Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Amenajare dormitor

Shop the look: Același dormitor, 4 idei de amenajare

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele

Cuvinte cheie: amenajare dormitor, dormitor matrimonial, mobila dormitor, dormitor modern

Hainele pe care le purtăm spun ceva despre noi. La fel și muzica pe care o ascultăm, locurile în care ne petrecem vacanțele sau cărțile pe care le citim. Și mai multe spune despre noi casa în care locuim, pentru că este locul în care ne retragem, locul în care, de cele mai multe ori, petrecem cel mai mult timp, unde ne relaxăm și ne simțim noi înșine.

Așa cum, din când în când, ne împrospătăm garderoba, ne place să ascultăm muzică nouă sau încercăm destinații noi de vacanță, vrem să ne înviorăm și casa. Și, mai ales, dormitorul, camera cea mai importantă pentru odihna și buna noastră dispoziție.

Mai jos îți vom arăta cum poți să îți schimbi stilul dormitorului, păstrând același pat și schimbând numai accesoriile. Am amenajat același dormitor în patru stiluri diferite -  feminin, masculin, natural și scandinav, folosind culori benefice pentru relaxare și produse cu design atractiv, din materiale plăcute la atingere.

 

DORMITOR FEMININ

Prima amenajare îmbină culori neutre, feminine, precum roz prăfuit, crem și lila, cu imprimeuri geometrice vesele, precum cele de pe lenjeria de pat cu buline ERIKA, oferind dormitorului un aspect tineresc și pozitiv. Obiectele din metal și sticlă – precum lampa CARLOS sau veioza HAAKAN – sunt asortate cu decorațiuni textile din materialele moi și pufoase ale lenjeriei, pernelor deco și draperiei, dând naștere unui contrast plăcut și curat.

 

DORMITOR SCANDINAV

Culoarea gri este predominantă în interioarele scandinave și, în plus, este una dintre culorile cele mai potrivite pentru dormitor. Este liniștitoare și relaxantă, de aceea te ajută să te odihnești mai bine. Poate face o încăpere să pară rece, de aceea în această amenajare am folosit imprimeuri geometrice diferite, a căror îmbinare dau naștere unui joc vizual interesant și vesel.

Lenjeria de pat ANE din bumbac satinat are imprimate buline mari de culoare deschisă peste backgroundul gri, iar pernele deco GRAVMYRT și KLATRELILJE au imprimeuri cu linii drepte și culori contrastante.

Materialele sunt contrastante: rafturile și veioza din metal sunt folosite împreună cu noptiera ILBRO de culoarea lemnului natur, lenjeria de pat din satin contrastează cu imitația de blană de pe podea. Amenajarea se bazează pe jocul dintre tonuri deschise și tonuri închise, linii curbe și linii drepte, neted și pufos, organic și sintetic.

 

DORMITOR ELEGANT

În amenajarea de mai jos regăsim un stil rafinat, relaxat și feminin, în care predomină culorile deschise – alb și crem. Elementele cheie care aduc eleganță în această încăpere sunt lenjeria de pat albă NELL din bumbac satinat 100%, un material confortabil și sofisticat, cuvertura de pat matlasată și sfeșnicele  SYLVESTER din aluminiu, un material care lucește și reflectă lumina, oferind o senzație de rafinament și feminitate.  


DORMITOR MASCULIN

Dungile sunt unul dintre cele mai populare trenduri în amenajările interioare, pentru că dau senzația de dinamism în interioare, le fac să pară mai interesante și mai atractive. Iar atunci când mixezi dungi late cu dungi subțiri, dungi verticale, orizontale și oblice, efectul este și mai interesant.

Pe lângă utilizarea graficelor, combinația de culori reci este potrivită pentru interioare masculine și pentru somn. Albastru și gri sunt tonuri care relaxează și calmează. 


Poți citi aici mai multe despre culorile recomandate pentru dormitor.

Iar aici poți citi sfaturile noastre pentru amenajarea dormitorului matrimonial.