Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

6 idei de cadouri de Paște pentru cei dragi

Dată:

Categorie: Toate articolele, Inspirație

Cuvinte cheie: cadouri de paste, obiecte decorative paste

Mai sunt doar câteva zile până la Paște și, dacă nu ai apucat până acum să te gândești la ce surprize le vei face celor dragi, cu siguranță va trebui să te grăbești. Știm, spre deosebire de Crăciun, unde se pune accent foarte mult pe cadouri, de Paște este mai important să fim liniștiți, să stăm cu familia și să ne concentrăm pe originea religioasă a sărbătorii. O mică surpriză va aduce însă bucurii celor apropiați, care vor aprecia faptul că te-ai gândit la ei și mai puțin la cozonaci sau pască.

În cazul în care nu te-ai hotărât însă la cadouri, am ales câteva idei de cadouri potrivite sezonului și sărbătorii, obiecte pentru casă pe care familia și prietenii tăi le vor considera frumoase și utile. 

SFEȘNICE ȘI CANDELE PENTRU SĂRBĂTOAREA LUMINII

Lumina este un simbol religios important al Paștelui. În noaptea învierii, preotul îi cheamă pe enoriași să ia lumină, pentru că aceasta reprezintă biruința asupra vieții, asupra păcatului și întunericului. Fiecare credincios ține în mână o lumânare în timpul slujbei de înviere, iar cu acea lumânare va duce lumina sfântă acasă.

În Danemarca, lumina vie a lumânărilor este considerat un element important pe tot parcursul anului, pentru că transmite senzația de intimitate, spațiu cald și primitor. De aceea, peste 50% dintre danezi aprind lumânări zilnic, punctul culminant fiind în ziua de 4 mai, când are loc Sărbătoarea Luminii.

Sfesnice HERBERT

Sfeșnic HERBERT 

Fie că le folosești de Paști sau în orice altă zi din an pentru a crea o atmosfera romantică și intimă, lumânările vor aduce pace și liniște în casa ta. Iar cu un suport de lumânări sau un sfeșnic, atmosfera va fi și mai plăcută, de aceea le poți oferi cadou de Paște celor dragi, care vor găsi imediat o utilitate pentru ele.

Îți recomandăm sfeșnicele DANIELSEN, HERBERT, INGIMAR sau SYLVESTER, cu un design feminin și romantic, sau suporturile de lumânări INGVERT, DANFRED sau MERLINIT, delicate și discrete.

Suport lumanare MERLINIT

Suport de lumânare MERLINIT 

GHIVECE DE FLORI PENTRU O VARĂ AFARĂ

Sărbătoarea Paștelui este de obicei prima dată din an când toată familia se adună în grădină, la masă, la povești sau la jocuri de vară. Cum orice spațiu exterior arată mult mai bine când este decorat cu plante, ghivecele sunt esențiale dacă îți dorești să ai un loc plăcut, în care să te simți ca într-o vacanță relaxată.

Dacă trebuie să faci un cadou unei persoane care are un spațiu outdoor – balcon, terasă sau grădină, ghivecele sunt o idee foarte bună. Poți alege între ghivece suspendate, precum RUGDE sau SVARTAND, ghivece pentru balcon precum MASK, ENG sau JERPE, sau ghivece mari pentru podea, precum HVEPS, SVARTBAK sau BLOMMOR.

Ghiveci ENG

Ghiveci pentru balcon ENG

Giveci suspendat RUGDE

Ghiveci suspendat RUGDE 

COȘURI DE DEPOZITARE ÎMPLETITE PENTRU UN DECOR RUSTIC

Sunt mici, utile, au un aspect rustic frumos și pot fi folosite pentru o multitudine de scopuri. Coșurile împletite își vor găsi imediat o funcționalitate, fie că ai nevoie de un spațiu de depozitare pentru obiectele mici din baie, pentru cheile de la casă pe holul de la intrare, pentru ouăle de Paște sau pentru revistele de lângă măsuța de cafea din sufragerie. Vin într-o mulțime de dimensiuni și modele pentru toate gusturile. Dacă vrei să le oferi drept cadou de Paște, îți recomandăm coșul GRAVERS, care poate fi și agățat, gama SEVERIN, CELIUS sau BJORN.

Cos depozitare BJORN

Coș de depozitare BJORN

Coș de depozitare GRAVERS

Coș de depozitare GRAVERS 

PERNE DECO PENTRU MAI MULT CONFORT ÎN CASĂ ȘI ÎN GRĂDINĂ

Unul dintre motivele pentru care ne bucurăm atunci când vine o sărbătoare importantă este acela că, timp de câteva zile, ne putem odihni și ne permitem să nu facem nimic. Pur și simplu să stăm întinși pe canapea sau pe un șezlong, fără a avea nicio activitate, să ne tragem răsuflarea și să ne bucurăm de liniște. Pentru a avea parte de relaxare ai nevoie însă de confort, iar pernele decorative sunt cele care sporesc confortul, indiferent de piesele de mobilier pe care vrei să te relaxezi. Oricât de scumpă și ergonomică este o canapea, pernele decorative vor crește nivelul său de confort.

De aceea, pernele decorative sunt o idee bună de cadou, care vor spori numai confortul, ci vor și aduce un element de veselie și o pată de culoare în casă. De asemenea, pot fi folosite atât indoor, cât și outdoor, pe scaune de grădină sau pe fotoliul de pe terasă. 

Perne deco

Perne deco cu imprimeu tropical 

Pentru sezonul estival alege perne deco în culori pastel, precum FJELLPRYD, BLEIKVIER sau HVITMURE, perne cu imprimeu tropical precum SOTSTARR sau SKOGBINGEL și perne cu imprimeu geometric, precum KROKHALS.

Perne

Pernă decorativă HVITMURE 

RAME FOTO PENTRU O VARĂ MEMORABILĂ

Pentru majoritatea dintre noi, verile sunt cele în care adunăm cele mai frumoase amintiri. Încă din copilărie, vacanța de vară este cea în care experimentăm lucruri noi, vizităm locuri necunoscute și cunoaștem oameni noi. Vremea frumoasă ne face să avem mai mult chef de ieșit din casă, de plimbat, de descoperit, ne face mai sociabili și mai prietenoși.

Rame foto 

Și tot vara facem cele mai multe fotografii, pentru că vrem să păstrăm nealterate unele momente. Dar nu trebuie să ne limităm în a le distribui doar pe Facebook. Fotografiile pot fi un element decorativ de apreciat, care aduce o notă personală în locuință. Iar ramele foto pot fi o idee foarte bună de cadou și puțin costisitoare. Alege rame foto simple, care pot fi integrate în orice stil de casă, și acestea își vor găsi rapid locul în casa celui care le primește.