Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
amenajare hol mic

6 Idei de amenajare pentru holurile mici

Dată:

Categorie: Depozitare, Toate articolele, Inspirație

Cuvinte cheie: mobilier hol, mobila hol, amenajare hol

Atunci când îți amenajezi casa, holul poate fi ultimul lucru care te preocupă. E de înțeles: holul este în general doar un spațiu de trecere sau, în cel mai bun caz, un spațiu de depozitare binevenit pentru pantofii, gecile, gențile și toate celelalte lucruri care nu mai au loc în dulap.

În general, pe hol nu petrecem prea mult timp, doar cât ne ia să ne îmbrăcăm și să ne verificăm geanta înainte de a pleca de acasă. În consecință, nu acordăm prea mare atenție mobilierului sau aspectului general al holului. Totuși, aceasta este prima încăpere pe care cei care îți trec pragul o văd. Și, așa cum știm, prima impresie este întotdeauna importantă. Până să ajungă să vadă living-ul tău modern, amenajat cu cel mai bun gust, cu mobilier ales cu atenție și decorațiuni care să îți exprime personalitatea, oaspeții tăi vor vedea mai întâi intrarea în casă. Și le va plăcea sau nu, în funcție de cât de primitoare este.
 
Amenajare hol mobilier alb 

Pe lângă vizitatori, gândește-te cum e să ajungi acasă după o zi agitată la serviciu și să fii întâmpinat de o atmosferă plăcută încă de la intrare, în loc de un spațiu dezordonat, în care nu știi nici măcar unde să îți pui cheile de la casă.

E bine să ai un hol primitor și în același timp funcțional. Unul care să arate bine, dar care să te și ajute să profiți de spațiul în plus, să îl folosești pentru depozitarea și organizarea lucrurilor tale. Dar cum obții aceste două lucruri fără să faci concesii de la niciunul?   

Amenajare hol mobilier alb 

Amenajează holul în același stil cu restul casei

Holul face parte din casă, de aceea e bine să aibă aceeași atmosferă și același stil. Alege mobilier de aceeași culoare sau din același material cu cel din restul casei și nuanțe asemănătoare.  

Alege mobilier practic

Un mobilier de hol practic te va ajuta să profiți de spațiul disponibil de pe hol. Mai ales în apartamentele de la bloc, orice spațiu în plus contează, de aceea e bine să îl folosești inteligent. O băncuță pentru hol cu spațiu de depozitare te va ajuta să ordonezi lucrurile, cu un cuier de perete vei putea folosi spațiul disponibil pe verticală, iar cu un pantofar înalt sau cu mai multe rafturi vei profita de spațiul disponibil pe perete.

Raft hol cu cuier

Raftul pentru hol AGERSKOV, realizat din bambus, cu spațiu de depozitare 5 cârlige. 

Depozitare hol

Mobilierul de depozitare din gama OURE realizat din MDF, hârtie și lemn masiv de plop, este perfect pentru hol. Include raft pentru hol, comodă cu sertare și bancă pentru hol cu spațiu de depozitare.  

Cuier hol

Cuierul pentru haine GREVE din metal și ceramică

O piesă de mobilier foarte practică pe hol este un raft pentru pălării. Nu te lăsa păcălit de denumire, chiar dacă nu ești adeptul pălăriilor și ai doar o căciulă pentru zilele foarte geroase de iarnă, pe un raft pentru pălării poți depozita orice: genți, ghiozdane, fulare și orice obiect vrei să ai la îndemână atunci când te pregătești de plecare.

Ca sfat general, alege pentru hol mobilier cu mai multe funcționalități, care te va ajuta să câștigi spațiu prețios.

 Cuier si pantofar hol

Raftul pentru hol SILKEBORG din furnir de stejar tratat cu ulei.  

Holuri înguste sau foarte mici

Majoritatea holurilor sunt mici și înguste, ceea ce ridică probleme în amenajare și în alegerea mobilierului. Pentru un astfel de hol, este bine să ascunzi gecile, hainele de dimensiuni mari și pantofii folosind un dulap. Într-un spațiu mic, hainele și pantofii lăsați la vedere vor face ca locul să pară și mai mic și mai aglomerat decât este.

Dulapurile în culori deschise, cu adâncime mică, sunt o soluție utilă pentru un hol de dimensiuni mici, pentru că te ajută să economisești spațiu pe podea. Regula de aur a amenajării spațiilor mici este să te extinzi cât mai puțin pe orizontală, profitând de spațiul pe verticală.

De asemenea, alege un covoraș de intrare de culoare deschisă, care va face ca locul să pară mai spațios.

Mobilier pentru hol

Un hol luminos, amenajat cu mobilier funcțional: cuierul SILKEBORG, banca de hol EGEDAL, raftul ILBRO și dulapul FAVRBO

Mobilier depozitare pentru hol

Mobilierul din gama OURE, culoare albă, pentru un hol luminos. 


O oglindă va face ca holul să pară mai mare

Oglinzile de dimensiuni mari sunt excelente pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare. Iar pe hol, o oglindă în care să te poți vedea din cap până în picioare este mai mult decât un obiect de design. Este o necesitate. În fiecare dimineață, când pleci de acasă, aruncă o ultimă privire în oglinda de pe hol, să vezi dacă totul e în regulă la ținuta ta. Așa vei evita ca cineva să se uite ciudat la tine pe stradă pentru că, în grabă, ți-ai pus tricoul invers.

Mobilier pentru hol 
Un hol amenajat minimalist, cu un stander de umerașe și noptiera DALL

Iluminarea corectă a holului

În general, holurile nu au parte de lumină naturală, pentru că locuințele sunt construite în așa fel încât ferestrele să fie amplasate în camerele în care petreci mai mult timp. E foarte important însă să ai o lumină bună pe hol. Gândește-te numai că trebuie să pleci în 5 minute de acasă, și nu mai știi unde ți-ai lăsat cheile. Nu ar fi chiar plăcut să le cauți pe o lumină slabă, care abia te lasă să vezi ce culoare au pantofii pe care i-ai încălțat astăzi. Și, apropo de încălțat, e destul de greu să îți legi șireturile pe întuneric.

Lumina de pe hol trebuie să fie caldă, primitoare… și abundentă! Alege o plafonieră care să ilumineze holul în mod egal peste tot și, eventual, o lampă pe care să o pui pe bufetul de pe hol, care să aducă un surplus de lumină dacă este nevoie.

Bineînțeles, dacă ești noroc și ai parte de lumină naturală pe hol, ziua nu vei avea nevoie de obiecte de iluminat. Totuși, mai ales iarna, când nopțile sunt lungi și diminețile cam înnegurate, o iluminare bună a holului te va ajuta să pleci de acasă mai rapid și să ajungi la timp unde ai treabă.

Decoratiuni pentru hol

Veioza ERNST, o lampă simplă, dar de efect, pentru hol.  

Cum să decorezi holul

Un spațiu doar cu mobilier, fără decorațiuni, e un spațiu sec și neprimitor. Chiar și holul. Nu trebuie să îl umplii de obiecte decorative, ci doar să folosești câteva care să îl facă mai primitor și să îi dea personalitate.

Decoratiuni pentru hol

Felinare și ghivece de flori, două accente care fac intrarea mai primitoare

Decoratiuni hol

O soluție de depozitare DIY, un grilaj pe care îl poți folosi pe post de cuier sau suport. 
 

-      Alege un obiect statement precum o lampă interesantă, care să iasă în evidență din primul moment în care cineva îți calcă pragul.

-      Dacă ai un bufet sau o măsuță de hol, pune pe el câteva plante, felinare sau sfeșnice. Poți pune și coșuri de depozitare din rafie, care vor fi utile pentru depozitarea obiectelor mici.

-      Decorează un perete cu un tablou de dimensiuni mari sau cu fotografii.

Ai alte idei de amenajare a holului? Împărtășește-ni-le într-un comentariu!

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare