Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Prosoape de baie de înaltă calitate, în diferite culori, atârnate pe perete

Ghid complet pentru alegerea prosoapelor

Atunci când faci un duș sau o baie fierbinte, în special după ce ai ieșit afară într-o zi geroasă, acestea ajută la reglarea temperaturii corpului, dar te și relaxează după o zi agitată. Nimic nu se compară cu sentimentul apei fierbinți care îți încălzește și relaxează corpul. 

Prosoapele pufoase și moi au rolul de a prelungi această stare de relaxare, în special atunci când sunt curate și parfumate. Iar atunci când folosești un prosop nou, pufos și absorbant, senzația de confort este extraordinar de plăcută.

Dacă dorești să îți dotezi baia cu prosoapele potrivite, este bine să fii atent la câteva detalii. Află mai multe din pașii pe care ți i-am pregătit în ghidul nostru pentru alegerea prosoapelor.

1. Alege dimensiunea potrivită pentru prosoape

Prosoapele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Mărimea lor variază în funcție de scopul pentru care va fi folosit prosopul.

 • Mănușă pentru baie - 14x20 cm
 • Prosoape pentru față - 28x30 cm, 30x30 cm
 • Prosoape de mâini - 30x50 cm; 40x60 cm; 40x70 cm; 50x70 cm; 50x90 cm; 50x100 cm
 • Prosoape de baie - 65x130 cm; 70x140cm; 100x150 cm

2. Alege cu grijă densitatea prosopului

Densitatea oricărui prosop de baie se măsoară în grame pe metru pătrat şi variază între valorile 300 şi 900. Densitatea prosopului se află în legătură strânsă cu calitatea sa. Cu cât un prosop are o densitate mai mare, cu atât acesta va absorbi mai bine apa. În funcție de destinația prospului, de felul în care îl vei folosi și de cât de mult plănuiești să îl utilizezi, poți alege un prosop cu o densitate mai mare sau mai mică.

De exemplu, un prosop pentru mâini (300 - 400 grame pe metru pătrat), pe care îl vei pune în apropierea chiuvetei din baie și pe care îl vei folosi foarte des ca să te ștergi pe mâini, poate avea o densitate diferită față de cel pe care îl folosești pentru față sau prosopul de baie cu care te înfășori după o baie fierbinte (400-600 grame pe metru pătrat). Bineînțeles că și calitatea va fi diferită.  

La JYSK vei găsi prosoape ce variază ca densitate între 340 și 550 g/m2.

3. Alege calitatea prosopului

Calitatea prosopului variază în funcție de mai mulți factori. În gama JYSK există trei categorii de calitate a prosoapelor: BASIC, PLUS sau GOLD. Prosoapele din gama GOLD sunt cele mai rezistente și au cea mai bună calitate, în timp ce prosoapele din categoria BASIC au cel mai bun raport calitate/preț. Află mai multe despre categoriile de calitate BASIC, PLUS și GOLD aici.

Citește și cum să păstrezi prosoapele curate și pufoase. 

Atunci când cumperi prosoape noi pentru casa ta, există mai mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare înainte de a lua o decizie. Cu o mare varietate de prosoape disponibile în diferite dimensiuni, materiale, culori și prețuri, poate să ți se pară că ai prea multe opțiuni. Fie că ești în căutarea unor prosoape prietenoase cu bugetul, la prețuri accesibile, sau prosoape luxoase realizate din cele mai premium materiale, luarea unei decizii informate este cheia pentru a ajunge la o achiziție potrivită.

Acest ghid este conceput pentru a te ajuta să alegi prosoapele potrivite pentru tine și familia ta, asigurându-te că te vei bucura de prosoapele perfecte pentru a-ți satisface nevoile. Luând în considerare toate aceste aspecte, poți selecta cu încredere prosoape care îți vor oferi confort, durabilitate și stil pentru locuința ta.

  1. Calitate și siguranță

  Atunci când cumperi articole de zi cu zi, cum ar fi prosoape, anumiți factori merită luați în considerare mai presus de orice. Prioritizează prosoapele care au o calitate care se potrivește nevoilor tale și sunt prietenoase cu bugetul tău. La JYSK, prosoapele noastre sunt împărțite în trei categorii: BASIC, PLUS și GOLD. Prosoapele din categoria BASIC sunt foarte accesibile și durabile, oferind astfel un raport calitate-preț excepțional, în timp ce categoria GOLD oferă prosoape luxoase de cea mai înaltă calitate, tot la un preț accesibil. În categoria PLUS, vei găsi prosoape grozave care echilibrează calitatea și accesibilitatea.

  Ia în considerare achiziționarea de prosoape de cea mai înaltă calitate pe care bugetul și preferințele ți-l permit pentru a te asigura că te vei bucura de prosoape moi, absorbante și durabile, astfel încât să reziste mult timp.

  La JYSK, toate prosoapele noastre sunt certificate STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Aceasta înseamnă că indiferent de prosopul pe care îl alegi, indiferent de tip, material, culoare sau nivel de preț, vei primi un prosop care nu conține substanțe chimice nocive și complet sigur pentru tine și familia ta.

  2. Dimensiunea prosoapelor și tipurile de prosoape

  Există multe tipuri diferite de prosoape din care să alegi, fiecare având în vedere scopuri specifice. Să folosești diferite prosoape pentru diverse nevoi în casa ta este o idee grozavă. De la prosoape mici de față, la prosoape mari de baie, poți citi mai multe despre fiecare tip de prosop în prezentarea generală a dimensiunilor prosoapelor de mai jos. Prezentarea generală oferă, de asemenea, link-uri către toate tipurile de prosoape din sortimentul nostru cu fiecare dimensiune specifică. Reține că multe dintre prosoapele noastre fac parte dintr-un set de prosoape, așa că poți asorta prosoape de diferite dimensiuni pentru diferite scopuri, care se potrivesc între ele.

  Cauți prosoape pe care să le iei cu tine la plajă, la piscină sau la lac? Citește articolul nostru de blog despre prosoapele și păturile sunt cele mai bune pentru plajă.

  Prezentarea generală a tipului și dimensiunilor 

  Prosoape de față

  Un prosop de față, este un prosop mic, versatil, care este perfect pentru o varietate de utilizări. Îl poți folosi pentru a-ți usca usor fața după spălare, pentru a-ți șterga mâinile sau pentru a îngriji pielea delicată a bebelușului. Dimensiunea sa compactă de 28x30 cm îl face ușor de manevrat și ideal pentru sarcinile de zi cu zi.

  Prosoape de maini

  După cum sugerează și numele, prosoapele de mâini sunt folosite în principal pentru uscarea mâinilor după spălare, dar, având o dimensiune echilibrată, sunt potrivite pentru aproape orice scop. Datorită utilizării lor frecvente, investiția în prosoape de mâini durabile și de înaltă calitate le va asigura rezistența la uzură obișnuită pentru o lungă perioadă de timp.

  Prosoape de baie

  Prosopul de baie este cel mai des utilizat tip de prosop. Când ai nevoie să-ți usuci pielea după baie sau duș, prosopul de baie este varianta standard. Mărimea sa îl face versatil și perfect pentru utilizarea zilnică, oferind echilibrul potrivit între absorbție și acoperire.

  Prosoape mari de baie

  Prosoapele mari de baie sunt ideale dacă vrei să-ți usuci pielea după duș sau baie datorită faptului că te pot acoperi foarte bine. Dimensiunea lor generoasă oferă un plus de absorbție și confort, făcându-le o alegere luxoasă pentru utilizarea zilnică. 

  3. Greutatea prosopului

  Greutatea unui prosop este, în general, un indicator important al calității acestuia; cu cât greutatea acestuia este mai mare, cu atât prosopul va fi mai rezistent și mai absorbant. Greutatea prosoapelor se măsoară în grame pe metru pătrat (g/m 2 ). De exemplu, colecția noastră de prosoape KARLSTAD – preferata clienților de peste 10 ani – este clasificată în categoria GOLD și are o greutate de 500 g/m 2 .

  Următoarea clasificare a greutății prosoapelor servește ca un ghid general pentru înțelegerea greutății prosoapelor:

  • Prosoape ușoare
   300-400g/ m2 . Prosoapele ușoare sunt subțiri, oferindu-ți un timp de uscare scurt și versatilitate pentru diverse utilizări.
  • Prosoape de greutate medie
   400-600g/ m2 . Puțin mai grele decât prosoapele ușoare, acestea sunt ideale pentru a fi folosite atât ca prosoape pentru mâini, cât și ca prosoape de baie. Durează puțin mai mult până se usucă, dar în general îți oferă o senzație mai moale și mai densă atunci când te usuci cu el.
  • Prosoape grele
   600g sau mai mult/ m2 . Acestea sunt în general considerate cele mai luxoase variante de prosoape. Prosoapele grele oferă moliciune, grosime și densitate superioare, ceea ce înseamnă că absorb mai multă apă, dar durează mai mult să se usuce.

  Atunci când alegi prosoape pentru casa ta, reține că prosoapele mai dense și mai grele tind să fie mai rezistente în timp, mai absorbante și mai moi, asemănătoare cu cele găsite în spa-uri și hoteluri de lux. Pe de altă parte, prosoapele cu o greutate mai mică vor oferi în mod natural o senzație mai ușoară și un timp de uscare mai rapid.

  4. Prosoape pentru copii, covorașe de baie și mănuși pentru baie

  Pe lângă diferitele tipuri de prosoape prezentate în acest ghid, sortimentul nostru include și prosoape pentru copii cu personaje îndrăgite de pe jucării, din desene animate, filme și jocuri video. În plus, vei descoperi și covorașe de baie și alte accesorii pentru baie, inclusiv mănuși pentru baie.

  Prosoape pentru copii cu personaje cunoscute

  Covorașe de baie și mănuși pentru baie

  Descoperă mai mult

  Noutăți: accesoriile de baie preferate ale Buyerului nostru Kathrine

  Noutăți: accesoriile de baie preferate ale Buyerului nostru Kathrine

  Seturi de prosoape: de ce să le alegi pentru baia ta

  Seturi de prosoape: de ce să le alegi pentru baia ta

  Răspândește atmosfera estivală în baia ta cu noua colecție Nordic Mood

  Răspândește atmosfera estivală în baia ta cu noua colecție Nordic Mood

  Cum să speli prosoapele noi

  Cum să speli prosoapele noi