Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Cultural roots trend

Cultural Roots: trendul relaxat care te apropie de natură

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Bronz, teracotă, culori naturale inspirate de nuanțele pământului, material nefinisate și motive entice. Dacă aceste trăsături ți se par interesante și îți creează în minte imaginea unui loc relaxat, în care să fii înconjurat de obiecte autentice, neprelucrate excesiv și de materiale naturale, atunci sunt șanse mari să îți placă stilul Cultural Roots, unul dintre cele 4 trenduris de amenajare populare în această vară. 

Decoratiuni Cultural Roots 

Decorațiunea de perete MUNDI croșetată, realizată din lemn și bumbac 100%.  

Denumirea stilului te duce cu gândul la casele unor triburi africane în care totul este lucrat manual, de la vasele din lut, până la covoarele țesute de femei pricepute și răbdătoare. Te face să te gândești la locuri în care nimeni nu se grăbește, în care viața curge lent și în care este timp pentru orice, chiar și pentru câteva ore de somn în fiecare după-amiază, chiar dacă este weekend sau o zi din timpul săptămânii. La relaxare, la o mai mare comuniune cu natura și la o muzică exotică, în care percuția joacă un rol important.

De fapt, pentru că tot am adus vorba de muzică, Cultural Roots este și denumirea unei trupe de reggae populară în anii ’80, considerată una dintre cele mai bune trupe de vocal reggae din toate timpurile. Veneau din Jamaica și cântau Roots Reggae, un subgen în care versurile vorbeau despre spiritualitate, mișcarea Rastafari, problemele sociale ale celor de culoare și repatrierea în Africa. Muzical, au ritmuri relaxate și foarte estivale, iar acestea sunt exact sentimentele pe care ți le transmite un spațiu decorat în stilul Cultural Roots.

MATERIALE NEFINISATE, DAR FEMININE

Cultural roots este un stil relaxat, bazat pe materiale neprelucrate, cu focus pe motive și imprimeuri entice, care oferă feminitate stilului. Culorile preferate sunt tonurile pământii – de la maro închis, până la crem, culoarea nisipului sau galben pal, iar materialele cel mai des folosite sunt alama, cuprul, auriu și teracotă.

Iată un exemplu de amenajare cu decorațiuni în stilul Cultural Roots: covorul AKSFRYTLE,  cutia de depozitare ESKE din ceramică, perna decorativă HVITMURE, pătura croșetată KRYPMURE,  vaza LARIS din sticlă, cutia de depozitare SOFUS din carton, coșul de depozitare HEROLD, vaza CADDY din ceramică și noptiera ILBRO.   

Decoratiuni Cultural Roots

 

CULORI DESCHISE ȘI MATERIALE MOI

O altă caracteristică a stilului o reprezintă mixul dintre culorile deschise, materialele moi și delicate și materialele dure, neprelucrate, precum metalul. Contrastul dintre duritatea metalelor reci și delicatețea materialelor moi accentuează trăsăturile obiectelor și scoate în evidență diferențele dintre materiale. Și, cel mai important, oferă o senzație de confort, de acasă și de atmosferă liniștitoare.  

Cultural Roots 
 

ATMOSFERĂ RELAXATĂ ȘI INTIMĂ CU DECORAȚIUNI TEXTILE

Când vine vorba de Cultural Roots, uită de minimalism. Cu cât folosești mai multe covoare din materiale naturale și cu imprimeuri entice, mai multe prosoape, pături și perne deco, cu atât mai confortabilă și mai plăcută va fi locuința ta. Pe lângă decorațiunile textile, folosește accesorii precum vase de ceramică, obiecte din sticlă și coșuri de răchită, pentru a obține o atmosferă naturală, primitoare și caldă. 

Accesorii Cultural Roots 

Accesorii și decorațiuni în stil Cultural Roots: stânga - cutia de depozitare ESKE, tava FRITS din metal, suportul de lumânare ELVIG, vaza MARLIN. Dreapta - pătura croșetată KRYPMURE.

Cultural Roots 

Covoarele BAKKEMAURE  și STILKEG și felinarul VALDEMAR din metal.