Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

5 stiluri decorative pentru Craciun – Scandinav, Natural, Strălucitor, Jucăuș sau Alb-negru?

Dată:

Categorie: Crăciun, Toate articolele

Cuvinte cheie: decoratiuni craciun, stiluri decorative craciun, decoratiuni sarbatori, cadouri craciun, cum sa decorezi de craciun

Crăciunul înseamnă timp petrecut acasă, în familie, la căldură, cu o ceașcă de ceai fierbinte în mână, în miros de brad, portocale și cozonac. Și pentru că de Crăciun petrecem mai mult timp acasă, vrem ca atmosfera din căminul nostru să fie festivă.

Dintre tot felul de decorațiuni de Crăciun, e greu însă să le alegi pe cele potrivite. Mai demult, oamenii obișnuiau pur și simplu să scoată din debara cutia cu obiecte de Sărbători și să folosească în fiecare an același globuri în formă de steluță sau con, aceeași instalație de pom și aceeași față de masă cu fulgi de zăpadă. Rezultatul era la fel în fiecare an: un amestec eterogen de obiecte care nu aveau nimic în comun în afara faptului că erau folosite iarna.

Acum poți opta pentru o mulțime de tipuri de decorațiuni, dar pentru ca rezultatul să fie plăcut vederii, e bine să te decizi asupra unui stil anume și abia apoi să începi planurile de decorat. Vrei un Crăciun într-o atmosferă naturală, glam și sclipitoare sau scandinavă? Vrei să îți expui personalitatea jucăușă prin decorațiuni sau să optezi pentru obiecte monocrome, care pot fi folosite și după sărbători?

Noi îți propunem câteva stiluri de decorațiuni pentru Sărbători în vogă în acest an.

1.    Scandinav

Povestea Crăciunului începe în țările nordice. Tradițional, de acolo pleacă magia Crăciunului, purtată cu sania de un Moș vesel și darnic, și se răspândește în toată lumea. Dacă optezi pentru Sărbători într-un decor scandinav, alege felinare, brăduți și lumânări, pături și perne decorate cu reni, figurine de elfi și Moși în culorile specifice – gri, roșu, verde.

Decor scandinav pentru Craciun

2.     Strălucitor

Când ne gândim la Sărbători ne vin automat în minte imagini strălucitoare – pomi cu steluțe, zăpada care sclipește în lumină, instalații cu luminițe și globuri cu reflexii metalice. Dacă vrei o casă cu atmosferă elegantă și glam, folosirea decorațiunilor metalice este foarte la modă în ultimii ani. Sfeșnice și suporturi de lumânări metalice – din alamă sau cupru, globuri aurii sau argintii, decorațiuni poleite care reflectă lumina se numără printre must-have-urile din casă.

Decoratiuni stralucitoare si metalice pentru craciun

3.    Natural

Toate decorațiunile de Crăciun s-au născut ca imitație a elementelor naturale. Instalațiile de lumini imită stelele de pe cer, beteala ține loc de zăpadă, globurile înlocuiesc merele sau nucile care împodobeau în secolele trecute pomul. Dacă preferi stilul natural, alege decorațiuni din lemn și culori pe care le găsești în natură – verde, crem, bej sau maro.

Decor natural pentru Craciun

4.    Jucăuș

Sărbătorile de iarnă sunt una dintre cele mai plăcute amintiri ale copilăriei. Indiferent dacă ai sau nu copii, dacă tu însuți ești o fire veselă, exuberantă și glumeață, te vei simți minunat înconjurat de figurine simpatice – elfi, moși, reni și oameni de zăpadă în diverse forme, de la opritoare de ușă, până la imprimeuri pe pături și perne.

Decoratiuni jucarii pentru craciun

5.    Alb-negru

Crăciunul în culori clasice e verde și roșu. Pentru cei mai nonconformiști însă, Crăciunul poate fi alb-negru, o combinație câștigătoare mai ales dacă vrei să folosești anumite obiecte și în alte perioade din an. În plus, mixul de alb și negru este elegant, stilat și simplu de realizat. 

Decor alb negru pentru craciun