Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Masă de Crăciun cu decorațiuni de Crăciun

Idei simple și accesibile pentru o masă de Crăciun care să impresioneze

Perioada sărbătorilor este momentul potrivit să-ți inviți familia și prietenii la prânz, cină sau doar să savurați împreună o cafea (sau un vin fiert) în timp ce vă bucurați de timp petrecut împreună după un an plin de activități. Anul acesta de Crăciun impresionează-ți invitații cu o masă aranjată cu stil, fie că vă aflați în interior, sau folosiți încălzitoare pentru masa în aer liber.

Nu trebuie să depui foarte mult efort pentru a aranja o masă de Crăciun frumoasă, care are un efect deosebit și îți încântă invitații. 

Iată cele mai bune 7 sfaturi ale noastre pentru o masă de Crăciun cu stil.

1. Hotărăște-te asupra unei palete de culori

Nu trebuie să te limitezi la roșu și verde doar pentru că acestea sunt culorile tradiționale de Crăciun. Alege câteva culori care îți plac cu adevărat și folosește-le în câteva accesorii pentru a adăuga atmosfera de Crăciun la masă. Dacă îți limitezi paleta de culori la tonuri diferite ale aceleiași culori, va fi mult mai ușor să obții un aspect coerent.

2. Folosește șervete de masă din pânză

Șervetele de masă din pânză sunt foarte utile pentru uz zilnic. Șervetele din material textil contribuie la sentimentul că sărbătoarea de Crăciunul este una specială. Acestea îți oferă un sentiment exclusivist și îți vor aduce, de asemenea, și mai multă bucurie: pe măsură ce le pliezi pentru următoarea cină alături de familie și prieteni, te poți gândi la toate momentele speciale din timpul cinelor anterioare în care le-ați folosit.

 

3. Folosește natura în decorul tău

Aroma pinului proaspăt este perfectă pentru perioada sărbătorilor, dar poți folosi și flori uscate sau alte crenguțe parfumate. Pune câte o crenguță pe fiecare farfurie sau folosește-le într-o vază pe care să o pui pe masă. Astfel, nu va fi nevoie să cheltui mulți bani, vei avea un aranjament drăguț pentru masa de Crăciun și vei aduce acasă elemente naturale și un parfum de sezon.

 

4. Pregătește un mic cadou pentru invitați

Spune-le copiilor să pregătească o mică decorațiune inspirată de sezonul sărbătorilor de iarnă - de exemplu o stea, o inimă sau un brad de Crăciun - pentru ca invitații să ia acasă cu ei un mic suvenir. 

5. Nu uita să decorezi și afară

Dacă vremea o permite, invită-ți familia și prietenii să petreceți o după-amiază plăcută în grădină sau pe balcon. O băutură caldă și câteva gustări vă vor ține de cald un timp, iar copiilor le va plăcea să prăjească bezele peste foc.

De asemenea, poți începe seara în spațiul din aer liber. Savurează o băutură înainte de a lua cina sau luați o gustare împreună pe terasă, în curte sau pe balcon înainte de a merge în interior. 

 

6. Folosește o traversă pentru masă de Crăciun

O traversă pentru masa de Crăciun are scop decorativ și poate crea un sentiment de eleganță și tradiție. Arată bine atât pe o masă fără o față de masă, cât și așezată peste o față de masă. Poți utiliza mai multe traverse pentru masă pe latul mesei sau poți opta doar pentru una de-a lungul întregii mese - sau să le amesteci într-un mod creativ astfel încât să se încrucișeze. Acoperă mijlocul mesei cu alte elemente de decor, cum ar fi o piesă centrală de dimensiuni mai mari sau câteva sfeșnice. 


7. Folosește diferite surse de lumină pentru a crea o atmosferă caldă

Puține surse de lumină creează o atmosferă mai intimă decât o face o lampă suspendată din tavan, dar asigură-te că invitații tăi vor vedea ce se află pe farfuriile lor. Nu uita să ai suficientă lumină pentru masa de tip bufet sau bar. Poți combina sursele de iluminat și piesele de decor într-un singur articol - de exemplu braduțul de Crăciun VERDIT cu LED-uri este perfect pentru a înlocui lampa de podea cu un arbore luminos. Iată, masa ta de Crăciun este pregătită să impresioneze!

 

Ai și alte idei de decor pentru masa de Crăciun? Spune-ne în comentarii. 

 

Descoperă mai mult

Nordic Mood: Mobilier mic cu impact asupra decorului casei tale

Noua colecție Nordic Mood: decorează-ți casa cu nuanțe vesele de vară

Noua colecție Nordic Mood: atmosferă liniștitoare prin nuanțe calde și forme organice

Noutăți: Decorațiuni din materiale naturale pentru o casă primitoare