Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Alegerea prosoapelor pentru baie

Ghid pentru alegerea prosoapelor

Atunci când faci un duș sau o baie fierbinte, în special după ce ai ieșit afară într-o zi geroasă, acestea ajută la reglarea temperaturii corpului, dar te și relaxează după o zi agitată. Nimic nu se compară cu sentimentul apei fierbinți care îți încălzește și relaxează corpul. 

Prosoapele pufoase și moi au rolul de a prelungi această stare de relaxare, în special atunci când sunt curate și parfumate. Iar atunci când folosești un prosop nou, pufos și absorbant, senzația de confort este extraordinar de plăcută.

Dacă dorești să îți dotezi baia cu prosoapele potrivite, este bine să fii atent la câteva detalii. Află mai multe din pașii pe care ți i-am pregătit în ghidul nostru pentru alegerea prosoapelor.

1. Alege dimensiunea potrivită pentru prosoape

Prosoapele sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni. Mărimea lor variază în funcție de scopul pentru care va fi folosit prosopul.

  • Mănușă de baie - 14x20 cm
  • Prosoape pentru față - 28x30 cm, 30x30 cm
  • Prosoape de mâini - 30x50 cm; 40x60 cm; 40x70 cm; 50x70 cm; 50x90 cm; 50x100 cm
  • Prosoape de baie - 65x130 cm; 70x140cm; 100x150 cm

2. Alege cu grijă densitatea prosopului

Densitatea oricărui prosop de baie se măsoară în grame pe metru pătrat şi variază între valorile 300 şi 900. Densitatea prosopului se află în legătură strânsă cu calitatea sa. Cu cât un prosop are o densitate mai mare, cu atât acesta va absorbi mai bine apa. În funcție de destinația prospului, de felul în care îl vei folosi și de cât de mult plănuiești să îl utilizezi, poți alege un prosop cu o densitate mai mare sau mai mică.

De exemplu, un prosop pentru mâini (300 - 400 grame pe metru pătrat), pe care îl vei pune în apropierea chiuvetei din baie și pe care îl vei folosi foarte des ca să te ștergi pe mâini, poate avea o densitate diferită față de cel pe care îl folosești pentru față sau prosopul de baie cu care te înfășori după o baie fierbinte (400-600 grame pe metru pătrat). Bineînțeles că și calitatea va fi diferită.  

La JYSK vei găsi prosoape ce variază ca densitate între 340 și 550 g/m2.

3. Alege calitatea prosopului

Calitatea prosopului variază în funcție de mai mulți factori. În gama JYSK există trei categorii de calitate a prosoapelor: BASIC, PLUS sau GOLD. Prosoapele din gama GOLD sunt cele mai rezistente și au cea mai bună calitate, în timp ce prosoapele din categoria BASIC au cel mai bun raport calitate/preț. Află mai multe despre categoriile de calitate BASIC, PLUS și GOLD aici.

Citește și cum să păstrezi prosoapele curate și pufoase. 

Descoperă mai mult

Noutăți: accesoriile de baie preferate ale Buyerului nostru Kathrine

Noutăți: accesoriile de baie preferate ale Buyerului nostru Kathrine

Seturi de prosoape: de ce să le alegi pentru baia ta

Seturi de prosoape: de ce să le alegi pentru baia ta

Răspândește atmosfera estivală în baia ta cu noua colecție Nordic Mood

Răspândește atmosfera estivală în baia ta cu noua colecție Nordic Mood

Cum să speli prosoapele noi

Cum să speli prosoapele noi