Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Culorile anului 2021: combinația dintre galben și gri care ne vorbește despre rezistența și optimism

Culorile anului 2021: combinația dintre gri și galben care ne vorbește despre stabilitate și optimism

Dată:

Categorie: Inspirație, Trenduri

Cuvinte cheie: culoarea anului

Anul 2020, un an tumultos pentru fiecare dintre noi, se apropie de sfârșit, iar Institutul pentru culori Pantone a făcut deja o tradiție din a anunța culoarea care va fi definitorie pentru trendurile din design și modă de anul viitor. Acesta este cel de-al 22-lea an în care celebrul institut alege culoarea care va domina lumea designului și a modei în următoarele 12 luni.

SEMNIFICAȚIILE CULORILOR ȘI NEVOILE ACTUALE ALE SOCIETĂȚII

Decizia Institutului pentru culori Pantone este în concordanță cu perioada complexă pe care o traversăm, de aceea, această autoritate în domeniul culorilor în design a dezvăluit nu una, ci două nuanțe pentru titlul de Culoarea Anului 2021, care reprezintă de fapt, o "culoare colectivă”: neutrul Ultimate Grey și galbenul vibrant Illuminating.

„Este o combinație de culori care vorbește despre rezistența, optimismul, speranța și pozitivitatea de care avem nevoie în această perioadă, pe măsură ce ne resetăm, reînnoim, reimaginăm și reinventăm”, a declarat Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului pentru culori Pantone.

După un an tumultuos datorat pandemiei globale, Culorile Anului 2021 sunt un amestec vesel care ne amintește de zilele pline de soare. Este a doua oară în 22 de ani când Pantone alege o culoare a anului în care au fost selectate două nuanțe. 

Nuanța de galben intens Illuminating ne face să ne gândim la vremuri mai bune și însorite, în timp ce Pantone a comparat „griul suprem” cu elemente naturale și stabilitate, cum ar fi pietrele de pe plajă, care simbolizează rezistența în fața schimbărilor meteorologice extreme și a căldurii sufocante.

GRIUL NEUTRU ȘI GALBENUL VIBRANT ÎN DESIGNUL INTERIOR

O modalitate prin care poți aduce Culorile Anului 2021 în casa ta, este fie prin piese de mobilier, fie prin mici accesorii sau corpuri de iluminat. Am adunat câteva sfaturi de la experții în design interior care te vor ajuta să-ți redecorezi locuința în tonuri de gri și galben vibrant pentru a fi la curent cu trendul anului următor.

Perna ISSOLEIE și banca KOKKEDAL

Designerii recomandă utilizarea griului ca nuanță proeminentă în piesele de mobilier pe care le alegi acasă - de exemplu pentru canapea, fotolii sau scaune de dining, datorită subtilității sale.

Apoi, poți folosi nuanța strălucitoare și veselă de galben cunoscută sub numele de Illuminating, ca o nuanță de accent pentru a scoate în evidență griul.

Covor TULPAN si ghiveci galben AXEL

 

Dacă griul este utilizat într-o cantitate prea mare, acesta ar putea să arate puțin plictisitor. Însă poți să-l condimentezi cu acest galben vesel și vei avea parte de un decor minunat”.

Taburet PADBORG gri

 

Pernele sunt unele dintre cele mai simple modalități prin care să reîmprospătezi schema de culori a locuinței tale, indiferent dacă le așezi pe canapea sau pe pat.

CU CE CULORI LE POȚI ASORTA

Când vine vorba de combinarea celor două nuanțe cu alte culori deja existente în casa ta, designerii ne spun că galbenul este o culoare puțin mai dificilă atunci când vrem să o asociem cu alte tonuri. Dacă îți dorești o schemă de culori tonică, dar și subtilă în același timp, încearcă să o asociezi cu un roz prăfuit. Aceasta ar fi o nuanță perfectă pentru a unifica griul și galbenul.”

Perna FRESIA galbena

 

Decorațiunile mai mici sunt ideale pentru acele detalii finale care dau viață unei camere și îi imprimă personalitatea ta, mai ales dacă stai cu chirie și nu poți face renovări majore. 

Lampa galbena VILLY si rama galbena VAGN

 

Adaugă obiecte decorative colorate și textură, acesta este un mix excelent pentru camera de zi sau pentru dormitor. Ramele pentru fotografii, lămpile cu baterii, ghivecele pentru plante sunt ideale atunci când îți dorești o mică redecorare care se încadrează în cele mai noi tendințe.