Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
curatarea prosoapelor

Cum să păstrezi prosoapele curate și pufoase

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele, Sfaturi

Cuvinte cheie: cum sa ai grija de prosoape, prosoape moi, igiena prosoapelor

De multe ori, o baie sau un duș nu au doar rolul de a te curăța mai bine, ci și de a te relaxa după o zi agitată. Atunci când faci un duș sau o baie fierbinte, mai ales după o zi geroasă în care a trebuit să ieși afară, sentimentul relaxant al apei fierbinți e minunat. Dar sentientul de curățenie și de a fi relaxat după baie poate dispărea imediat dacă atunci când ieșite învelești într-un prosop care are textură de șmirghel și, eventual, miroase foarte urât.

Cum sa pastrezi prosoapele moi

Prosoapele folosite mult timp încep să aibă un miros neplăcut, se scămoșează, se întăresc și încep să atragă bacterii. Totuși, probabil nu vrei să schimbi prosoapele o dată la câteva luni. Dacă vrei să le păstrezi în stare perfectă prosoapele, astfel încât să aibă un miros proaspăt și să fie la fel de moi ca în ziua în care le-ai adus acasă, există câteva lucruri pe care le poți face.  

CÂT DE DES SPELI PROSOAPELE? 

Nu e nevoie să speli prosopul după fiecare folosire pentru a evita ca acestea să miroasă urât. Ca regulă generală, este de preferat să speli prosoapele după cea de-a treia folosire. În acest fel vei evita și mirosul neplăcut și, în același timp, nu vei risca să dezvolte bacterii.  

Prosoapele nu devin mai curate dacă folosești mai mult detergent. Dimpotrivă. Prosoapele vor absorbi pur și simplu surplusul de detergent, iar asta va facilita producerea germenilor. Cea mai sigură metodă de a scăpa de germeni este spălarea prosoapelor cu apă foarte fiebrinte – de preferat la 60°, pentru că majoritatea bacteriilor nu poate supraviețui la temperaturi mai mari de 60°. Ține minte însă să respecți întotdeauna instrucțiunile de spălare scrise de producător pe etichetă. 

Cum sa ai prosoape pufoase si curate

CUM SĂ SPELI PROSOAPELE PENTRU A LE PĂSTRA PUFOASE

Dacă vrei ca prosoapele tale să rămână moi, scutură-le după ce le-ai spălat, înainte de a le pune la uscat. Astfel vei uniformiza materialul și vei evita ca acesta să se strângă în unele părți. Procedând astfel, vei reuși să păstrezi prosoapele pufoase pentru mai mult timp. Este important și să scoți din mașina de spălat prosoapele imediat după ce ciclul de spălare s-a terminat. Dacă le lași să stea în cuva mașinii de spălat după ce se termină spălarea, umezeala va da naștere unui miros neplăcut și poate produce mucegai.  Scoate prosoapele din mașina de spălat imediat ce ai terminat spălarea și pune-le pe uscătorul de rufe sau agață-le undeva unde este destul spațiu de uscare.

Un alt sfat pentru a avea prosoape moi este să folosești mingi pentru uscare în uscătorul de rufe.  Mingile vor face ca prosoapele să fie pufoase și vo reduce timpul necesar pentru uscare și vei reduce energie electrică. 
 

USUCĂ PROSOAPELE ÎNTR-UN LOC ÎN CARE AI MULT SPAȚIU

În general, băile din locuințele noastre sunt foarte mici. Dacă și tu ai o baie mică, probabil ești tentat să agăți mai multe prosoape unul peste altul. Nu este însă o idee bună, pentru că dacă nu au destul spațiu pentru a se usca repede, umezeala poate atrage bacterii.

De asemenea, baia este locul unde, automat, te gândești că e bine să depozitezi prosoapele. Există însă câteva lucruri pe care nu este recomandat să le depozitezi în baie, iar printre acestea se numără și prosoapele. Mai multe despre ce nu e bine să depozitezi în baie poți citi aici.

CUM SĂ SCAPI DE MIROSUL NEPLĂCUT AL PROSOAPELOR?

Dacă prosoapele tale au deja un miros neplăcut, nu îți face griji. Și aici există o rezolvare. Pune prosoapele care au probleme cu mirosul în mașina de spălat și adaugă bicarbonat de sodiu, plus 10 ml de oțet. Nu folosi balsam de rufe la această spălare și programează mașina de spălat la 60º.

Cum sa pastrezi prosoapele

După ce ai pornit ciclul de spălare, oprește-l,  ia prosoapele și lasă-le să se înmoaie în apă cu bicarbonat de sodiu timp de o oră.  După o oră pornește din nou ciclul de spălare și lasă-l până se termină.  Reia procedura încă o dată, dar folosește acum și balsam de rufe plus încă 10 ml de oțet. După ce al doilea ciclu de spălare este gata, programează un ciclu de uscare la cel mai mare număr de rotații posibil și lasă programul de uscare să funcșioneze până când prosoapele sunt complet uscate.

Dacă nu ești mulțumit de rezultat, poți să înmoi prosoapele într-un lighean mare în care ai pus apă fierbinte și detergent. Lasă-le la înmuiat timp de 48 de ore, apoi pune-le la uscat. Dacă nici această metodă nu te scapă de mirosul prosoapelor, e un semn că ai nevoie de un nou set de prosoape. Poți vedea gama noastră de prosoape aici.  

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
TE ANUNȚĂM ÎN NEWSLETTER CÂND PUBLICĂM CEVA NOU!

Abonare