Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

5 idei de camere de zi pentru această primăvară

Dată:

Categorie: Camera de zi, Toate articolele

Primăvara este asociată doar cu lucruri pozitive: renaștere, inocență, începuturi și frumusețe. Poate de aceea mai toate proverbele și zicalele slăvesc acest anotimp, iar una dintre aceste zicale spune că anul bun se cunoaște încă de primăvara. Dacă vrei să ai un an bun, încearcă să îți faci primăvara frumoasă și începe cu locul în care petreci cel mai mult timp liber, locul în care te odihnești și te relaxezi: casa ta.

Lunile de primăvară sunt luni de tranzit, atât între vremea rece și vremea caldă, cât și între spațiul interior și cel exterior. Pe măsură ce afară se încălzește, ne place să ne petrecem din ce în ce mai mult timp în aer liber, în grădină, pe terasă sau pe balcon. Până când vremea ne va permite să mutăm cu totul relaxarea afară însă, putem amenaja camera de zi, locul în care ne petrecem cel mai mult timp acasă, într-un spațiu primăvăratic, care să aibă atmosfera relaxată și naturală a unei grădini. 

Iată mai jos cinci idei de camere de zi potrivite pentru primăvară, în care decorațiunile te duc cu gândul la vremea frumoasă, la grădini luxuriante, la zilele foarte însorite și calde.

1. MINIMALIST: CAMERA DE ZI ORTVED + LEJRESufragerie LEJRE 

Prima propunere are în centru canapeaua extensibilă ORTVED, o canapea încăpătoare și practică, de trei locuri, cu picioarele realizate din lemn masiv de pin și pernă de șezut din spumă ce reține forma corpului. Acestei canapele cu deisgn modern și linii drepte i-am alăturat două măsuțe de cafea LEJRE de dimensiuni diferite, care oferă mai mult spațiu pentru lucrurile pe care vrei mereu să le ai aproape atunci când te uiți la TV și care, datorită înălțimii diferite, aduc diversitate în încăpere. Deși nu fac parte din aceeași gamă, măsuțele LEJRE se potrivesc foarte bine cu mobilierul KALBYmăsuța de hol, bufetul și biblioteca, acestea având același stil și aceeași culoare.

living minimalist 

Decorațiunile simple vor fi apreciate de cei care caută spații minimaliste. În această cameră de zi nu sunt folosite decât obiecte care au o funcționalitate: lampadarul HANSSON înalt, care nu ocupă mult loc și care poate fi orientat în orice direcție, în funcție de nevoi, rama foto TORD din lemn natur, în același ton cu mobilierul, și  perna decorativă BREIULL care sporește confortul canapelei.

Pentru că primăvara e un sezon imprevizibil, lângă canapea a fost amplasat un coș, în care să ai mereu la dispoziție o pătură călduroasă, pentru serile mai reci.

2. CLASIC: GEDSER DESCHIS + FREDERICIAliving clasic  

Combinația dintre setul de canapele GEDSER și mobilierul în stil clasic colonial din gama FREDERICIA este foarte potrivită pentru casele spațioase și pentru cei care își doresc un stil mai serios, dar exotic. Piesele din gama FREDERICIAmăsuță de cafea, comodă cu sertare și măsuță de colț - sunt realizate dintr-un material exotic, lemn masiv de trandafir indian și lemn masiv de salâm cu aspect antichizat. Canapelele de culoare deschisă scot în evidență și mai bine gama FREDERICIA, datorită contrastului dintre tonuri.

Living clasic FREDERICIA 

În ceea ce privește decorațiunile, am optat pentru obiecte metalice și pentru decorațiuni din sticlă, care să aducă eleganță în această sufragerie:  suporturile de lumânare HALFDAN și HALVDAN, ramele foto VIRGIL aurii, felinarul EJNAR și vaza de sticlă GUDBRANDUR. Bineînțeles, nici din această amenajare nu lipsesc florile naturale, marcă a primăverii care a început.

3. FEMININ: GEDSER ÎNCHIS + DECORAȚIUNI DARK DECOliving feminin 

A treia propunere este o cameră de zi cu decorațiuni feminine, în stil dark deco. Dark deco este un stil extravagant, în care sunt folosite materiale grele precum catifeaua, sticla colorată sau cuprul mat. Tonurile închise sunt specifice acestui stil, de aceea am ales un set de canapele GEDSER gri închis, pe care le-am decorat cu perna LEDDVED și pătura KONGSSPIR în culorile burgundi și vișiniu.

living feminin dark deco 

Sfeșnicele DANIELSEN din sticlă colorată, vaza EJLIF, suportul de lumânare ALBINUS și felinarul EJNAR completează acest décor feminin. Pentru a crea un balans între culori, am ales două măsuțe de cafea în culori deschise, măsuțele FANNERUP, și o oglindă HALLUND cu ramă din lemn natur, culoarea stejar periat. Nici din această sufragerie nu lipsesc florile naturale de dimensiuni mari, care aduc puțin din frumusețea exteriorului în casă.

4. ROMANTIC: CAMERA DE ZI STENLILLE

STENLILLE sufragerie stil romantic

Continuăm cu o cameră de zi luminoasă, în care mobilierul de culoare albă, decorațiunile în culori natur și florile naturale crează o atmosferă elegantă, simplă și curată. Mobilierul din gama STENLILLE – bufet, masă de dining și scaune de dining – are un aspect elegant datorită liniilor curbe, mânerelor de metal ale bufetului și tapițeriei fine a scaunelor, dar culoarea albă ar face spațiul să pară rece sau plat, dacă nu ar fi însoțită de decorațiuni și pete de culoare.

Spațiul este primitor și călduros datorită florilor naturale verzi și a obiectelor decorative  – raftul de perete ILBRO natur, coșul de răchită BJORN și cutia decorativă TORMOD. Acestora le-am alăturat câteva obiecte din sticlă, decorațiuni elegante care au și avantajul de a da impresia că spațiul este mai mare, datorită transparenței materialului: vaza EJLAR din sticlă, sfeșnicele DANIELSEN și recipientul din sticlă THORLEIF, care poate fi folosit ca bombonieră.

LIVING ROMANTIC 

Camera de zi STENLILLE este foarte feminină și va fi apreciată de cei cu o aplecare către romantism, dar și de către cei cărora le plac foarte mult amenajările elegante și sofisticate. 

5. SCANDINAV: CAMERA DE ZI KALBYliving practic  

KALBY este o gamă de mobilier cu aspect pur scandinav, care se remarcă prin simplitatea formelor și calitatea materialului. Dining-ul prezentat îmbină piesele de mobilier KALBY – bufet, masă de dining și vitrină – cu scaunele de dining ORE, al căror cadru realizat din lemn masiv de stejar lăcuit sunt în același ton cu lemnul gamei KALBY. Șezutul are o formă aparte și este realizat din plastic, iar șezutul este prevăzut cu pernă confortabilă din imitație de piele.

Plantele naturale, decorațiunile coloare precum pătura roșie asortată cu florile din ghiveci, coșul din rafie și sfeșnicele transformă acest dining simplu și funcțional într-un spațiu deschis și prietenos.

living scandinav 

Care dintre cele cinci propuneri este preferata ta? Spune-ne într-un comentariu!