Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Pat de zi cu perne și pături, un perete cu afișe și o lampă în formă de nor

5 idei pentru a alunga întunericul iernii cu lumină caldă

În timpul iernii, este foarte tentant să ne retragem în confortul casei pentru perioade cât mai lungi. Cu toate acestea, cantitatea de lumină naturală care pătrunde prin ferestre este limitată, iar acest lucru ne afectează ritmul circadian.

Experții spun că într-o cameră de aproximativ 20 m2, ai nevoie de 3-5 surse de lumină, iar în lunile întunecate de iarnă, cu siguranță vei descoperi de ce. O singură sursă de lumină, de exemplu, o lampă suspendată nu este suficientă pentru a satisface nevoia de lumină din timpul zilei. 

Mai multe surse de lumină vor oferi camerei o atmosferă plăcută și vor crea un sentiment de profunzime. Descoperă aici cele mai bune idei pentru a-ți lumina dormitorul.


1. Instalațiile cu lumini pot acționa ca o sursă de lumină de sine stătătoare

Instalațiile cu lumini sunt o modalitate ușoară și distractivă prin care poți adăuga o atmosferă plăcută unei camera în timp ce păstrezi câteva surse de lumină aprinse. Dacă ai mai păstrat instalația de lumini de la Crăciun și dacă ai o vază transparentă prin apropiere, lăsă-le pe cele două să lumineze camera într-un mod neașteptat și plăcut. 

 

Instalațiile de lumini sunt ușoare, astfel încât să le poți agăța cu un cârlig mic într-un colț întunecat sau le poți agăța de un raft de perete ca în imaginea de mai sus. 

Bonus: Dacă dorești să îți redecorezi camera, instalația de lumini se poate muta cu ușurință oriunde vrei pentru că este alimentată cu baterii. 

 


2. Creează profunzime cu mai multe benzi LED

După cum am mai menționat, luminile pot fi utilizate și pentru a crea profunzime și structură într-o cameră. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să montezi o bandă LED sub un raft de perete. Montează banda LED de-a lungul mobilierului, aproape de perete și vei obține astfel o sursă de lumină subtilă care va atrage atenția asupra decorului de pe raft. 

 

3. Amestecă lămpile montate pe perete cu afișe și oglinzi

Lămpile de perete pot crea o atmosferă specială, iar atunci când le amesteci cu alte decoruri, atrag atenția asupra acestora și creează un joc interesant de lumină și umbră.

 

 

4. Sursele de lumina caldă poziționate în colțurile întunecate vor mări vizual camera

Lumânările sunt o sursă suplimentară de lumină caldă și plăcută. Dacă îți dorești o atmosferă deosebit de confortabilă, aprinde câteva lumânări și așează-le în colțurile întunecate pentru a lumina camera. 

Sfat bonus: Poți aprinde, de asemenea, lumânări LED care nu poluează aerul cu fum. De asemenea, te salvează de grijile legate de pericolul unui incendiu - poți să le așezi chiar și într-o bibliotecă din lemn și să te bucuri de lumina lor frumoasă. 


5. Folosește orice ocazie pentru a lumina camera

Mobilierul multifuncțional care are mai mult de o singură funcție în casa te este practic într-un apartament mic și același lucru este valabil și pentru sursele de iluminat. 

De exemplu, poți folosi lămpile atât pentru a atrage atenția asupra citatului tău inspirațional preferat, cât și pentru a lumina un colț al camerei cu o cutie luminoasă, cum ar fi TORLEIF.

 


Vezi mai multe idei care te vor ajuta să ai casă mai organizată. 

Ai și alte idei care să te ajute să îți luminezi casa? Scrie-ne în comentarii. 

Descoperă mai mult

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră