Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Ziua Mondială a Somnului | Reducere de până la 60%

Dureri de spate

Cum să alegi salteaua corectă dacă ai dureri de spate

Alegerea saltelei este o opțiune individuală, iar salteaua perfectă diferă de la o persoană la alta. De multe ori, oamenii nu petrec destul de mult timp informându-se și gândindu-se care este cea mai potrivită saltea.

Dacă suferi de dureri de spate și dormi pe salteaua nepotrivită, durerile se vor agrava. De aceea ai nevoie de o saltea care să îți ofere suportul necesar și să elibereze punctele de presiune din corp corect. 

Cum să alegi salteaua potrivită dacă suferi de dureri de spate:

  • Testează mai multe tipuri de saltele și nu te grăbi cu alegerea saltelei.
  • Coloana vertebrală trebuie să fie dreaptă atunci când te întinzi pe salteaua.
  • Alege o saltea care să aibă fermitatea potrivită.
  • Salteaua ta are o anumită durată de viață. 

TESTEAZĂ MAI MULTE SALTELE ȘI NU TE GRĂBI CÂND IEI O DECIZIE


Atunci când alegi salteaua e important să nu iei decizii pripite. Nu e de ajuns să te întinzi pe saltea cinci minute pentru a o testa. Încearcă să stai pe saltea în pozițiile în care știi că preferi să dormi, pentru a vedea dacă te simți confortabil sau nu. Încearcă mai multe saltele diferite în magazin. Apoi vei știi mai bine ce saltea e potrivită nevoilor tale. 

Dacă dormi împreună cu partenerul, e bine să testați salteaua împreună. Gândește-te apoi dacă amândoi aveți aceleași preferințe și dacă e mai bine să luați o saltea dublă sau două saltele single diferite? Două saltele diferite - cu fermitate sau din materiale diferite - sunt o soluție dacă tu ai alte preferințe față de partener sau altă greutate. 

E posibil să fie nevoie de mai multe zile până când corpul tău se va obișnui cu noua saltea. În cazul în care după mai multe nopți nu te simți bine pe saltea, folosește-te de opțiunea de garanție pe care multe magazine o oferă. 

Citește Ghidul nostru pentru dormitor pentru a afla mai multe despre tipurile de saltele. 

 

POZIȚIA COLOANEI VERTEBRALE TREBUIE SĂ FIE DREAPTĂ

Dacă ai probleme și te sâcâie durerile de spate, trebuie să alegi o saltea care îți menține coloana dreaptă. 

Atunci când testezi salteaua, așează-te pe o parte și vezi dacă ai coloana vertebrală în linie dreaptă atunci când stai întins. Dacă vei avea coloana arcuită, atunci te vei trezi cu dureri de spate, pentru că vei avea presiune pe coloană în timpul somunlui. Îți recomandăm ca, atunci când vii în magazin să testezi saltelele, să îl aduci cu tine și pe partener sau un prieten, care să poată evalua dacă ai coloana dreaptă atunci când ești întins pe saltea. 

Dacă ai dubii cu privire la salteaua potrivită, poți întreba personalul din magazin. 

 

ALEGE O SALTEA CU FERMITATEA POTRIVITĂ 

O saltea care nu îți oferă sprijinul corect duce la înrăutățirea problemelor cu spatele, deoarece articulațiile și mușchii  vor fi solicitați prea mult în timpul nopții. Dacă salteaua este prea tare sau prea moale, vei avea dureri de spate. 


Pentru a ști dacă salteaua pe care o ai îți oferă sprijinul corect, gândeștete dacă dimineață te doare spatele când te trezești. Dacă durerile sunt mai mari decât atunci când te-ai culcat, salteaua nu e potrivită pentru tine.  

De asemenea, poți testa fermitatea saltelei așezându-te pe spate, cu fața în sus. Roagă o altă persoană să întroducă palma sub mijlocul tău. Dacă introduce palma prea ușor, atunci salteaua este prea tare. Dacă palma este introdusă prea greu, salteaua e prea moale. 

Greutatea ta e un factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegui salteaua. Ca regulă generală, cu cât ai o greutate mai mare, cu atât mai mare trebuie să fie fermitatea saltelei pe care dormi, pentru a avea parte de suportul corect. 
 

RECOMANDĂRI SALTELE DIN SPUMĂ: 


MĂRIMEA PATULUI

Mărimea patului influențează calitatea somnului. Cu cât ai mai mult loc în pat, cu atât vei avea un somn  mai bun. Este mult mai ușor să dormi atunci când ești întins într-o poziție confortabilă. Un pat prea mic îți va restricționa mișcările în timpul nopții și te va obliga să dormi în poziții inconfortabile, care duc la dureri de spate. 

Dacă dormi singur, patul ar trebui să fie de cel puțin 90 cm lățime, iar dacă dormi cu partenerul e recomandat să fie de cel puțin 180 cm lățime. Lungimea ar trebui să fie cu cel puțin 20 cm mai mare decât înălțimea ta.  

SALTEAUA TA ARE O ANUMITĂ DURATĂ DE VIAȚĂ 

Pentru a evita durerile de spate, gândește-te că ar trebui să schimbi salteaua după o anumită perioadă. Mulți oameni cred că salteaua trebuie schimbată doar în momentul în care este complet uzată. În funcție de calitatea saltelei, o saltea ar trebui schimbată la aproximativ 10 ani, chiar dacă nu este complet uzată. 

Verifică și dacă salteaua ta nu a început să se uzeze în mijloc. Dacă umplutura este uzată, atunci vei dormi cu coloana arcuită, ceea îți va provoca dureri de spate.

RECOMANDĂRI SALTELE CU ARCURI:

Descoperă mai mult

10 metode de a adormi mai ușor

10 metode de a adormi mai ușor

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Care este cea mai bună saltea pentru tine? Ghidul complet

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Noutăți: RINGSTIND, plapuma cu husă catifelată din fibre de bambus

Canapele extensibile pentru dormit, relaxare și depozitare

Canapele extensibile pentru dormit, relaxare și depozitare