Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Vază mare, vază de podea și vază de sticlă

Sfaturi despre cum să alegi vaza potrivită

Vazele cu flori sunt frumoase și pot transforma cu ușurință o casă într-o cămin. Împreună cu plantele verzi din ghivece, adaugă viață decorului interior, dar florile sunt și mai decorative decât plantele din ghivece.

Bucură-te de parfumul și frumusețea florilor ori de câte ori ai ocazia sau fă lucrurile puțin mai ușoare și achiziționează niște flori artificiale care nu necesită întreținere și care te vor ajuta să economisești pe termen lung.

Descoperă aici mai multe sfaturi pentru un decor realizat cu aranjamente florale artificiale.

Atunci când ai nevoie de o vază pentru diferite evenimente sau decoruri din casa ta, ai și opțiunea de a alege dintre diferite modele. Descoperă avantajele acestora în această postare de blog.

O vază opacă sau din sticlă transparentă 

O vază transparentă are o un aspect lejer și evidențiază frumusețea pe care florile proaspete o aduc într-o cameră.

Glass vase on a garden table


Pe de altă parte, o vază opacă este foarte practică. Nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la aspectul tulbure al apei din vază sau la îndepărtarea depunerilor de calcar care au ajuns în interiorul vasei.

Vase with silver look on a bookcase

 

O vază înaltă sau o vază mică?

Dacă ești în căutarea unei vaze pe care să o așezi pe podea, alege una care să fie înaltă, de cel puțin 30 cm și care să ofere multă stabilitate. În felul acesta o vei vedea mai ușor și nu te vei împiedica de ea.

 

Dacă vaza pe care o cauți va sta îm permanență pe o masă sau pe un raft, poți alege una mai mică și mai delicată. În special pentru un aranjament floral pe care ți-l dorești la cina alături de familie, ai putea prefera o vază mică în locul uneia mai înalte, astfel încât să poți lua contact vizual cu familia sau oaspeții în timpul cinei.

Dimensiunea gurii vazei 

Vazele mari sunt disponibile cu guri mici, pe când vazele mici au gurile mai largi - iar asta este valabil și invers. Da aceea, este ideal să te gândești ce flori dorești să păstrezi în vază înainte să alegi vaza. Dacă vrei să pui doar una sau două flori sau o singură ramură drăguță, alege mai degrabă o vază cu gura mică. Dacă vaza are gura largă, câteva flori vor părea puțin cam singuratice. 

Flower vases on a table with a sculpture and three scented candles

 

Dacă, pe de altă parte, tocmai ai primit un buchet mare, poate fi o provocare să-l aranjezi într-o vază cu gura mică.

Large vase with artificial flowers

Culoarea și stilul vazei

Nu este nevoie să-ți faci griji că o vază atrăgătoare, cu un stil deosebite, umbrește buchetul de flori. Florile au propriul farmec și vor atrage atenția. O vază sculpturală poate fi chiar o piesă frumoasă de decor în sine, fără flori.

 

Când vine vorba despre flori, decorul din jurul lor tinde să se asorteze cu ele sau chiar să le completeze, astfel nu trebui să-ți faci atât de multe griji în ceea ce privește culoarea vazei. Cu florile nu există nicio modalitate de a greși în cadrul unei amenajări.