Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Dark Deco

DARK DECO: trendul extravagant pentru cei care apreciază eleganța

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

În 1992 se lansa serialul animat “Batman: The Animated Series”, în care personajul principal era celebrul supererou creat de DC Comics. Atunci, creatorii serialului, Bruce Timm și Eric Radomski, au trebuit să găsească un stil de desen potrivit temei, personajului și atmosferei din benzile desenate. Au conceput desene inspirate de filmele lui Tim Burton și curentului film noir din anii ’40, iar pentru a obține atmosfera potrivită, au realizat desene pe hârtie neagră, în locul celei albe care era mai comune. Rezultatul, o combinație de elemente inspirate de curentul Art Deco și de tonuri închise, a primit numele de Dark Deco, un nou stil de desen pentru animații.  

Anul acesta, tonurile închise, împreună cu extravaganța stilului Art Deco, încep să își facă simțită prezența tot mai mult în design-ul interior sub forma unui nou trend, denumit tot Dark Deco.

Dark Deco este unul dintre cele patru stiluri de amenajare propuse de echipa noastră de design pentru acest sezon, ales în concordanță cu trendurile momentului. Este sofisticat și complex, are un puternic impact vizual și este opus minimalismului specific designului nordic. Gândește-te la imaginile cu palatele regalității franceze sau la saloanele cu mobilier masiv de culoare închisă și tapițerii scumpe, unde doamnele sau domnii din aristocrația secolului trecut își primeau invitații. Adaugă la această atmosferă o amprentă a modernității și vei obține noul trend Dark Deco.   

EXTRAVAGANȚĂ ȘI TONURI ÎNCHISE

Materialele preferate sunt textilele grele precum catifeaua, în culori închise – burgundy, gri închis, grena, maro închis sau bleumarin – care dau naștere unei atmosphere puternice. Obiectele decorative sunt realizate tot din materiale luxoase: marmură, sticlă colorată și cupru mat.

Dark Deco 

Decorațiuni textile: față de pernă GULMJELT,  pernă deco HVITMURE, pernă deco KROKHALS, pătură KRYPMURE, pernă deco JERNURT. 

TEXTILE DIN MATERIALE GRELE

Catifeaua a fost dintotdeauna unul dintre materialele preferate ale regalității. În secolele trecute, nobilii europeni purtau la evenimente importante haine realizate din catifea brodată cu auriu, un semn al statutului important pe care îl aveau. Pernele deco și  draperiile din velur sau păturile și cuverturile din materiale grele sunt elemente cheie ale extravagantului stil Dark Deco. Pentru a nu avea o atmosferă prea apăsătoare, poți combina însă culorile închise cu mici tonuri deschise, de exemplu, burgundy și galben deschis, sau cu obiected decorative deschise la culoare, cum ar fi o vază din sticlă, un support de lumânare din metal sau o decorațiune din ceramic. 

Dark Deco 

Decorațiuni din sticlă colorată: suport de lumânare ALBINUS, vază GUDBRANDUR, lumânare GERLUF, suport de lumânare DANFRED, vază FOSS.  

IMPRIMEURI ȘI GRAFICE BOGATE

În amenajarea casei, trendul Dark Deco se poate regăsi în stilul lenjeriei de pat, al prosoapelor, obiectelor decorative sau draperiilor. Pentru mai multă diversitate, în special în cazul decorațiunilor textile – perne deco, lenjerii, perdele, fețe de masă – poți alege produse cu imprimeuri grafice precum romburi, cercuri sau flori. 

Dark Deco

Perne deco BLEIKVIER, prosoape STIDSVIG, gama de accesorii pentru baie LUCKSTA, set măsuțe SANDBJERG.

Dark Deco

Amenajare interioară cu pernele Dark Deco BLEIKVIER, RYPEFOT, SANDARVE și KATTEFOT și pătura MYGGBLOM.    

Dark deco gradina

Amenajare Dark Deco în grădină, cu pernele BLEIKVIER și JERNUT.