Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Jocurile speciale de iarnă Hope and Homes for Children

120 de copii cu nevoi speciale și voluntari JYSK au participat la Jocurile Speciale de Iarnă

Dată:

Categorie: CSR, Viața la JYSK

Cuvinte cheie: Hope and homes for children, angajati JYSK, Jocurile speciale de iarna

E o dimineață de vineri, la începutul lunii martie. Pârtia Icoana din Cavnic e plină de copii îmbrăcați în haine de iarnă viu colorate, iar din loc în loc, în zăpadă stau înfipte afișe cu desene la fel de colorate. “Sanie”, “Dans & Muzică”, “Trasul Frânghiei”, anunță afișele, care indică locurile unde urmează să se desfășoare cele opt probe ale Jocurilor Speciale de Iarnă, ajunse acum la a XIX-a ediție.

Peste 120 de copii și tineri cu nevoi speciale aflați în din programele Fundației Hope and Homes for Children, din programele DGASPC Maramureș și ale altor asociații locale așteptau nerăbdători să ia parte la concursurile de pe parcursul zilei și să se distreze în aer liber, pe pârtie, alături de alți copii și de voluntari.

O DATĂ PE AN POT FI UN FLUTURAȘ

“Ieșirea pe pârtie semnifică pentru 80% dintre participanți singura ieșire  din an într-un astfel de mediu, care stimulează interacțiunea, exprimarea personală și emoțiile pozitive”, explică Anamaria Vid-Pop, Psiholog, Hope and Homes for Children.

Participanții au fost împărțiți în 11 echipe: Albinuțele, Buburuzele, Cățelușii, Fluturașii, Ghioceii, Inimioarele, Lalelele, Margaretele, Omuleții de zăpadă, Pisicuțele și Steluțele. Timp de aproape două ore, fiecare echipă a trecut prin fiecare probă în parte. S-au dat cu sania pe derdeluș, s-au întrecut la ștafeta cu lingura cu ou, au jucat șotron și fotbal, au dansat și și-au măsurat forțele la proba de tras a frânghiei.

Unul dintre participanții la proba de ștafetă cu lingura cu ou. 

Alături de copii au fost voluntarii, care i-au încurajat, au luat și ei parte la câteva probe și s-au distrat împreună cu ei.

MOMENTE EMOȚIONANTE

Ildiko Bada, Director de magazin JYSK Baia Mare, a participat ca voluntar la Jocurile speciale de iarnă alături de fiica ei de 14 ani și alți doi colegi din magazin.

„A fost foarte frumos. Iar cel mai tare mi-a plăcut cât de mult se bucurau copiii pentru o diplomă și o medalie primite de la Hope and Homes for Children. Chiar a fost emoționant să îi văd. Pentru fata mea a fost educativ. Când a văzut că unii copii nu au lucruri și că se bucură atât de mult că primesc o diplomă și o medalie, a fost foarte impresionată”, povestește Ildiko.

Ildiko Bada, Director de magazin JYSK Baia Mare, la proba de tras de frânghie, care i-a plăcut cel mai mult.

Competiția s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia toți participanții au primit o medalie și o diplomă, lucru care i-a bucurat cel mai tare.

Anamaria Vid-Pop, punctează importanța acestor activități pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale:

„Participarea lor la competiții sportive încurajează incluziunea persoanelor cu nevoi speciale, crește încrederea copiilor, stimulează interacțiunea socială și distracția. Starea de bine, încrederea și sentimentul competiției pe care copiii cu nevoi speciale le trăiesc în fiecare an la Cavnic sunt esențiale pentru conștientizarea de sine și dezvoltarea personală a tuturor participanților”. 

Unul dintre copiii participanți surprins în momentul în care a primit medalia și diploma. 

Și voluntarii s-au bucurat că au luat parte la competiție și că au luat parte la un moment de neuitat din viața copiiilor. “A fost o ocazie să facem un bine. Nu prea facem noi mult bine, așa sunt oamenii în general, dar când ai posibilitatea să faci un bine, să bucuri și pe alții, ar trebui să te implici. Chiar i-am rugat pe cei de la Hope and Homes să ne mai cheme dacă mai fac astfel de acțiuni, pentru că mergem cu drag”, povestește Ildiko Bada.

Foto: Diana Sandor, Hope and Homes for Children