Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Ziua Mondială a Somnului | Reducere de până la 60%

ce sa nu depozitezi in baie

9 lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi în baie

Ești o persoană organizată, pentru care toate lucrurile au locul lor bine repartizat. Găsești cel mai mărunt lucru la orice oră din noapte, pentru că știi mereu unde să-l cauți. Sau poate pentru tine a depozita ceva înseamnă pur și simplu a îndesa acele lucruri într-un sertar. Indiferent în care dintre cele două categorii te regăsești, este posibil să faci o greșeală atunci când vine vorba de depozitarea lucrurilor în baie.  

Față de celelalte camere din casă, mediul din baie este complet diferit. Temperatura este variabilă, iar aerul este de multe ori plin de umezeală. Acest mediu poate distruge în timp o mulțime de lucruri, chiar și pe acelea care crezi că trebuie depozitate în baie.

9 lucruri pe care sa nu le depozitezi in baie infografic

Parfumul

Probabil vrei să te parfumezi cu produsul preferat imediat după duș. Dar nu e o idee bună să păstrezi parfumuri scumpe și sticle cu apă de toaletă în baie pentru că, din cauza temperaturilor care variază foarte mult, mirosul parfumurilor se poate modifica în timp. În loc că le păstrezi în baie, pune flacoanele și sticlele de parfum pe un raft pe hol sau pe comoda din dormitor.

Medicamente

Majoritatea oamenilor păstrează medicamentele într-un dulăpior în baie. Totuși, nu e cea mai bună idee. Aproape toate prospectele de medicamente indică faptul ă acestea trebuie păstrate într-un mediu uscat și rece, cum ar fi în frigider sau într-un sertar, în noptiera din dormitor.

Produse de machiaj

Da, ne machiem în baie, în fața oglinzii. Dar nu trebuie să depozităm produsele de machiaj sau pensulele de machiaj tot în baie, pentru că acestea nu rezistă bine la aburi și variații de temperatură. În schimb, ai putea să îți decorezi dormitorul cu o măsuță de toaletă și o oglindă. Vei avea două avantaje astfel: un colț doar pentru tine, în care să te simți ca o prințesă, și produse de machiaj care rezistă mai mult în timp.

9 lucruri pe care sa nu le depozitezi in baie

Prosoape

Bineînțeles, prosoapele pe care le folosim într-un anumit moment le păstrăm agățate în baie. Dar cele pe care le depozităm până la următoarea utilizare nu ar trebui ținute tot în baie, chiar dacă ai una extrem de spațioasă. Prosoapele curate, puse la păstrare pentru o utilizare ulterioară, nu ar trebui lăsate în baie. Ele absorb rapid umezeala, iar când sunt împăturite și așezate în sertar sau în dulap rămân umede în permanență.  Când sunt umede, este mult mai ușor pentru bacterii să se dezvolte. De aceea, cea mai bună idee este să faci loc pentru prosoape într-un sertar sau pe un raft din șifonier. 

Lacul pentru unghii

Foarte multe persoane își păstrează oja pentru unghii în baie. Totuși, această metodă de depozitare poate distruge complet lacul de unghii.  Oja colorată se păstrează cel mai bine în locuri ferite de umezeală, întunecate și răcoroase, așadar nu au ce căuta în baie. Le poți depozita în schimb într-un coșuleț, așezat în dulap sau într-un sertar.  

Bijuteriile

Dacă te-ai obișnuit să îți păstrezi bijuteriile în baie, răzgândește-te.  Mediul umed al băii va favoriza oxidarea metalului din care sunt realizate bijuteriile, iar acestea își vor pierde din strălucire în timp și își vor schimba culoarea.  Ca și în cazul altor produse menționate în acest articol, cel mai bun loc de depozitare pentru bijuterii este un loc uscat și răcoros, ferit de razele soarelui. Un suport de bijuterii pe care poți atârna cele mai frumoase podoabe ale tale sau o cutie de bijuterii sunt soluții mult mai bune, cu mențiunea că trebuie așezate în dormitor sau în altă cameră mai răcoroasă. În același timp, aceste suporturi de bijuterii te vor ajuta să le vezi mult mai repede și să alegi mai ușor ce porți în fiecare zi.

Produse electronice

Electronicele care nu sunt rezistente la apă și cablurile nu au ce căuta în baie. Chiar dacă ai un cântar de baie, un uscător de păr și un aparat de ras sau de tuns electric, nu e o idee bună să le depozitezi tot timpul în baie.  Într-un mediu umed, acestea se vor strica mult mai repede. Depozitează-le așadar într-un loc uscat, într-un bufet pe hol sau în sufragerie.

Lame și aparate de ras 

E ușor de înțeles de ce lamele și aparatele de ras sunt păstrate în baie.  Acolo este locul unde le vei folosi. Din păcate însă, aburii care se fac în baie și umezeala ridicată pot duce la ruginirea lamelor. De aceea, nu recomandăm să le păstrezi aici.

Cărți

De data aceasta vorbimi de un produs care chiar nu prea are ce căuta în baie. Da, bineînțeles, poate îți place să citești când faci o baie fierbinte, dar păstrează cartea în baie numai atunci când o citești și depoziteaz-o în altă parte când nu ești în baie. Umiditatea și hârtia nu fac casă bună, de aceea cărțile trebuie păstrate în locuri uscate. În plus, cărțile adună multe bacterii în timp dacă sunt depozitate în baie. O bibliotecă sau un raft de cărți așezat în birou sau în sufragerie oferă confort și, în plus, un loc sigur pentru depozitarea cărților.