Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

6 idei de amenajare a casei pentru toamnă aceasta

Dată:

Categorie: Inspirație, Camera de zi, Toate articolele

Atunci când trebuie să te gândești de două ori dimineață dacă să îți iei geaca mai călduroasă sau cea mai puțin groasă, când mergi pe stradă și trotuarul e plin de frunze căzute, când în vitrinele magazinelor de haine sunt numai manechine îmbrăcate cu haine groase, iar seara e mult prea frig pentru terase, atunci știi sigur că a venit toamna. Și știi că trebuie să îți pregătești și casa pentru un nou sezon de vreme rece.

Decoratiuni de toamna
Folosește perne decorative, pături și covoare în culoriu specifice sezonului: - verde închis, maro, burgundi.  

Unii dintre noi răsuflă ușurați că am scăpat de temperaturile de vară care făceau insuportabilă orice ieșire din casă, alții se gândesc cu tristețe că trebuie să își depoziteze bine bicicleta până la vara următoare. Din orice categorie ai face parte, fie că îți place sau nu vremea rece, trebuie să recunoști că toamna are farmecul ei. Este cel mai colorat anotimp din an, iar după o vară lungă și caniculară, e o perioadă numai bună să te bucuri de căldura casei. Și pentru că tot vorbeam de culorile frumoase de toamnă, de ce să nu le aduci în casa ta, pentru a crea o armonie vizuală între exterior și interior?

1.    Mai mult confort cu piese călduroase

Toamna, acasă e locul unde te aștepți să fie cald, să bei un ceai sau o cafea în timp ce stai sub o pătură călduroasă și te uiți la serialul preferat. Păturile din materiale groase și pufoase, pernele decorative și covoarele îți vor asigura mai mult confort în zilele răcoroase de toamnă.

Decoratiuni culori tomnatice
Decor tomnatic: Pătura KAMGRAS, perna decorativă SLIRESTARR, perna decorativă VINTEREIK și  felinarul ESGE

Pături din fleece precum KROKUS sau BELLIS, pături din flanel precum VANDMYNTE sau din imitație de blană, precum MYGGBLOM, asortate cu perne decorative din aceleași game, sunt foarte potrivite pentru sezonul rece, pentru momentele în care vrei să te cuibărești într-un loc cald și plăcut.

Pentru casele în care podelele sunt reci, potrivite sunt covoarele cu fir lung, precum covorul BIRK, care are partea superioară realizată din poliester, iar cea inferioară din bumbac 100%.

2.    Culori în ton cu sezonul

În fiecare toamnă, în design-ul interior trendul merge către o trecere de la culori deschise și puternice, către culori calde, dar mai întunecate. Culorile de toamnă sunt inspirate din frumusețea peisajelor rurale – verdele pajiștilor, maro, portocaliul frunzelor, burgundi precum strugurii sau vinul, toate în nuanțe calde.

PERNĂ VINTEREIK decorativa
Decorează-ți patul în culori de toamnă. Nu e nevoie să schimbi tot, doar să adaugi obiectele decorative potrivite, precum perna decorativă VINTEREIK de culoare verde închis. 

3.   
Materiale recomandate

Catifeaua este unul dintre hit-urile sezonului de toamnă. Este un material elegant, care transmite căldură și confort. Alege decorațiuni de catifea în culori tomnatice, precum perna STORFRYTLE de culoarea prunei.


 Perne decorative catifeaPerna decorativă LEDDVED cu imprimeu înflorat și perna decorativă STORFRYTLE din catifea de culoarea prunei. 

Populare sunt și materialele naturale precum lemnul sau pielea, care dau un plus de autenticitate în locuință și o atmosferă calmă.  Foarte populare sunt covorașele din piele de miel, cum este pielea de miel KORNEL, care pot fi puse pe scaune sau fotolii pentru mai mult confort și care transmit ideea de casă rurală autentică. 

4.    Decorațiuni aurii și argintii 

La școală învățam că toamna, toată natura îmbracă haine aurii. Auriul este așadar una dintre caracteristicile specifice toamnei, pe care o poți aduce cu ușurință în locuință prin intermediul decorațiunilor. Sfeșnice, suporturi de lumânare sau vaze de culoarea cuprului, aurului sau argintului transformă decorul într-unul elegant și sofisticat. În plus, decorațiunile metalice se asortează foarte ușor cu restul casei, indiferent de stil.

 Tava argintie
Tava decorativă ERLIS argintie.


Sfeșnicele KATO, SYLVESTER și VIDAR, felinarul ESGE auriu, farfuria decorativă YNGVE sau tava ERLIS sunt doar câteva dintre obiectele decorative care vor arăta foarte bine în sufrageria ta în această toamnă. Mai mult decât culoarea, farfuria decorativă YNGVE, de exemplu, are forma unor frunze de toamnă căzute.

Oglinda aurie RUDE cu ramă din lemn Paulownia – fie că o alegi în varianta rotundă, pătrată sau dreptunghiulară – poate fi integrată foarte bine într-un decor în culori tomnatice.

5.     Decorațiuni de toamnă pentru masă

Atunci când ieși într-un restaurant, mesele sunt decorate în funcție de specificul localului cu lumânări, vaze, flori sau șervete. Motivul pentru care fiecare restaurant decorează mesele cât mai frumos este simplu: nu mâncăm doar pentru a ne hrăni, ci facem din asta o experiență plăcută atât din punct de vedere gustativ, cât și vizual.

Decoratiuni de toamna pentru masa
Aranjament pentru masă cu tava decorativă ERLIS și sfeșnicul SYLVERSTER argintii

Același principiu îl poți aplica acasă, fie că ai sau nu invitați. Decorează-ți masa de dining cu obiecte specifice toamnei – dovleci, vaze cu spice de grâu, boluri cu mere, pere sau prune, cu nuci, frunze uscate sau ghinde. Dacă nu vrei să aduni singur din parc ghinde și frunze, poți cumpăra un amestec de plante deja făcut, precum amestecul de plante SIMEN

Decoratiuni pentru casa de toamna
Poate că nu e cea mai elegantă legumă, dar arată tomnatic și există în orice casă: depozitează legumele care nu trebuie păstrate în frigider, precum ceapa, la vedere. Pot avea și rol decorativ.  

Alege o față de masă sau o traversă de masă potrivită sezonului, cu un imprimeu cu frunze sau în culori ca verde, portocaliu, maro, burgundi.

6.    Decorarea băii

Probabil că baia este ultima încăpere la care te gândești atunci când îți propui un decor de toamnă. Este însă foarte simplu să o decorezi în ton cu celelalte camere, pentru a obține un design coerent în toată casa. Folosește covorașe de baie în nuanțe potrivite toamnei, de preferat cu fir lung, pentru că pardoseala băilor este întotdeauna rece, și prosoape asortate. Poți pune prosoape de o singură culoare, care să pară set, sau poți alege prosoape în culori diferite – verde, maro, roșu, burgundi – care să se asemene cu paleta de culori a unei păduri toamna. 

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare