Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Terasă cu un set de grădină, șezlong și suporturi jardiniere, ghivece de flori și jardiniere înalte

5 idei: cum să folosești jardinierele și ghivecele de flori pe terasă

Plantele și florile de pe terasă creează o atmosferă vie și naturală - iar dacă te asiguri că unele dintre aceste plante sunt comestibile, le poți folosi pentru a aroma și condimenta mâncarea chiar în momentul în care luați prânzul sau cina pe terasă. Dar unde să așezi cel mai bine ghivecele și jardinierele și cum să faci ca terasa ta să arate cât mai bine? Am pregătit 5 sfaturi și idei de amenajare a terasei prin care îți arătăm cum să utilizezi plantele pentru a-ți face spațiul în aer liber și mai primitor.

1. Utilizează spațiul pe verticală

Planter box and plant pot holder on a sunny patio

 

Dacă nu vrei să-ți așezi plantele în ghivece direct pe pământ și preferi să le plasezi în suporturi de jardiniere de diferite înălțimi, sau ghivece care pot fi suspendate, poți obține un aspect interesant, dinamic și diferit. Jardinierele pot camufla, de asemenea, un gard care are nevoie de vopsea sau un perete care are un aspect plictisitor.

 

2. Grupează jardinierele pentru un design interesant

Large garden pots and flower pot on the ground

 

Grădinile cu jardiniere pot fi realizate destul de simplu, dar asigură-te că grupezi jardinierele astfel încât să obții un design frumos. Dacă le așezi câte una în fiecare colț al terasei, vor părea singuratice. În schimb, așază două sau trei jardiniere una lângă alta pentru a crea contraste între diferite culori și materiale. 

3. Nu e nevoie ca jardinierele să se asorteze

Large garden pots and tall planter on a patio

 

Un mix de materiale, culori și forme poate crea un aspect surprinzător și ușor de integrat în decorul terasei. Atunci când ai mai multe jardiniere în care ai plantat diferite plante aromatice și flori, acestea sfârșesc, de obicei, prin a avea un aspect coordonat, de parcă au fost făcute să fie împreună și să se ajute reciproc să strălucească.

4. Amestecă plantele aromatice cu flori colorate 

Ceramic plant pot, lantern and tray with bread and fruit on a garden table

 

Amestecă ierburile aromatice cu florile tale preferate pentru a crea un decor uimitor pe terasă. Pune mai multe ghivece pe masa din grădină - și bucură-te de beneficiile acestora: alege ierburi aromatice proaspete pentru cină și bucură-te de parfumul florilor.

5. Amestecă jardinierele cu felinare de grădină

Small and large garden pots and two lanterns on a sunny patio


Nu te limita doar la jardiniere atunci când îți creezi decorul pe terasă. Adăugă felinare la grupul de jardiniere și vei avea șansa să atragi atenția asupra lor atunci când se întunecă. 

Bonus: Când vei lumina colțurile exterioare ale terasei, aceasta va părea mai mare și mai spațioasă. Dacă ai planuri de călătorie în această vară și nu ai timp să îngrijești plantele din grădină, poți folosi plante artificiale și te poți bucura în continuare de aspectul verde al terasei tale.  

 

Mai ai și alte idei pentru folosirea jardinierelor pe terasa ta? Spune-ne în comentarii. 

Descoperă mai mult

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Alege pavilionul potrivit pentru grădina ta

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Ghid: cum alegi cutia potrivită pentru depozitarea pernelor de grădină

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Cum să alegi setul de terasă perfect pentru tine

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta

Ghid: cum găsești umbrela de soare potrivită pentru grădina ta