Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Design scandinav și gamă variată:  JYSK BUSINESS TO BUSINESS

Interior moden glam decoratiuni aurii

Modern Glam - Idei pentru o casa strălucitoare, elegantă și feminină

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Cuvinte cheie: decoratiuni glam, interior modern, modern glam

La început a fost Hollywood Regency. Era un stil de design interior care a început să fie popular în anii ’20, urmând să atingă apogeul în ’30. Așa cum îi spune și numele, a fost inspirat de viața plină de strălucire a vedetelor de la Hollywood, cele care, mai ales în primele decenii ale secolului trecut, erau emblemele unui stil de viață opulent și sofisticat. În imaginile cu actrițele vremii - Greta Garbo, Joan Crawford sau Gloria Swanson – le vedem pe acestea îmbrăcate mai ales în rochii elegante de seară, din dantelă sau material strălucitoare, și accesorizate cu o mulțime de bijuterii mari. Totul în ținuta lor e bine pus la punct și atent aranjat.

INTERIOARELE OPULENTE ALE HOLLYWOOD-ULUI DIN ANII ‘30

Casele erau la fel de extravagante. Decoratiuni textile in culori puternice, contrastante, se imbinau cu piese de mobilier din metal, cu decoratiuni de sticlă, oglinzi și mobilier cu forme elegante. Interioarele pline de lux, un lux voit exagerat. Ți-i poți imagina pe locuitorii acestor case stand relaxați pe un fotoliu mare, îmbrăcați într-un halat din satin sau mătase și sorbind un cocktail – după cum îi descria jurnalista Rochelle Greayer. 


Interior modern glamOglinzile cu rame aurii, tradiționale, sunt un element potrivit pentru un interior glam.

 

MODERN GLAM, REINTERPRETAREA LUXULUI DIN SECOLUL TRECUT

Aproape 100 de ani mai târziu, Hollywood Regency a fost reinterpretat, actualizat și modernizat. Astăzi poartă numele de Modern Glam și nu mai este un stil rezervat doar vedetelor de la Holywood, oamenilor foarte bogați sau celebri.

O casă amenajată în acest stil va fi elegantă, luxoasă și feminină și va fi plină de obiecte care atrag atenția și trezesc admirația.

Există câteva concept de bază care sunt folosite în aceste interioare, pe care le poți implementa cu ușurință în casa ta.  

 

OBIECTE METALICE

Obiectele metalice – de argint, cupru sau aurii – sunt elegante prin definiție. Au un luciu aparte și, pentru că imită material prețioase, transmit ideea de lux și bogăție. Pot fi obiecte de iluminat, cutii, vaze, tăvi sau rame de tablouri, oglinzi sau foto. 


Folosește un sfeșnic argintiu cu 5 brațe, precum sfeșnicul KATO, pentru a decora masa de dining, și o tavă din metal argintiu lucios, precum  tava ERLIS.
  

[][]

 

CANDELABRE ȘI SFEȘNICE

La acest capitol, cu cât ai mai multe, cu atât e mai bine. Alege candelabre, sfeșnice, suporturi de lumânare sau felinare din material lucioase, mari și opulente, cu forme neregulate și dramatice, care să impresioneze prin design sau prin dimensiuni.  


Un dormitor Modern Glam: culori deschise cu pete de culoare roz, perne deco din imitație de blană și sfeșnicul KATO argintiu.Și o terasă poate fi glam cu accesoriile potrivite: sfeșnice din metal argintiu, ghirlande luminoase și pături din materiale moi, plăcute.

 

[][]

 

MOBILIER STATEMENT, CU DESIGN APARTE

Piesele de mobilier din metal auriu sau piesele de mobilier cu design tradițional și linii rotunjite sunt populare pentru stilul Modern Glam.  Optează pentru mese cu cadru metalic, scaune și fotolii tapițate, cu tapițeria în culori pastelate sau șterse, console, bufete și commode cu sertare în stil renascentist sau traditional. Pentru piesele de mobilier alege pe cât posibil culori deschise, măcar la tapițerie sau la cadru, dacă nu poți pentru ambele. Un exemplu este masa de machiaj MALLING sau gama de mobilier de interior STENLILLE, cu cadru vopsit în alb, fin furnir de frasin, și blat din lemn masiv de pin, în culoare contrastantă.

 

 

CULORI NEUTRE PE SUPRAFEȚE MARI

Interioarele Modern Glam au, de multe ori, o singură culoare: auriu. Restul pot fi considerate non-culori – gri, bej, alb, crem, pasteluri. Îmbinarea unor tonuri deschise cu auriu are ca rezultat un interior luxos, curat și luminos.Lenjeria de pat, draperia, cuvertura și fețele de pernă în culori neutre, potrivite pentru dormitor, sunt însoțite de decorațiuni elegante și feminine: sfeșnicul SYLVESTER și suportul de lumânare DAVID

 

DRAPERII OPACE LUNGI

Prezența draperiilor poate fi un factor decisiv în amenajarea unui interior glam. De cele mai multe ori, draperiile sunt un must-have. Mai exact – nu poți renunța la ele dacă vrei un interior elegant și bombastic. Alege draperii lungi care să atârne din tavan până în podea (care au un avantaj important, pentru că fac ca o cameră să pară mai înaltă) și optează pentru materiale prețioase – catifea sau satin, precum draperiile ANTEN sau LUPIN. 

În interioarele în stil glam, mai mult înseamnă mai bine - suprapune draperii din materiale diferite pentru un aspect mai bogat și mai atractiv.

 

TEXTURI ȘI IMPRIMEURI

La categoria imprimeuri, interioarele Modern Glam se bazează pe forme geometrice – linii, cercuri sau imprimeuri damasc. Mai important decât imprimeul este însă textura materialului, de aceea îți recomandăm să alegi textile decorative în care materialul are o textură plăcută, fină, luxoasă, precum catifeaua, bumbacul satinat sau imitația de blană. 


Un mix de texturi diferite și imprimeuri geometrice, obținut prin folosirea mai multor perne deco pe patul din dormitor. Este recomandat să folosești între 6-8 perne deco pe patul din dormitor, dacă îți dorești un aspect opulent, dar totuși aranjat. Aici am folosit pernele deco BERBERISREINMJELT  și STORFRYTLE.

TEXTILE MOI ȘI PUFOASE

Un alt material prețios care transmite instantaneu ideea de bogăție și lux este blana. În plus, un covor din imitație de blană sau o pernă de scaun din imitație de blană este plăcută la atingere și confortabilă. Poți alege o imitație de blană TAKS, disponibilă în 4 culori, care poate fi folosită și sub formă de covor, dar și ca pernă de scaun, sau o pernă deco din imitație de blană, precum SENNEGRASLOTUS sau SVERDLILJE