Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Decorațiuni pentru masa de Crăciun la JYSK

Masa de Crăciun: idei de decorațiuni pentru mese relaxate în familie

Dată:

Categorie: Crăciun, Toate articolele, Inspirație, Bucătărie

Cuvinte cheie: craciun, decor craciun, masa de craciun

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, forfota de pe străzi e din ce în ce mai mare, iar coșurile din supermarket-uri sunt din ce în ce mai pline. În majoritatea caselor, pe lângă bradul de Crăciun, un alt element foarte important în perioada Sărbătorilor este masa de Crăciun. Începând cu dimineața de Crăciun, până după Revelion, masa de Crăciun e locul unde ne adunăm cu toții. Aici stăm ore bune împreună cu bunicii, părinții, frații, copiii pe care nu i-am mai văzut poate de luni bune, povestim, dezbatem, râdem și ne relaxăm.

Bineînțeles, cel mai important este ca masa de Crăciun să fie plină de bucate bogate - motiv pentru care mamele, bunicile și soțiile petrec zile întregi în bucătărie gătind fel de fel de bunătăți specifice perioadei. Dar oricât de delicioase sunt preparatele, experiența mesei de Crăciun e mai bogată dacă e însoțită de o ambianță plăcută și de decorațiuni de Crăciun care să amplifice spiritul Sărbătorilor. Și, evident, de zâmbete! 

Indiferent cât de mult pui preț pe mâncarea de la masa de Crăciun, fie că te mulțumești doar cu niște cozonac și portocale sau încerci toate felurile de mâncare de la masă, cu siguranță vei aprecia o masă decorată în spiritul Sărbătorilor. Avem pentru tine câteva idei de decorare în stiluri diferite - tradițional, minimalist, romantic, elegant sau iernatic. 

 

1. STIL ROMANTIC ELEGANT

 Cele două elemente principale din această amenajare sunt culoarea roșie și luminițele, ambele fiind elemente specifice unei atmosfere romantice și intime. În plus, atât culoarea roșie, cât și ghirlandele de luminițe și pomișorii cu lumini sunt decorațiuni folosite adesea în decorațiunile de Sărbători. Pentru a aduce și eleganță acestui aranjament, am folosit o tavă de culoare aurie, pe care am umplut-o cu conuri de brad. 
 

 

 

2. DECOR IERNATIC

Dacă îți place iarna și zăpada, atunci te vei simți bine la o masă amenajată în acest fel. Albul și figurina cu îngeraș reprezintă puritatea, iar în combinație cu argintiul și griul crează un decor elegant, simplu și pașnic. Celelalte elemente de decor - conurile de brad vopsite în argintiu, brăduțul din ceramică de culoare gri petrol, mingiile și bradul din răchită împletită, completează aranjamentul cu o nuanță naturală. Această amenajare a mesei de Crăciun va scoate în evidență și sortimentele de mâncare pregătite pentru mesele de Sărbători și va arăta foarte bine mai ales într-o bucătărie cu mobilier de culoare deschisă. 
 

 

 

 

3. STIL FEMININ 


Acest aranjament de masă este delicat, simplu și feminin. Culorile folosite sunt cele tradiționale pentru Crăciun - roșu și verde - completate de auriul lumânărilor și suportului de lumânare. De asemenea, modelul traversei de masă este delicat, cu crenguțe mici și buline albe ce imită zăpada. Îngerașul din ceramică ce ține în mâini inimioara roșie se asortează cu sfeșnicul roșu și bolul de pe masă, iar crenguțele cu care este prevăzut sfeșnicul fac ca aranjamentul să aibă cursivitate, asortându-se cu brăduțul și cu modelul tarversei de masă. 

 

 

 

 

 

 

 

4. DECOR JUCĂUȘ


Acest aranjament de masă îmbină elemente naturale - coronița din crengi, conuri, fructe de ilex și steluțe și brăduțul cu lumini - cu elemente vesele și jucăușe - figurine de ceramică ce ilustrează îngerași, moși și elfi. Este un decor ce cuprinde elemenente specifice Crăciunului, așadar un decor tradițional, foarte potrivit pentru case cu decor clasic. Planta denumită ilex este una dintre plantele folosite adesea în aranjamentele de Crăciun, pe lîngă vâsc, brad și crăciuniță (poinsettia).  

 

 

 

 

 

 

 

5. DECOR MINIMALIST 

Dacă ai o casă decorată minimalist sau urban, decorul tradițional de Crăciun s-ar putea să nu se integreze foarte bine. În acest caz ai nevoie de un decor în același stil, care să păstreze însă și elemente specifice Crăciunului. Noi îți propunem un aranjament simplu, care interpretează în stil modern elemente clasice.

 

 

 

 

 


Ce decor crezi că s-ar potrivi mai bine pe masa ta de Crăciun? Îți dorim Sărbători fericite, cu mese pline de bunătăți și cu oameni dragi alături!