Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
cum sa decorezi camera de oaspeti

Cum să decorezi camera de oaspeți

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele

În curând vine Paștele și, pentru mulți dintre noi, asta înseamnă vizite de câteva zile din partea membrilor familiei. Dacă ești îndeajuns de norocos să ai acasă o cameră liberă, căreia i-ai atribuit rolul de cameră de oaspeți, oaspeții tăi se vor simți foarte bine pe parcursul vizitei, pentru că vor avea intimitatea pe care sunt obișnuiți să o aibă acasă.

Simpla existență a unei camere destinate oaspeților nu va garanta însă și confortul lor. Bineînțeles, nu trebuie să încerci să concurezi cu un hotel de 5 stele, dar poți să alegi câteva piese de mobilier și decorațiuni care să îi facă pe vizitatorii tăi să se simtă bine și, pe viitor, să aștepte cu bucurie vizitele la tine acasă.

Iată câteva idei pentru o cameră de oaspeți mai primitoare:


Folosește multe perne

Strict pentru dormit, o persoană poate fi mulțumită doar cu o pernă. Unii preferă chiar să doarmă fără nicio pernă. Totuși, atunci când stai în pat și citești o carte, dai scroll prin feed-ul tău de Facebook sau te uiți la TV, cu cât mai multe perne, cu atât mai bine! Gândește-te la camerele de hotel pe care le vezi pe Travel Channel sau în pliantele agențiilor de turism. Hotelurile de lux au pe paturi perne, pernuțe, perne și iar pernuțe.

Pune cel puțin o noptieră   

Când ești în vizită și dormi la cineva acasă, trusa ta de călătorie, încărcătorul de telefon, ceasul și toate accesoriile trebuie să își găsească loc într-o singură camera, cea de oaspeți. Nu ar fi prea frumos să îți împrăștii lucrurile prin toată casa gazdei. O gazdă bună își ajută oaspetele să fie organizat. Pe noptiera de lângă pat își vor găsi locul toate accesoriile și obiectele de îngrijire de care are nevoie oaspetele tău.

Noptiera - camera de oaspeti

O noptieră cu sertare îi va fi extrem de utilă unui oaspete. 

Adaugă un buchet de flori

Presupunând că oaspeții tăi nu se numără printre puținii oameni cărora nu le plac florile sau care au alergie la polen, poți înfrumuseța camera și îi poți aduce prospețime cu un buchet de flori, așezat într-o vază simplă. Nu exagera cu mărimea buchetului sau a vazei. Acestea trebuie să fie potrivite ca mărime cu restul mobilei și, în general, în camera de oaspeți nu ai spațiu pentru obiecte de mobilier prea mari.

O pătură extra

Nu suntem toți la fel de rezistenți la frig sau căldură. De aceea, e bine să echipezi camera de oaspeți cu o pilotă nu foarte călduroasă (în cazul în care cel care te vizitează preferă răcoarea) și o pătură care să țină bine de cald (în cazul în care ai un oaspete care doarme bine numai când e foarte cald). Astfel, ai variante care să mulțumească toate tipurile de oameni.

Pătură pentru camera de oaspeți

Pe lângă plapumă, pune-i la dispoziția celui care te vizitează și o pătură. 

O pereche de papuci pufoși

Asta chiar ar face pe oricine să se simtă ca în vacanță! Papucii de casă sunt un obiect puțin costisitor, dar unul indispensabil pentru oaspeți. Poți alege o pereche care să se asorteze cu textilele din camera de oaspeți (covorul, draperia sau lenjeria de pat). Astfel, oaspetele tău va ști că au fost luați special pentru el și că nu sunt papucii primiți cadou de tine de la bunica, la care ai renunțat de când i-ai văzut pentru că nu îți plac.

Papuci de casa - camera de oaspeti

Iluminare lângă pat

Probabil tu îți cunoști toate colțurile casei și poți merge cu ochii închiși din sufragerie până în dormitor, fără să îți faci vreo vânătaie. Nu același lucru e valabil pentru cei care te vizitează, care nu sunt obișnuiți cu felul în care sunt așezate lucrurile în cameră. De aceea, oaspeților le-ar fi de mare folos o lampă lângă pat, pe care să o poată stinge când sunt deja în așternuturi.

Dacă mai ai idei despre ce e bine să ai în camera de oaspeți, le așteptăm în comentarii. Și îți dorim să ai oaspeți simpatici și vizite plăcute!