Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

15% REDUCERE SUPLIMENTARĂ pentru toate comenzile online

Cum să alegi cea mai bună saltea pentru a nu avea dureri de spate

Cum să alegi cea mai bună saltea pentru a nu avea dureri de spate

Petrecem opt ore din zi în pat. De aceea este extrem de important să alegem o saltea care este în același timp plăcută pentru somn și sănătoasă pentru spate. Salteaua nu are un rol crucial doar în calitatea somnului, ci și în sănătate.

Dacă te trezești cu dureri de spate, e un semn că a venit momentul să schimbi salteaua veche cu una nouă. Durerile de spate sunt un indiciu al faptului că salteaua ta nu îți oferă suportul corect pentru spate.

Mulți oameni se plâng de dureri de spate sau de mijloc. Din fericire, dacă te numeri printre ei, poți lua măsuri pentru a preveni durerile de spate și a-ți îmbunătăți poziția în timpul somnului. Una dintre aceste măsuri este alegerea saltelei potrivite.   

O alegere personală

Nu există două persoane identice. Cu toții avem propriile nevoi. Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care multe cupluri le fac este alegerea unei saltele duble, pe care să doarmă amândoi. Un bărbat înalt, de 1.80 m – 1.90 m și 100 kg va avea nevoie de un alt tip de saltea față de o femeie de 1.65 m, care cântărește 64 kg.

În același fel, unii oameni sunt binecuvântați cu un spate sănătos, în timp ce alții sunt mai delicați. Oamenii care suferă de probleme la spate, coloană sau mijloc au dificultăți în găsirea saltelei potrivite, în timp ce pentru cei sănătoși e mai simplu. De aceea este extrem de important să alegi salteaua potrivită.

Cei care au avut probleme cu spatele trebuie să fie atenț atunci când aleg salteaua. Până acum exista ideea preconcepută că o saltea fermă este cea mai bună opțiune pentru spate. Nu e adevărat. De fapt, nu există reguli fixe atunci când îți alegi salteaua.

Saltele care iti sustin spatele

Poziția coloanei vertebrale

Chiar dacă nu trebuie să urmărești anumite reguli atunci când îți înlocuiești salteaua, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

Poziția coloanei vertebrale este extrem de importantă atunci când optezi pentru o anumită saltea. Trebuie să iei în considerare atât poziția coloanei atunci când ești întins pe spate, cât și atunci când ești așezat pe o parte.

Atunci când ești așezat pe spate, este bine ca spatele și mijlocul să aibă contact cu salteaua și să fie susținute de ea. Roagă-ți partenerul să își așeze mâna sub mijlocul tău atunci când stai întins pe spate. Nu ar trebui să își poată așeza cu ușurință palma sub spatele tău. Ar trebui ca salteaua să opoună o oarecare rezistență. Dacă palma nu are contact complet cu salteaua, atunci aceasta este prea fermă. Apoi încearcă să dormi așezat pe o parte. La fel, cere-i cuuiva să evalueze felul în care coloana vertebrală se sprijină pe saltea. Coloana ar trebui să stea complet dreaptă, fără nicio arcuire.

Ar trebui să iei în considerare și nevoile tale și ce așteptări ai de la o nouă saltea. De exemplu, dacă îți place să citești în pat sau să te uiți la televizor, vei sta adesea într-o poziție ridicată. În cazul acesta, ar trebui să ai un pat cu tăblie. 

Testează noua saltea înainte de a o cumpăra

Atunci când cumperi o saltea, e foarte important să o testezi înainte și să vezi cum te simți atunci când te întinzi pe ea. Mergi la un magazin specializat în saltele, unde vei putea alege și testa mai multe modele înainte de a lua decizia finală. La JYSK ai ocazia să testezi o gamă extinsă de saltele și, în plus, vei beneficia de sfaturi din partea consilierilor de vânzări. De cele mai multe ori este nevoie să treacă mai multe săptămâni până când corpul tău se va obișnui cu noua saltea.

Ultimul sfat: nu face economii tocmai la saltea. Petreci foarte multe ore în pat și acolo îți reîncarci bateriile. De aceea, o poziție corectă în timpul somnului este foarte importantă. 

Descoperă mai mult

10 metode de a adormi mai ușor

10 metode de a adormi mai ușor

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate