Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
10 trenduri în design-ul interior în 2017

10 trenduri în design-ul interior în 2017

Dată:

Categorie: Inspirație, Camera de zi, Dormitor, Trenduri

Cuvinte cheie: trenduri 2017, sfaturi design interior, decoratiuni

Fluturi, obiecte artizanale, printuri tropicale și mobilier de culoare închisă. Sunt o parte dintre elementele care se vor regăsi în locuințele moderne în anul 2017. Dar sunt doar câteva dintre trendurile prevăzute de designerii de interior în anul care a început.  

Un an nou vine întotdeauna cu experiențe, oportunități și dorințe noi. Iar când e vorba de design, un an nou înseamnă noi tendințe, evoluție și transformare. Pentru 2017, specialiștii în design interior au identificat câteva tendințe care se vor regăsi din ce în ce mai mult în locuințele moderne – materiale, obiecte sau culori foarte la modă în acest an.

1. Tăblii de pat tapițate

Dacă în anii trecuți erau foarte populare cadrele sau tăbliile de pat din lemn, în 2017 design-ul pornește într-o nouă direcție – lemnul este înlocuit de materiale textile, mult mai confortabile, mai calde și mai plăcute la atingere. Tăbliile de pat tapițate, cât mai mari și mai elegante, cele pe care le găseam înainte doar în hotelurile de cinci stele sau în casele luxoase ale celebrităților, vor fi la mare căutare și vor ajunge în casele obișnuite.

RECOMANDĂRI: Cadrul de pat KONGSBERG tapițat, cu cadru din lemn de eucalipt și lemn din arbore de cauciuc, are un design elegant, amplificat de tăblia înaltă.

Cadru de pat tapitat

Tablie pat tapitat
  

2. Mobilier de culoare închisă

După ce tonurile deschise au fost folosite din nou și din nou în amenajările interioare, în 2017, designerii aleg mobilierul realizat din lemn de culoare închisă. Arată elegant și sofisticat și, combinat cu atenție cu alte piese de mobilier și decorațiuni textile mari, face ca atmosfera să fie mai intimă. Vor fi foarte populare piese de mobilier mici de culoare închisă, precum măsuțe de cafea, comode cu sertare, scaune sau măsuțe de colț.

RECOMANDARE: Mobilierul din gama FREDERICIA realizat din furnir și lemn masiv de salcâm, cu aspect atnichizat, include piese de calitate potrivite pentru sufragerie, dormitor, hol și dining: măsuța de cafea, bufet, masă de dining, etajeră, vitrină, comodă TV și comodă cu sertare.  Poți citi mai multe despre gama FREDERICIA în articolul de aici.

Mobilier FREDERICIA culoare inchisa

Mobilier fredericia culoare inchisa 2

3. Coșuri din răchită

Sunt practice, sunt realizate din materiale naturale, arată bine și le găsești într-o varietate de mărimi și modele. Coșurile împletite se numără printre cele mai populare decorațiuni în anul 2017. Le poți folosi fie ca soluții mici de depozitare, fie pentru a “îmbrăca” în ele ghivecele de flori.

RECOMANDĂRI: Dacă ești în căutarea unor coșuri de dimensiuni mici, alege coșul GRAVERS, FREI, EINERT sau MORGAN, iar dacă vrei ceva de dimensiuni mai mari, alege coșul REGNAR, AAMUND sau MATINUS.

Cosuri din rachita

4. Fluturi

Fluturii apar din ce în ce mai des ca element decorativ în locuințe. Aduc veselie și bună-dispoziție și sunt un motiv feminin foarte potrivit pentru persoanele romantice sau copilăroase. Simbol al optimismului, fluturii nu mai sunt rezervați doar camerelor de fetițe, ci oricui îți dorește o atmosferă pozitivă în casă.

RECOMANDARE: Amenajează-ți un dormitor feminin cu lenjeria de pat SIGNE cu imprimeu cu fluturi, folosește pernele decorative LUND cu fluturi sau ramele foto VIGNIR, iar dacă vrei un décor primăvăratic și în bucătărie, poți opta pentru mușamaua DUNHAMMER.

Lenjerie de pat SIGNE
Lenjeria de pat SIGNE

Perna decorativa LUND
Perna decorativă LUND 

5. Obiectele artizanale înlocuiesc trendul DYI

DYI sau Do It Yourself a fost pe buzele tuturor în ultimii ani. Pe Instagram, Pinterest și pe site-urile dedicate proiectelor homemade sunt milioane de idei de obiecte pe care le poți crea sau modifica singur acasă. Trebuie să știi însă că, pe viitor, designerii vor căuta mai mult obiecte cu aspect artizanal decât produse cu aspect DIY.

RECOMANDARE: Vaza ceramică INGEMAN și vaza EJLIN sunt două obiecte decorative pe care le poți integra ușor în casă. Pe lângă faptul că are un aspect artizanal, vaza INGEMAN vine și în culoarea care va face furori în 2017: verde.

Vaza ceramica
Vaza INGEMAN 

6. Alb neprelucrat

În strânsă legătură cu trendul anterior, obiectele decorative de culoare albă cu aspect brut, neifinisat, vor fi foarte apreciate, pentru că și ele duc cu gândul la produse realizate de artizani. Gândește-te la cum arată creta de culoare albă – așa vor arăta obiectele decorative albe în 2017.

RECOMANDARE: Recipientul de depozitare HALGRIM realizat din ceramică, cu capac decorat cu o pasăre, este un accesoriu feminin pe care îl poți folosi pentru a păstra mici obiecte sau căruia îi poți atribui rolul de bombonieră.

Vas ceramic alb

Vas depozitare HALGRIM 

7. Printuri tropicale

În lumea modei, printurile tropicale au fost aduse recent pe podiumurile de modă de designeri precum Emanuel Ungaro și Marc Jacobs. Cum domeniile vizuale sunt strâns conectate, printurile tropicale vor ajunge în 2017 și în design-ul interior, fie că vorbim de tapete cu imprimeu tropical sau de perne decorative, draperii și pături.

RECOMANDARE: Perna decorativă HARSYRA are două atuuri care o vor face foarte populară în 2017: imprimeul tropical și culoarea verde, culoarea vedetă a anului 2017. Urmează acest trend și setul de lumânări decorative HALLDOR

Perna decorativa print tropical

8. Mobilier retro inspirat din anii ‘60-‘70

Design-ul anilor ‘60-’70 revine în forţă, reinterpretat şi updatat. Mobilier minimalist şi funcţional, în culori naturale, care în secolul trecut era considerat un lux este astăzi mult mai accesibil. Pus într-o nouă lumină și realizat cu tehnologii moderne, mobilierul inspirat din anii ’60 va fi din nou în trend.

RECOMANDARE: Scaunul de dining JUNGHOLM este inspirat din design-ul anilor ’60: liniile curbe, culoarea deschisă a lemnului, combinația dintre lemn și șezutul tapițat cu aspect din piele sunt trăsături caracteristice mobilierului din acea perioadă.

Scaun retro

9. Teracotă

Dacă sobele de teracotă ți se par o rămășiță nedorită a vremurilor în care ne încălzeam cu lemne, trebuie să știi că obiectele din teractotă sau de culoarea teracotei vor fi foarte populare în 2017. Așadar, dacă plănuiești să reamenajezi casa, poți opta pentru gresie sau faianță de culoarea teracotei, pentru ghivece de flori din teracotă sau pentru obiecte în această culoare.

RECOMANDARE: Dacă nu ești pregătit pentru schimbări de lungă durată, nu trebuie să umbli la structura casei doar pentru a fi la modă în 2017. Poți alege decorațiuni textile de culoarea teracotei, precum perna decorativă KORALLROT sau lenjeria de pat AVA.

Perne decorative teracota

10. Rafturi suspendate

Dacă nu te sperie praful și preferi rafturile suspendate în locul dulăpioarelor cu ușă, anul 2017 este anul tău. Rafturile vor crește în popularitate, atât ca modalitate de depozitare pe verticală în bucătărie, cât și în camere de zi. Poți opta fie pentru rafturi minimaliste, formate dintr-o placă simplă, fie pentru rafturi deschise în diverse forme sau cu o complexitate mare, precum cele din gama ILBRO.

RECOMANDARE: Raftul ILBRO împărțit în mai multe compartimente de mărimi diferite și setul de trei rafturi ILBRO în formă hexagonală sunt și practice, și interesante vizual.  

Rafturi suspendate

Care dintre trendurile din 2017 îți place și pe care l-ai aduce în casa ta? 

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

 

Abonare