Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

4 idei pentru un Halloween cu decor rafinat

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Cuvinte cheie: decoratiuni, halloween

Există oameni cărora le place la nebunie să se costumeze de Halloween și să își decoreze casa cât mai înfricoșător posibil, cu dovleci, lilieci, pânze de păianjen sau fantome. Și sunt și oameni care se bucură de fiecare dată când au un motiv să dea o petrecere sau să sărbătorească ceva, dar nu vor totuși să își transforme casa într-o scenă din Hotel Transylvania. Sau care ar vrea o atmosferă mai specială în casă de Halloween (sau, dacă preferi varianta românească, de Sfântul Andrei), dar care nu și-ar dori să cheltuie prea mulți bani pentru niște decorațiuni pe care le folosesc doar câteva zile, o dată pe an.

Decoratiuni de Halloween
Litera decorativă EDMUND cu 12 leduri, cutie decorativă TORKLID și felinare  THULIT.

Mă număr printre cei din al doilea grup. Vreau să am o atmosferă specială acasă de Halloween, dar nu aș vrea să o transform în casa lui Van Helsing. Așadar, fie că vrem să sărbătorim Halloween-ul sau noaptea de Sfântul Andrei, echivalentul românesc al celebrei sărbători, o putem face într-un stil mai rafinat și mai cuminte.

Pe lângă dovleci, la care nu aș renunța, pentru că sunt un simbol al toamnei colorat și vesel (și gustos pe deasupra!), poți adăuga obiecte de décor care să dea naștere unei atmosfere tomnatice și misterioase.

1. Felinare și luminițe

Felinarele, sfeșnicele, pomișori cu lumini și instalațiile de lumini sunt decorațiuni care amplifică atmosfera magică dintr-o încăpere. Dacă organizezi o petrecere de Halloween, renunță la luminile puternice din casă și folosește surse de iluminare difuze, așezate în cameră în locuri cheie, pe care vrei să le scoți în evidență. Vor face ca locul enigmatic și intim.

Suport de lumanari JYSK

Pune laolaltă mai multe suporturi de lumânare DANFRED în diverse culori, pentru un efect dramatic

Suport lumânări JYSK

Suportul de lumânare HALFDAN auriu 

Pom lumini JYSK

Pomul cu lumini MOLDAVIT cu 64 de leduri.  

2. Natură de toamnă

Folosește ceea ce găsești în natură pe post de decorațiuni. Umple câteva borcane sau boluri cu frunze uscate de toamnă, cu ghinde sau castane. Sau pune crengi uscate în coșuri din răchită sau în vaze colorate, în culori potrivite sezonului.

Cosuri de depozitare JYSK

Coșul de răchită AAMUND este un suport potrivit pentru crengi uscate decorative.  

Decoratiuni HALLOWEEN
Câteva spice uscate în vaza de sticlă EJLAR.

Dacă vrei să valorifici tradiția românească a sărbătorii de Sântul Andrei, poți decora cu șiruri de usturoi sau poți umple câteva borcane cu căței de usturoi. În cultura populară românească, usturoiul este folosit pentru a alunga spiritele rele în noaptea de Sfântul Andrei.

3. Stele și sfeșnice

Amplifică atmosfera de mister și magie cu decorațiuni în formă de stea (pe care le poți păstra și pentru Crăciun) sau sfeșnice pentru lumânări. Pentru un efect mai puternic, poți lăsa cerea de la o lumânare să se scurgă pe sfeșnic sau poți alătura sfeșnice de dimensiuni și modele diferite.

Sfesnic si stea decorativa JYSK 
Arc de lumânări FULLA cu 7 becuri și steaua decorativă GULDSTEN cu leduri.  

4. Textile decorative de culoare neagră

Atât Halloween-ul, cât și Sfântul Andrei, sunt sărbători care se petrec noaptea. Întunericul sporește senzația de mister, iar decorațiunile de culoare neagră se integrează foarte bine în acest cadru. Pot fi perne decorative, pături sau draperii din materiale mate sau strălucitoare, mai puțin comune, precum catifeaua sau satinul.

textile decorative gri și negre
Perna decorativă MYGGBLOM din imitație de blană neagră și perna decorativă SYLBLAD cu imprimeu geometric.  

Ai alte idei de decorațiuni pentru Halloween? Împărtășește-le cu noi într-un comentariu!