Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Cum să obții un decor elegant cu obiecte metalice

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Obiectele strălucitoare au atras întotdeauna privirile. Atunci când ne pregătim pentru o petrecere sau pentru un eveniment la care trebuie să arătăm bine, alegem să includem în ținuta noastră accesorii strălucitoare, femei și bărbați deopotrivă. Coliere, brățări sau cerceri din aur sau argint, un ceas cu o curea de metal, un ac de cravată sau butoni din metal transformă o ținută banală într-una elegantă.

Urmând același principiu îți poți accesoriza locuința cu decorațiuni strălucitoare, din metal, care vor face o cameră obișnuită să arate sofisticat și luxos. Poți alege între obiecte aurii, argintii, din cupru sau materiale imprimate cu glitter, sau poți vopsi o piesă de mobilier într-o culoare metalică.

Decorațiuni strălucitoare JYSK
Mici accente metalizate fac ca decorul să fie mai sofisticat. Felinarele HALFDAN și GUDMAND și suportul de lumânare KRESTIAN sunt îmbinate cu decorațiuni cu imprimeuri geometrice. 

De la ultra-tradițional la ultra-modern

Fie că ești adeptul unui decor foarte tradițional sau a unuia foarte modern, obiectele strălucitoare se vor încadra foarte bine în planul tău de amenajare. În cazul în care casa ta este tradițională sau rustică, poți opta pentru decorațiuni din metal cu aspect neprelucrat – vaze, boluri, felinare sau sfeșnice din cupru sau de culoare aurie sau argintie. Poți alege decorațiuni precum felinarele SIGMUND și VALDEMAR, tava decorativă ERLIS sau ceasul INGBERT. De asemenea, dacă îți place să colecționezi antichități, poți găsi tăvi, ceainice, seturi de tacâmuri sau vaze din metal, cu aspect patinat.

Sfesnic argintiu 5 brate JYSK
Sfeșnicul argintiu KATO cu 5 brațe, într-un decor rustic.  

Dacă stilul casei tale este unul ultra-modern, alege sfeșnice, suporturi de lumânare sau alte decorațiuni cu linii simple și curate, cu luciu puternic, șlefuite perfect: felinarele GUDMAND, EJNAR, ESGE, sfeșnicele SYLVESTER, VIDAR sau KATO, suporturile de lumânare HALFDAN și HALVDAN sau literele decorative EJNERT. Poți adăuga electrocasnice din inox care vor aduce un aer hich-tech.  

Cuprul

Obiectele de culoarea cuprului adaugă căldură spațiului și se asortează cu o gamă variată de culori, atât calde, cât și reci. Este o idee bună mai ales pentru bucătării, care sunt în general spații reci, cu multe electrocasnice din materiale dure, cu podea din gresie și pereți reci cu faianță. Câteva decorațiuni de culoarea cuprului vor face ca atmosfera să fie mai primitoare.

Suport lumânări JYSK
Suportul de lumânare KRESTIAN arămiu, din fier și sticlă.  

Argintiu

A existat o perioadă în care fiecare familie avea un set de tacâmuri și de farfurii argintate, pe care le scoteau doar atunci când aveau musafiri de seamă la masă. Fascinația pentru obiectele din argint a ajuns la apogeu între anii 1870 – 1920 când, dacă invitai pe cineva la cină, pregăteai 8-9 feluri de mâncare, iar gazda era apreciată pentru calitățile sale culinare. 

Tava decorativa argintie si vaza metalizata JYSK
Tava decorativă ERLIS și vaza URBAN.   

Argintiul este elegant și mereu la modă. Dacă ți se pare că auriul este prea îndrăzneț sau prea luxos, poți alege liniștit o variantă pe cât de cuminte, pe atât de elegantă: decorațiunile argintii.  

Un set de sfeșnice cu linii romantice este simplu și elegant și poate decora cu succes o sufragerie sau un dining romantic. Poți combina sfeșnice de mărimi sau forme diferite, pentru un look mai neobișnuit, sau poți alege să grupezi sfeșnice identice, pentru un aspect simetric.

Auriu

E culoarea șampaniei, a soarelui și a frunzelor de toamnă. Pentru cei mai puțini romantici, e culoarea cartofilor prăjiți gătiți perfect.  Auriul e regal și luxos. Iar în locuință, micile accente de auriu înseamnă căldură și eleganță.

Suport lumânări JYSK
Suportul de lumânări HALFDAN 

Pentru că va atrage privirile instantaneu, e recomandat să folosești obiecte aurii ca accente sau, dacă îți dorești o suprafață mare, să fie singura zonă aurie din încăpere. Prea mult auriu poate fi copleșitor, de aceea rămâi fie la accente prin decorațiuni mici, fie la o singură suprafață mare.

Amestecul de metale

În anii ´80, aproape toți designerii de interior recomandau să eviți amestecul de metale diferite. Ei bine, această regulă e învechită astăzi. Noile trenduri chiar recomandă amestecul de metale, despre care se spune că oferă adâncime și dinamism spațiului. Găsește un echilibru între metale diferite și începe ușor. De exemplu, poți folosi rame foto sau rame de oglinzi aurii, combinate cu sfeșnice argintii. 
Decorațiuni metalice JYSK

Cum să îmbini corect mai multe culori metalizate

Pentru a obține un efect plăcut privirii și pentru a evita să ai o cameră în care pur și simplu pare că ai depozitat toate decorațiunile posibile, respectă câteva reguli:

 Suport lumanare auriu JYSK
Un mix de efect: suportul de lumânări auriu HALVDAN și mobilierul din lemn de culoare deschisă

  1. Alege un metal dominant – fie că e argintiu, auriu, cupru sau alamă – care va fi cel mai evident în cameră și pe care îl vei completa cu mici accente de alte culori.
  2. Amestecă tonuri reci cu tonuri calde. Auriul și cuprul sunt considerate calde, iar argintiul rece.
  3. Ține cont de culorile din cameră. Metalele calde precum auriul se potrivesc foarte bine cu tonurile calde – rușu, galben sau maroniu, în timp ce metalele reci precum argintul merg bine cu tonuri reci – albastru, verde sau gri.
  4. Nu exagera. Obiectele metalice atrag atenția imediat, de aceea e bine să nu aglomerezi prea multe în același loc. Le poți integra în schimb pe lângă decorațiuni din alte materiale – lemn, fier sau ceramică.

Decorațiuni textile

Accentele strălucitoare nu se rezumă numai la obiectele din metal. Materialele textile în culori aurii sau argintii sau textile decorative imprimate cu glitter pot înlocui sau pot fi combinate cu decorațiunile metalice.   

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare