Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
9 sfaturi pentru iluminarea exterioară de Crăciun

9 sfaturi pentru iluminarea exterioară de Crăciun

Dată:

Categorie: Crăciun, Inspirație

Cuvinte cheie: craciun, decoratiuni craciun, iluminare exterioara craciun, cum sa decorezi de craciun

Crăciunul este o sărbătoare luminoasă și veselă, de aceea iluminatul exterior este o tradiție încântătoare și iubită de toată lumea, care ne înveselește nopțile lungi de iarnă. Gândește-te ce frumos e orașul împodobit cu luminițe de Crăciun în luna decembrie. Poartă haine de sărbătoare, iar asta îți aduce un sentiment plăcut, care contrabalansează cu aglomerația și graba specifică zonelor urbane în ultima lună din an.

Dacă vrei ca și casa, balconul sau grădina ta să îmbrace haine de sărbătoare (și, cine știe, să îi surprindă și să îi bucure pe toți vecinii tăi), trebuie să știi că sunt unele lucruri de care e bine să ții cont. De exemplu, ai luat în considerare faptul că decorațiunile luminoase pe care le folosești de Crăciun se potrivesc decorului general al zonei în care locuiești? Sau că au fost montate corect și, de preferat, că economisesc energie? Citește mai jos 9 sfaturi prin care vei obține un decor frumos, sigur, care să nu îți aducă o factură record de energie electrică și care să nu îi facă pe vecinii tăi să vrea să îți scoată din priză toate instalațiile! 

Pom lumini craciun pentru exterior

Pomul de luminii SANDROSE de 180 cm pentru exterior, cu 180 de becuri tip LED

 

Variante de iluminare: ghirlande, plase de luminițe și felinare

Ghirlandele luminoase plaselele de luminițe sunt cea mai simplă și plăcută modalitate de a da farmec exteriorului casei tale. Este simplu să obții un efect interesant cu ghirlande și plase de luminițe, pentru că le poți înfășura în jurul oricărui alt obiect, de la pomi și plante în ghivece, până la stâlpi de susținere sau balustrade. Dacă vrei să obții un efect care să îi uimească pe toți cei care trec pe stradă, combină ghirlande cu luminițe mici, înfășurate pe pomi sau tufișuri, cu ghirlande în formă de țurțuri.

instalatii si ghirlande lumini pentru exterior

Plasa de lumini și instalația de luminițe GUTTORM cu becuri LED

Probabil te gândești că numai cei cu o grădină sau curte mare au de ce să își decoreze exteriorul casei. Dar nu e adevărat. Chiar și dacă ai un balcon mic, poți să amenajezi un spațiu de poveste iluminat cu mici luminițe înfășurate pe balustradă sau pe un ghiveci cu flori rezistente la frig. O altă variantă de a ilumina zona exterioară a casei o reprezintă felinarele. Sunt potrivite fie lângă ușa de la intrare, fie pe balcon. Ține minte că felinarele trebuie să stea pe o suprafață dreaptă și sigură și, de preferat, într-o zonă adăpostită, pentru a nu fi dărâmate în eventualitatea în care e vânt.


Felinare Craciun pentru exterior

Felinarele fac ca atmosfera să fie cu adevărat magică. Ai grijă însă cum le plasezi, pentru a fi ferite de vânt și pentru a evita să se dărâme.


Felinare Craciun pentru exterior

 

 

 

Folosește numai luminițe sau instalații de lumini concepute pentru exterior

Atunci când alegi decorațiunile pentru exterior, este important să folosești numai instalații de lumini special concepute pentru mediul de afară. Asta deoarece umiditatea ridicată din afara casei poate să penetreze instalația și să cauzeze astfel un scurt-circuit. Instalațiile concepute pentru exterior sunt mai rezistente și fac față frigului, umezelii, înghețului sau vântului.

Instalatie lumini craciun pentru exterior

Ren cu sanie PAVO cu 504 becuri

Dacă un produs este destinat exteriorului, va avea acest lucru specificat pe pachet. De asemenea, este bine să alegi un produs pe al cărui ambalaj există marca “CE”, prin care producătorul certifică faptul că respectivul produs îndeplinește condițiile de siguranță impuse de standardele UE.

 

Arată că respecți mediul și vecinii: când să oprești instalațiile de Crăciun

Luminițele de Crăciun pentru exterior au scopul de a crea o atmosferă mai plăcută. Pentru a păstra atsmofera de pace și confort, ia în considerare locul în care plasezi luminițele de Crăciun, pentru ca acestea să nu fie deranjante pentru vecinii tăi. Nu ar fi prea plăcut ca lumina de la instalațiile de Crăciun de pe casa ta să bată direct în geamul de la dormitor al vecinului tău, care nu o să mai poată dormi cum trebuie pe toată pe-rioada Sărbătorilor.

Dacă folosești instalații de Crăciuni dotate cu timer, acestea vor porni și se vor opri automat. Acest lucru îți garantează faptul că luminițele vor fi pornite doar în perioada din zi în care vrei tu și te scapă de grija de a le porni și a le opri manual. Un alt avantaj al acestui tip de instalație luminoasă este că sunt economice și te ajută să ai o factură mai mică la curentul electric.

 

Economisește energie electrică folosind becuri LED

Dacă instalațiile tale de lumini pentru exterior sunt de generație veche, le poți schimba cu unele noi, cu becuri bazate pe tehnologie LED. O instalație cu becuri LED are o durată de viață de 50.000 de ore și folosește cu până la 90% mai puțină energie. Folosind atât becuri LED, cât și o instalație prevăzută cu timer, vei avea siguranță că vei menține costurile la energia electrică mici pe toată durata Sărbătorilor de Iarnă.

În cazul becurilor LED, nuanțele de alb sunt diferite: de exemplu, există becuri LED de culoare albăstruie rece sau becuri care au o nuanță gălbuie, caldă. Înainte de a cumpăra o instalație de lumini, verifică ce ton au becurile aprinse, pentru a alege culoarea pe care o vrei sau care se potrivește decorului tău.  

Luminite exterioare Craciun

 

9 sfaturi pentru decorarea cu lumini exterioare de Crăciun

1. Înainte de a achiziționa o instalație de lumini, vrifică întotdeauna dacă este con-cepută pentru exterior și dacă are pe ambalaj marca CE.

2. Verifică ce culoare au becurile aprinse înainte de a decide să achiziționezi pro-dusul.

3. Un cablu de alimentare cu 3 pinuri este mai sigur decât unul obișnuit.

4. Verifică dacă întrerupătorul HFI/HPFI este potrivit pentru instalația de lumini, înainte de a o băga în priză.

5. Dacă folosești un prelungitor sau un transformator, conexiunile trebuie să fie sigilate înainte de a pune în funcțiune luminițele pentru exterior. Astfel nu vei avea un scurt-circuit în cazul în care plouă sau ninge.

6. Evită să treci cablul de alimentare prin ușă sau fereastră, pentru a nu se eroda și strica.

7. Dacă vrei să ai o priză exterioară pentru instalațiile de Crăciun, apelează la un electrician autorizat care să îți instaleze o priză.

8. Economisește energie și salvează bani folosind becuri LED și o instalație cu timer, care va opri instalația automat în acele momente ale zilei în care nu e nevoie de ea.

9. După ce dai jos instalațiile decorative de Crăciun, depozitează-le într-un loc uscat, ferit de umezeală, de preferat în ambalajul original, care îi oferă o protecție optimă.