Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Dormitor ca un hotel de lux

5 idei pentru un dormitor ca un hotel de lux

Atunci când îți planifici o vacanță, după stabilirea destinației, următorul lucru pe care îl stabilești este hotelul. Cauți pe net cele mai bune oferte, verifici rating-uri pe site-urile de booking, te uiți la galeriile cu fotografii ca să îți dai seama cum va fi camera și îți imaginezi cum te vei relaxa în acel pat de hotel confortabil, în care poți să dormi oricât vrei tu – pentru că doar ești în vacanță și nu te trezește nimeni dimineața.

O cameră de hotel este relaxantă din mai multe motive. În special în cazul hotelurilor care au mai mult de 3 stele, camerele sunt liniștitoare și curate. Sunt amenajate, decorate și organizate în așa fel încât să aibă o atmosferă calmă și un aspect curat. Nu există dezordine (mai ales dacă nu ai despachetat bagajele și nu le-ai lăsat care-ncotro), iar singurul rol al decorului este să te ajute să te relaxezi.

Acest sentiment de calm ar fi binevenit și acasă, pentru că avem nevoie de odihnă în fiecare zi, nu doar în concediu, pentru a face față tuturor activităților de peste zi. Chiar dacă ai un apartament mic, de 40-50 mp, îți poți amenaja dormitorul în așa fel încât să recreezi calmul dintr-un hotel de lux la tine acasă. Un design contemporan este cel mai potrivit pentru un dormitor relaxant acasă. Iată câteva sfaturi care să te ajute să îți amenajezi dormitorul asemenea unei camere de hotel de lux.

Amenajare dormitor

Un dormitor în tonuri calme, liniștite. 
 

TONURI DIN PALETE DE CULORI ASEMĂNĂTOARE

Există un motiv întemeiat pentru care multe camere de hotel sunt decorate cu elemente în culori sau tonuri apropiate. Folosirea unei palete asemănătoare de culori creează o atmosferă calmă, apreciată de mulți oaspeți în hoteluri.

Tonurile pământii – crem, muștar, maro, oliv, nisipiu – dau naștere unui mediu relaxant, care te îmbie la odihnă. Evită culorile puternice, țipătoare, precum roșu, roz sau portocaliu puternic. Dacă îți plac, îți recomandăm să le folosești în altă încăpere din casă sau să folosești în dormitor doar nuanțe pastelate ale acestor culori.

Lenjerie de pat AYA


Lenjeria de pat din bumbac organic AYA, din colecția SCANDINAVIAN SENSE.

PERDELELE ȘI DRAPERIILE LUNGI CREEAZĂ INITIMITATE

Perdelele și draperiile lungi vor face ca dormitorul să fie mai intim, mai retras, mai ascuns de agitația din afara lui. Poți folosi perdele și draperii lungi pentru ferestre sau, dacă vrei să delimitezi patul de restul camerei, le poți folosi chiar lângă pat, asemenea unui baldachin. Pentru ferestre alege draperii lungi, opace, care să te ferească de lumina dimineții dacă vrei să dormi mai mult.

Draperie ANTEN

Draperie opacă ANTEN 


Iar dacă vrei să le folosești pentru a delimita zona de dormit de restul dormitorului, alege perdele sau draperii dintr-un material diafan, vaporos. De asemenea, poți folosi draperii sau perdele pentru a ascunde, dacă e cazul, colțul din dormitor în care ai de obicei dezordine – biroul tău sau locul în care îți ții cărțile, obiectele de machiaj etc. 
 

PATUL, CEA MAI IMPORTANTĂ INVESTIȚIE

Oricum ar arăta o cameră de hotel, oricât de luxoasă ar fi, dacă patul nu este confortabil, sigur nu vei mai călca niciodată pe acolo. Patul este cel mai important lucru din dormitor, de aceea e bine să alegi unul de calitate și, mai ales, cu o saltea de calitate. 

Prima recomandare este să alegi un pat continental – care este un pat complet, cu cadru și saltea luxoasă, mai înalt decât paturile obișnuite și cu cadru tapițat. Acest tip de pat a fost folosit inițial doar în hotelurile de lux, iar treptat, când a devenit mai accesibil, a început să fie prezent și în locuințele noastre.

Despre paturile continentale poți citi mai multe aici

Pat continental

Patul continental PLUS C20.

O a doua recomandare în ceea ce privește patul – dacă alegi un cadru de pat și trebuie să achiziționezi și o saltea pe lângă, este să optezi pentru o saltea de calitate, care să îți susțină corect corpul în timpul somnului și să nu îți de dureri de spate. Poți citi aici ghidul nostru pentru alegerea saltelei

Iar a treia recomandare se referă la lenjeria de pat. În general, hotelurile de 4 sau 5 stele au lenjerii de pat albe, gri sau într-o singură culoare pastelată. Lenjeria de pat albă este o garanție a curățeniei și a luxului. Bineînțeles, importantă este și calitatea materialului, iar aici poți alege într o lenjerie din bumbac, bumbac satinat sau bumbac organic. 
 

ASORTEAZĂ ACCESORIILE ȘI PERNELE DECO DE PE PAT

Folosește o cuvertură de pat pe care să o așezi doar pe jumătatea de jos a patului, pentru a proteja plapuma și cearșaful atunci când vrei să stai în pat doar să citești. Apoi, folosește câteva perne deco printre pernele pe care dormi. Alege perne deco în culori asemănătoare cu cea a cuverturii de pat și a draperiilor.Patul KONGSBERG, cu decorațiuni textile în tonuri asemănătoare. 

Nu te limita la un singur model sau o singură dimensiune de perne deco. Alege două sau trei modele și combină pernele deco mici, de 40x40cm, cu perne pentru sprijinirea spatelui, de care vei fi extrem de mulțumit mai ales dacă te uiți la TV din pat, la serialul tău preferat. Nu uita însă că e bine ca toate să fie în același ton.

Cuvertura de pat matlasata bej ROSENTRE


Cuvertura de pat matlasată ROSENTRE, de culoare bej. 

OBIECTELE DE ILUMINAT VARIATE

Într-un hotel nu ai niciodată doar o lampă pe tavan sau o plafoniera. Ai, în schimb, multe opțiuni de iluminare – veioze, lampadar, plafoniera sau lustră și, poate, spoturi. Lumina variată este foarte importantă pentru dormitor. Atunci când te îmbraci, faci curat sau îți aranjezi lucrurile în dulap, e bine să poți lumina în mod egal toată camera.

Veioza dormitor

Veioza ERNST cu braț ajustabil.


Când vrei să stai pe fotoliu să citești e bine să ai un lampadar lângă tine, pentru o atmosferă mai intimă și pentru ca lumina să îți vină corect pe carte. Iar când cobori sau urci în pat noaptea, e bine să ai o veioză care poate fi aprinsă ușor și care să ofere o lumină difuză, caldă, ambientală.

Spor la amenajat și îți dorim seri relaxate, ca în vacanță, la tine în dormitor!
 

Descoperă mai mult

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Ce protecție pentru saltea și ce saltea superioară ar trebui să alegi? Ghidul complet

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Reînnoiește-ți dormitorul cu o nouă lenjerie de pat

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

Standardele de siguranță pentru plăpumile destinate copiilor

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară

3 lenjerii de pat noi cu aspect lejer, ideale pentru vară