soluția cu mai multe straturi. Astfel, vă puteți bucura atât de proprietățile perdelelor opace cât și de cele ale celor lejere și adăuga jaluzele pentru o soluție completă. 

 

CURĂȚAREA ȘI ÎNTREȚINEREA

Din fericire, menținerea și curățarea perdelelor și a jaluzelelor se face destul de ușor. Pentru curățarea jaluzelelor este suficient să stergi materialul pe verticală, în jos, în timp ce aceastea sunt închise. Folosește o cârpă curată și umedă și repetă procesul o dată pe săptămână. O altă variantă poate fi utilizarea unui aspirator cu o perie moale sau un aspirator mic, de mână.

Pentru ingrijirea perdelelor, este suficient să le scuturi atunci când sunt întinse și să le aspiri în același mod. Unele perdele pot fi spălate în mașina de spălat. Nu uita să verifici specificațiile atunci când le cumperi.