Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Tăbliile de pat: 7 motive pentru care ne plac

Tăbliile de pat: 7 motive pentru care ne plac

Pentru că patul este locul din casă unde petreci cele mai multe ore din zi, acesta trebuie să fie și cel mai confortabil loc din casă. Poate de aceea, unul dintre trendurile cele mai populare anul acesta, despre care scriam aici la începutul anului, este reprezentat de paturile cu tăblie tapițată. Începând cu anul 2017, tăbliile tapițate sunt în toate topurile cu trenduri de design interior. Și au și de ce să fie. Un astfel de pat oferă dormitorului tău un aspect luxos, sofisticat și maiestuos. Un dormitor în care piesa principală este reprezentată de un pat cu tăblie tapițată are imediat un aspect grandios, lucru care este apreciat de foarte multă lume. Așa cum un colier statement transformă o ținută banală, simplă sau uniformă într-o ținută senzațională, o tăblie de pat poate transforma un dormitor sec într-unul plin de stil.  

Dar estetica nu este singurul avantaj al unei tăblii de pat. Există și avantaje practice, fie că e vorba de o tăblie tapițată sau realizată din lemn, avantaje pe care te invităm să le descoperi mai jos.

Pat tapitat cu tablie

Patul și tăblia tapițată PLADSHUSE

Mai multă căldură în nopțile răcoroase

Temperatura din dormitor are un rol foarte important atunci când dormi. Îți poate face somnul o plăcere sau o corvoadă, dacă nu e cea potrivită. În timpul verii, când temperaturile sunt prea mari, probabil dormi cu aerul condiționat pentru a putea rezista în timpul nopții. Dar aerul condiționat răcește foarte mult pereții, iar să dormi cu capul lângă un perete rece nu e tocmai plăcut. Poți rezolva problema pereților reci cu o tăblie de pat care păstrează răcoarea la distanță.  

 

Extra confort atunci când stai sprijinit de margine

Dacă obișnuiești citești sau să stai la laptop  în pat, sprijinit cu spatele de perne, o tăbșie de pat îți va oferi extra suport. În loc să te sprijini de un perete rece și tare, poți sta pe o suprafață moale, caldă și confortabilă, pe o tăblie de pat tapițată.  Dacă îți place să iei micul dejun în pat, o tăblie de pat e un beneficiu pe care cu siguranță îl vei aprecia.

Sfat: Chiar dacă ai o tăblie de pat, asta nu înseamnă că e bine să faci rabat de la calitate când vine vorba de pernă. Alege o pernă care să îți ofere un suport corect și care să te ajute să previi durerile de spate sau de umeri care apar atunci când stai la laptop în pat.

Pat continental

O combinație și mai luxoasă în dormitor: un pat continental cu tăblie de pat. Poți afia aici mai multe despre avantajele paturilor continentale. 
 

Previne deteriorarea peretelui

Fără o tăblie de pat, peretele tău va fi lipsit de protecție și se va murdări în timp sau se va deteriora. Transpirația în timpul nopții este un proces normal și este unul dintre motivele pentru care se recomandă spălarea lenjeriei de pat la intervale scurte de timp. Atunci când perna pe care dormi se sprijină direct pe perete, transpirația sau sebumul din păr care se impregnează în pernă ajung și pe perete. Dacă ai tendința să ții perna lipită de perete, șansele să îl murdărești sunt și mai mari, iar în timp vei observa deteriorarea vopselei de pe perete. O tăblie de pat va proteja peretele și îl va păstra curat.

KONGSBERG pat tapitat

Cadrul de pat KONGSBERG are tăblie de pat tapițată inclusă, prevăzută cu butonu eleganți. 

Pat KONGSBERG
 

Perna ta va rămâne acolo unde îi este locul

Dacă nu ai avut până acum un pat cu tăblie, cu siguranță ți s-a întâmplat ca perna să ajungă blocată undeva în spațiul dintre pat și perete, să alunece și să nu îți mai ofere suportul corect. Cu un pat cu tăblie nu vei avea niciodată această neplăcere.

Contribuie la realizarea unei atmosfere calde și intime

Tăbliile de pat pot fi găsite într-o varietate de modele, materiale și culori. Poți alege între tăblii de pat tapițate – care oferă un aer sofisticat dormitorului, tăblii din lemn – care pot fi rustice, contemporane sau nordice, sau tăblii din metal – în stil feminin sau boem.  Indiferent de stilul pe care îl dorești, toate au un lucru în comun: vor face ca dormitorul tău să pară mai primitor și, în același timp, vor reflecta personalitatea casei tale.   

În plus, dacă simți că vrei o schimbare în dormitor, nu este necesar să înlouiești tot patul. Tăblia de pat este cea care iese cel mai mult în evidență, așadar e de ajuns să o înlocuiești pentru a da un aspect nou dormitorului tău.   

Sfat: Agață pe perete, deasupra tăbliei de pat, un tablou interesant, care să se potrivească stilistic cu restul lucrurilor din cameră. Astfel, patul va deveni cu adevărat centrul atenției în cameră.  
 

Este ușor de curățat

Tăblia de pat se poate curăța foarte ușor. Dacă este din lemn, e nevoie doar să o ștergi de praf o dată pe săptămână cu o cârpă curată. Dacă ai o tăblie de pat tapițată, folosește săptămânal aspiratorul pentru a îndepărta praful și acarienii de pe material. Poți, de asemenea, să cureți tăblia de pat tapițată cu o cârpă umedă.

Nu uita că e bine să repsecți întotdeauna instrucțiunile de curățare recomandate de producătorul tăbliei de pat.


Tablie de pat

 

Îți vinde în ajutor atunci când ai copii mici

 

Încă de când învăța să se ridice în picioare, fetița mea încerca să se agațe de perete pentru a se ridica, dacă era în patul cel mare. Evitam să o las, pentru că mi-era teamă să nu alunece și să se lovească. Acum are aproape doi ani și crede că unul dintre cele mai distractive lucruri este să sară în pat, apoi să se arunce pe spate. Nu cred ca mai e nevoie să spun că îmi sare inima din loc de fiecare dată când aterizează. Până acum a reușit să nu se lovească, dar pentru orice eventualitate, o tăblie de pat tapițată știu că îi va atenua o posibilă cădere și că efectele vor fi mult mai mici decât dacă s-ar lovi direct de perete. Așadar, dacă ai copii mici și agitați, care cred că gimnastica pe mobilier e o joacă interesantă, alege o tăblie de pat tapițată și vei avea mai puține griji. 
 

Descoperă mai mult

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară