Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Design scandinav și gamă variată:  JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Interpretarea viselor: află ce înseamnă visele tale

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele

Cuvinte cheie: interpretarea visurilor, cum imi interpretez visurile, simboluri in vis

Toată lumea visează – unii oameni țin minte ce au visat în timpul nopții și își rememorează visele, în timp ce alții nu își pot aminti nimic dimineață. vise noastre pot însemna o mulțime de lucruri. Semnificația unora este evidentă, în timp ce altele sunt mai complicate și mai greu de interpretat. Află mai departe ce pot însemna visele tale și cum le poți afla tâlcul. 

Ce transmit visele

Te-ai  întrebat vreodată de ce visăm și dacă ne putem folosi în viața reală de ceea ce visăm în timp ce dormim? Nu există o opinie strictă, general acceptată, despre semnificația visele. În plus, variază de la persoană la persoană. Cu toate acestea, există câteva simboluri individuale recurente în visele majorității oamenilor. Multe persoane obișnuiesc să povestească apropiaților visele lor, doar pentru ca apoi să afle că și alții au visat același lucru – sau măcar că aceleași simboluri apar și în visele altora.   

Top 5 cele mai des întâlnite vise

Iată care sunt cele mai des întâlnite cinci teme din vise:

  1. Urmărirea.
  2. Participi la un examen și nu ești pregătit.
  3. Ești în cădere.
  4. Te-ai pierdut.
  5. Ești gol în public

1. Urmărirea

Atunci când visezi că ești urmărit, înseamnă că ai niște probleme nerezolvate de care trebuie să te ocupi. Aceste probleme pot fi fie din trecut, fie din prezent. Tema urmăririi poate însemna și că ești stresat sau că îți lipsește ceva important în viață. De multe ori, dacă știi cine te urmărește în vis, îți poți da seama și care este exact problema care te frământă în subconștient.

 2. Participarea la un examen

Un vis despre un examen reprezintă de obicei presiunea pe care o simți la locul de muncă. Dacă visezi că ai venit la un examen și ești nepregătit, poate fi un semn al faptului că nu ai încredere în capacitățile tale la locul de muncă. Oamenii care au un job în care trebuie mereu să se autodepășească visează adesea că dau un examen.

3.    Căderea

Mulți dintre noi am trecut prin această experiență: am visat că suntem în cădere și ne-am trezit. Căderea poate fi interpretate fie ca o anxietate pe care o simțim în viața de zi cu zi, fie ca teama de a ne ridica, de a avea un statut superior, fie teama față de posibilele riscuri legate de o decizie luată recent. Tema căderii are și o interpretare pozitivă – ai renunțat la obsesia de a deține controlul și te simți liber.

4.    Ai dispărut sau că te-ai pierdut

Când visezi că ai dispărut sau te-ai pierdut e un semn că te simți nesigur pe tine într-o anumită problemă.

În acest tip de vis poți  simți și că nu ajungi niciodată la destinație, lucru care simbolizează presiunea sau stresul de la serviciu, pentru că simți că ai mai multe responsabilități decât poți duce. 


5.    Ești gol în public

Dacă visezi că ești gol pe stradă sau în alt spațiu public înseamnă că nu ai încredere în tine, să nu te simți confortabil acasă sau într-o anumită situație. În acest caz, goliciunea este un simbol al insecurității sau rușinii.

Dovezile arată că procesăm gândurile și experiențiele prin visele noastre. Adesea, poți afla mai multe lucruri despre tine însuți prin interpretarea visele și prin corelarea lor cu propria persoană.

Simbolurile din visele 

De cele mai multe ori, anumite lucruri apar în visele recurent. Există simboluri arhetipale, care adesea au aceeași însemnătate.

Apa

Este un simbol al emoțiilor sau al subconștientului. Dacă apa este clară, atunci simbolizează calmul, iar dacă este neclară este un simbol al incertitudinii.

Mijloace de transport

Dacă visezi că ești în mașină, tren, autobuz sau avion, înseamnă că te vei îmbarca într-o călătorie. Adu-ți aminte dacă erai așezat pe scaunul pasagerului sau pe scaunul din spate – e un indiciu care îți spune dacă această călătorie a fost o decizie proprie sau dacă altcineva a decis pentru tine. 

Moartea

Visele în care cineva moare sunt înfricoșătoare și sunt percepute ca ceva negativ. Dar de cele mai multe ori indică faptul că în viața ta se produce o schimbare – că ceva din viața ta ajunge la final, că vei trage o concluzie.

Bebeluși

Un bebeluș este un simbol al faptului că în viața ta se petrece ceva nou. Poate începi un nou proiect la serviciu, poate te dezvolți sau crești într-un anumit domeniu.

O casă

Casele un simbol al felului în care gândește cel care visează. O casă foarte dezordonată înseamnă cel care visează  are foarte multe probleme nerezolvate Diferitele încăperi ale unei case simbolizează diverse tipuri de gânduri. Un subsol simbolizează probleme care au fost neglijate de prea mult timp, în timp ce un dormitor poate fi asociat cu cele mai intime și personale gânduri ale celui care visează.

Interpretarea visurilor

Când visăm

Somnul este împărțit în mai multe stadii, iar un ciclu de somn durează între 90 și 110 minute. Ciclurile de somn se repetă până în momentul în care ne trezim. De cele mai multe ori, avem cinci sau șase cicluri de somn pe noapte.

Un ciclu de somn are patru stadii, care variază de la ațipire ușoară până la somnul în timpul căruia visăm – așa numitul. Durata unui ciclu de somn este aceeași în fiecare noapte, în timp ce durata celor patru stadii ale unui ciclu este schimbătoare. Somnul adânc, cel mai odihnitor (Stadiul 2) va deveni din ce în ce mai scurt pe măsură ce se apropie dimineața, în timp ce somnul REM (Stadiul 3) va fi din ce în ce mai lung spre dimineață.

Stadiul 1: Ațipirea

Primul stadiu este unul de tranziție și durează 5 – 10 minute. În acest stadiu, corpurile noastre se relaxează, iar noi simțim că adormim. Atunci când ațipim, corpul nostru poate tresări. Dacă sunt treziți în timpul acestui stadiu, 50% dintre oameni vor spune că dormeau, în timp ce restul de 50% vor spune că erau treji.

Stadiul 2: Somnul ușor (Light sleep)

Când ajungem în stadiul 2, nu mai există dubiul că suntem obosiți. Undele propagate de creier sunt mai lente și nu mai avem acces la partea conștientă. Acest stadiu reprezintă aproximativ 50% dintr-un ciclu de somn.

Stadiul 3: Somnul adânc (Deep sleeps)

În acest stadiu dormim adânc, undele creierului sunt foarte lente, iar corpul se recuperează. În timpul acestui stadiu unii oameni sunt somnambuli sau vorbesc în timp ce dorm. Dacă te trezești în timpul acestui stadiu, vei fi foarte confuz și nu îți vei da seama imediat unde ești. Dar este destul de greu să te trezești în timpul stadiului de somn adânc.

Stadiul 4: REM

În timp ce celelalte stadii ale somnului sunt cunoscute drept N-REM (Non Rapid Eye Movement), cel de-al patrulea stadiu a primit numele de REM (Rapid Eye Movement).

Undele creierului devin mai rapide, semănând cu cele din prima fază a somnului. Așa cum o indică și numele, și ochii se mișcă.

Aceasta este și faza în care visăm. Ne trezim mai repede în cel de-al patrulea stadiu de somn, de aceea uneori ne trezim în timpul unui vis. Această faza reprezintă de obicei 25% din durata totală a somnului.

Visează bebelușii?

Un nou-născut doarme foarte mult, în general, aproape 16 ore pe zi. Ca și adulții, bebelușii au mai multe cicluri de somn, care se repetă în timpul nopții. Până când împlinește 3 luni, un ciclu de somn durează 50 – 60 de minute. Ultima fază a somnului, REM, durează mult mai mult decât la adulți. Aproximativ 50% din durata somnului este reprezentată de stadiul REM. Asta înseamnă că bebelușii pot visa timp de 8 ore.   

De asemenea, stadiile de somn pentru un bebeluș diferă de cele ale unui adult.

Ațipirea rămâne prima fază a somnului. Apoi, copilul trece la faza a doua, REM, cea mai lungă dintr-un ciclu. În acest stadiu poți observa că bebelușul își mișcă globul ocular sub pleoape și dă din mâini și din picioare. Stadiul 3 este somnul ușor – care precedă somnul adânc. În faza de somn adânc, este greu să îl trezești.