Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

4 stiluri pentru dining: Urban, Nordic, Luminos sau Retro

Dată:

Categorie: Bucătărie, Toate articolele

Cuvinte cheie: amenajare bucatarie, amenajare dining, depozitare bucatarie, depozitare dining

Indiferent de mărimea casei tale, zona de servit masa este un loc absolut necesar într-o locuință. Este locul unde se adună toată familia seara, după o zi agitată sau în care fiecare și-a văzut de propriile treburi, locul unde petreci timpul împreună cu cei dragi, te relaxezi și te delectezi cu bunătățile preferate.

Totodată, dining-ul e locul unde îți vei primi oaspeții, dacă obișnuiești să ai vizitatori și să inviți prieteni la masă, de Sărbători, la zile de naștere sau pur și simplu pentru a le arăta ce rețete ai mai descoperit. De aceea e important să fie un spațiu primitor, plăcut și, mai ales, un spațiu care să te reprezinte și să se potrivească stilului tău. 

Dining masculin  
Un dining în stil urban, masculin, mobilat cu scaunele de dining KLARUP 

Atunci când trebuie să alegi stilul pentru dining, primul lucru de care trebuie să ții cont este stilul general al casei. Chiar dacă este o cameră separată, trebuie totuși să se integreze bine în decorul general al locuinței. Apoi, trebuie să se potrivească personalității și nevoilor tale.

În acest articol îți propunem patru stiluri de amenajare interioară, din care te poți inspira atunci când vrei să reamenajezi zona de servire a mesei.

Urban

Dining masculin  modern

Dining Masculin modern - set de dining

Set de dining modern

Este un stil care se potrivește persoanelor directe, care apreciază aspectul funcțional al lucrurilor și spațiul urban. Piese de mobilier potrivite acestui stil poți găsi în cafenelele și barurile căutate și frecventate de tinerii urbani din toată lumea. Scaune cu aspect industrial și nefinisat, mobilier din materiale contrastante (lemn, fier, plastic, oțel) și decorațiuni metalice.    

Dacă nu vrei să schimbi totul în cameră, poți aduce doar câteva obiecte importante care să dea tonul general. Unul dintre acestea este scaunul de dining KLARUP, cu un design modern și masculin, cu șezut negru sau alb prevăzut cu pernă fixată, care oferă mai mult confort.  


Nordic

Set dining stil scandinav  

Un stil potrivit celor care apreciază spațiile simple, calme și aerisite, în care toate elementele se potrivesc. Este un spațiu caracterizat de coerență, simplitate și funcționalitate.   

Scaunele de dining JUNGHOLM au un design pur nordic, cu aspect natural, cadru din lemn de culoarea stejarului și șezut tapițat, confortabil.

 

Luminos

Set dining rustic alb

Unele case sunt mai luminoase decât altele, în funcție de orientare, mărimea ferestrelor și, în general, cantitatea de lumină naturală pe care o primesc. O casă mai luminoasă este întotdeauna de preferat. Dacă nu beneficiezi de lumină naturală sau dacă pur și simplu îți place mai mult stilul luminos și deschis, poți obține un spațiu mai luminos folosind mobilierul și accesoriile potrivite. Mobilierul de culoare deschisă, alb sau lemn natur, cu forme cât mai subțiri și minimaliste, te va ajuta să obții un spațiu mai luminos și mai aerisit.  

Scaunele de dinig LANGDAL din lemn masiv lăcuit au un aspect rustic și o siluetă subțire. Combinate cu o masă de dining din lemn de culoare deschisă și un covor crem, vor forma o zonă de dining primitoare și prietenoasă.  

Scaun alb rustic LANGDAL

Scaunul LANGDAL poate fi folosit și cu rol de măsuță, dacă vrei ceva inedit în zona de dining. 


Scaun dining lemn masiv alb

Retro

Design-ul interior specific anilor ’60 a revenit în tendințe de câțiva ani și, prin urmare, este prezent în foarte multe colecții de mobilier. Unii consideră că unul dintre motivele pentru care stilul a reînviat este succesul unor seriale care se petrec în acea perioadă, precum “Mad Men” sau “Aquarius”.

Set dining stil retro

Stilul actual a primit denumirea de Modern Retro și include mobilier cu forme specifice anilor ’60, o perioadă în care designerii de produs încercau în permanență concepte, forme și idei noi, priveau mult mai mult către viitor și creau produse cât mai futuriste.  

Scaunele de dining JONSTRUP au un aspect retro, cu cadru din lemn și șezut rotunjit, este inspirat din design-ul specific al anilor ’60.  

Set dining stil retro


În ce stil ai vrea să îți amenajezi dining-ul? Spune-ne în comentarii!

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare