Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
cum sa decorezi camera de camin

Cum să îți decorezi camera de cămin cu un buget mic

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Cuvinte cheie: cum se decorezi camera de camin, viata la camin, produse pentru studenti, mobila studenti, cum sa iti aranjezi camera de camin

Anii studenției sunt anii pe care nu îi vei uita niciodată. Vei petrece multe nopți învățând în camera ta (măcar în sesiune :)  ) și multe zile stând la taclale cu prietenii și colegii. În cazul în care plănuiești să locuiești la cămin, vei cunoaște viața de student mult mai bine – cu bune și cu rele.

A locui într-o cameră de cămin în studenție are avantaje și dezavantaje. Pe de-o parte, e mai puțin costisitor, îți vei face mai mulți prieteni, vei socializa mai mult cu toți colegii și, în majoritatea cazurilor, vei fi aproape de facultate. Printre dezavantaje se numără și aspectul camerei – indiferent cât de proaspăt renovat și îngrijit este un cămin, camera ta va arăta plictisitor, dacă nu îi aduci puțină personalitate.

         Cum sa iti decorezi camera de camin

Camera de cămin e locul în care, ca student, îți desfășori aproape toate activitățile. E dormitor, sufragerie și dining, aici înveți, petreci și dormi. De aceea, trebuie să îți placă. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți transformi camera de cămin într-un loc mai apropiat de ideea de “acasă”.

 1. Află care sunt regulile locului. Interesează-te dacă îți este interzis de către administrația căminului să aduci anumite lucruri. Probabil nu vei avea voie să atârni poze sau tablouri pe pereți, de exemplu. Dacă vrei să îi ai mereu pe cei dragi alături de tine, folosește rame foto pe care le poți sprijini lângă pat, pe noptieră, sau pe pervaz. Și nu uita că ai colegi de cameră! Discută cu ei înainte de a lua decizii în privința întregii încăperi.

 2. Există câteva lucruri pe care trebuie neapărat să le iei cu tine, care te vor face să uiți de dorul de casă: lenjeria de pat, cearșafuri, prosoape, de preferat și o pernă potrivită, pentru că fiecare persoană are propriile preferințe când vine vorba de perne. Lenjeria de pat va fi, probabil, cel mai important element decorativ din camera de cămin, așadar alege una care chiar să îți placă și să arate bine. Poți să îți aduci mai multe perne decorative pe care să le pui pe pat – îți vor crea o senzație plăcută de liniște și confort. În plus, dacă vrei să dormi mai confortabil, ia-ți și o saltea superioară. O să te ajute cu siguranță, pentru că saltelele din cămine nu sunt de cea mai bună calitate. 

  Cum sa decozeri camera de camin

 3. Ia lucruri pe care le poți muta ușor la finalul anului și care să nu coste prea mult. Ține minte că locuiești acolo pentru o perioadă delimitată de timp și, la finalul anului școlar, va trebui să împachetezi din nou totul, numai pentru ca în toamnă să ajungi într-o altă cameră de cămin sau, cine știe, în chirie. În aceste condiții ai nevoie de lucruri ușor de transportat – scaune și mese pliabile, corpuri cu sertare din materiale ușoare precum plastic sau textile, scaune puf etc. Un exemplu este gama de depozitare DAMHUS și organizatoarele ERLING
   
 4. Folosește piesele de organizare și depozitare pe post de decorațiuni. Alege coșuri de depozitare și cutii în culori care îți plac și care se potrivesc cu restul camerei.

  Depozitare camera de camin

 5. Camerele de cămin sunt mici și orice centrimetru contează! Nu uita să folosești și zona de sub pat, care îți poate oferi un excelent spațiu de depozitare pentru cărți, caiete, mape etc. organizate în cutii. De asemenea, nu uita că, atunci când nu mai ai spațiu pe orizontală, te poți extinde pe verticală.