Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Trenduri gradina 2017

5 trenduri pentru grădină în 2017

Dată:

Categorie: Grădină, Trenduri

Cuvinte cheie: trenduri gradina 2017, amenajare gradina

Căldură, zile mai lungi, soare, vacanță... Sunt atât de multe motive să așteptăm vara! Și pe lângă toate acestea, vara înseamnă timp petrecut în aer liber, mai aproape de natură, în spații deschise în care să te poți bucura de priveliști frumoase, apusuri romantice sau întâlniri relaxate cu mulți prieteni.

Spațiul outdoor e plăcut, dar nu orice spațiu exterior este și primitor sau confortabil. Dacă ai un balcon pe care îți place să citești o carte în serile de vară, o terasă unde vrei să iei masa alături de familie sau o grădină în care vrei să organizezi petreceri cu prietenii în weekend, cu decorațiunile și mobilierul de exterior potrivit vei reuși să aduci mai mult confort în aceste spații.

Trenduri gradina 2017

Iată câteva dintre trendurile de anul acesta pentru amenajarea grădinii, care te vor inspira și te vor ajuta să ai o terasă sau o grădină modernă, numai bună de admirat!

 

MIX AND MATCH

Natura este cel mai bun arhitect. Totodată, natura este cea care ne spune că amestecul de elemente este plăcut privirii. Gândește-te la o grădină luxuriantă, în care flori de diverse culori și specii se amestecă pentru a da naștere unei adevărate oaze de liniște. Nu te sfii în a folosi decorațiuni cu printuri și culori variate, vesele și estivale, sau în a alege mobilier din materiale diferite, cum ar fi o combinație de lemn și plastic.

Un exemplu este scaunul de grădină VARMING, disponibil în mai multe culori, cu picioare din lemn de esență tare și șezut din plastic.  

Scaun VARMING de gradina 

 

CULORI NATURALE

2017 este anul în care culorile naturale, deschise, vor fi în lumina reflectoarelor. Mobilierul de culoare deschisă sau de culoarea lemnului are avantajul de a se integra mai bine în natură și de a crea o trecere armonioasă între interior și exterior. În continuare se merge pe ideea de sufragerie de vară, un spațiu exterior la fel de confortabil ca sufrageria ta, în care îți poți petrecere vara relaxat, bucurându-te de tot confortul din interior, dar și de aer liber.

Setul de terasă VEBBESTRUP va fi la fel de confortabil ca fotoliul sau canapeaua ta. Cu un cadru de aluminiu, acoperit cu poliratan împletit manual și cu perne de grădină confortabile, setul include o canapea de trei locuri, două fotolii și un set de măsuțe. Culoarea sa naturală îl face ușor de integrat printre florile din grădină, pe gazon sau pe terasa ta.

Set VEBBESTRUP

MATERIALE UȘOR DE ÎNTREȚINUT

Foarte multă lume și-ar dori un mobilier de grădină cu design plăcut, asemănător cu mobilierul de interior, dar se teme de îngrijirea lui. Așa ajung mulți să opteze pentru scaunele sau mesele de plastic banale pe care ne-am obișnuit să le vedem la terasele de pe plajă sau în balconul vecinului. Și care, să recunoaștem, nu sunt prea atractive.

Îngrijirea mobilierului ia ceva timp și nu e una dintre activitățile preferate ale nimănui. Preferi oricând să mai stai relaxat pe scaun și să bei o limonadă, decât să te apuci să îl cureți. Trebuie însă să știi că există materiale care oferă un aspect plăcut mobilierului și care sunt ușor de întreținut, iar în acest sezon vor fi extrem de căutate.

Mobilierul de exterior realizat dintr-un mix de materiale – lemn, alumniu și oțel, va necesita un timp minim de curățare și mentenanță.

Un exemplu este setul de bistro YTTRUP, ușor de integrat pe balcon, terasă sau într-un pavilion de grădină.  

Set bistro YTTRUP

 

LUMINI EXTERIOARE

Serile de vară sunt mult mai plăcute afară. În lunile în care temperaturile sunt insuportabil de mari, o seară răcoroasă petrecută în grădină va fi momentul la care vei visa toată ziua. Dar, pentru a avea o atmosferă plăcută, nu ar trebui să te bazezi doar pe lumina lunii sau pe becul de la intrarea din casă. Lumina joacă un rol important în design, poate distruge sau poate salva un spațiu. Poate scoate în evidență locurile frumoase, pe care vrei să le admiri, și poate ascunde spațiile mai puțin interesante, care nu ții neapărat să se vadă.

Când vorbim de iluminarea exterioară există o mulțime de opțiuni, de la lămpi solare și felinare, până la ghirlande de grădină, care pot fi agățate printre crengile copacilor sau pe marginea balconului.

LAMPI SOLARE

Ca alternativă sigură a lumânărilor, dacă ai copii cărora le place să scotocească oriunde sau căței care aleargă prin grădină, alege o lampă solară. Aceasta nu va reprezenta niciun pericol și va avea același efect plăcut.

Îți recomandăm lămpile solare LAKSAND din oțel inoxidabil, lampa solară dreptunghiulară HUMMER, lampa ENGHAUK din sticlă și inox sau lampa DUVA din inox.

 

PLANTE LA ÎNĂLȚIME

În ultimii ani, plantele naturale au fost unul dintre elementele cheie ale amenajărilor interioare, preferate fiind cactușii și plantele suculente. Trendul s-a extins către mai multe zone ale amenajărilor interioare, astfel încât inclusiv imprimeurile cu aceste plante sunt la mare căutare.

Grădina este, prin definiție, un loc în care plantele ar trebui să domnească. Dar, pe lângă copaci și gazon, un element în plus pe care e bine să îl ai sunt plantele în ghiveci. Ca noutate pentru vara anului 2017, sunt preferate ghivecele suspendate,  care pot fi agățate pe diverse niveluri, dând astfel impresia de naturalețe și aranjament organic.

Ghvece suspendate

Poți alege dintr-o varietate de modele, printre care ghivecele suspendate SVARTAND și STORSKARV sau ghiveciul cu suport DIGG