Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
dormitor scandinav

Cum am mobilat un dormitor scandinav

Dată:

Categorie: Dormitor

În această vară, JYSK a realizat un proiect frumos, de suflet, în care au fost implicați mai mulți colegi. Am mobilat și decorat complet un dormitor în stil scandinav, exclusiv cu produse marca JYSK. Rezultatul și întregul proces de amenajare a fost prezentat în emisiunea Diferențe și Esențe de pe Realitatea TV.

Cum am ales produsele folosite în amenajarea dormitorului scandinav, care a fost ideea de la care am plecat și cum arată rezultatul, puteți afla mai jos.

 Funcționalitatea, principiul de bază

Cel mai important element în design-ului interior scandinav este funcționalitatea produselor folosite. Orice piesă de mobilier, produs textil sau decorațiune folosită în casele daneze are în primul rând o utilitate, și apoi un apect plăcut. În acest dormitor am folosit piese care să ofere mult spațiu de depozitare – două bănci VEDDE puse în fața ferestrei, care au și rol de depozitare, și rol de canapea, comoda cu sertare și dulapul TARP și noptiera VEDDE.

Dormitor scandinav - pat VEDDE

Patul VEDDE și noptiera VEDDE reprezintă zona de dormit, iar cele două bănci cu spațiu de depozitare VEDDE zona de relaxare.

Pentru decorațiuni am ales un lampadar, o oglindă înaltă, câteva flori și vaze cu aspect minimalist.

Alegerea culorilor

Culorile sunt și ele alese astfel incat sa contribuie la atmosfera de hygge – de confort si liniste sufleteasca - și să lumineze încăperea, într-o zonă în care lumina naturală e foarte puțină o mare parte din an. Am ales piese de mobilier de culoarea stejarului, cu tonuri deschise si închise, in două nuanțe diferite, care astfel dau naștere unui joc de contraste. Pentru textile – pernele MYGGBLOM, MARGERITT, AVENBOK, KORNSTARR, covoarele BIRK, draperia AMUNGEN, păturile LOTUS și FLOTGRAS și cuvertura de pat – am ales nuanțe de gri, crem, cafeniu și alb care se îmbină foarte ușor și care luminează spațiul. Nordicii preferă culorile și materialele naturale, care sunt mult mai calme și dau naștere unei atmosfere relaxante.

Decoratiuni dormitor scandinav

“Am încercat să creăm o atmosferă coerentă și armoniaoasă, ținând cont de doleanțele proprietarului și de gama JYSK, folosită exclusiv. În amenajarea dormitorului am gândit trei zone principale, zona de dormit, cu patul așezat central, fiind și obiectul principal al camerei, zona de depozitare, care de asemenea are o importanță sporită în zona de dormitor, și a treia zona - zona de relaxare - pe care am amplasat-o lângă fereastră, sub formă de bancute decotrate cu multe perne.

Ultima zonă poate fi un loc de citit, un loc de stat și ascultat muzică, mai ales ca proprietara dormitorului are și o pisică și cu siguranță amândouă se vor simți bine pe pernele de la geam”, a declarat arhitectul proiectului, Laura Mărculescu.

Decoratiuni dormitor scandinav

Un colț pe comoda cu sertare decorat cu rama foto ALF, ghiveci pentru flori VILHEM, flori artificiale HAAKON și ceas EIVIN

Decoratiuni dormitor scandinav

Scopul proiectului Dormitor scandinav a fost de a-i face o bucurie unei tinere care a trecut anul trecut printr-un accident grav, din cauza căruia va trebui să facă recuperare mulți ani de acum înainte. Dormitorul a reprezentat o surpriză pentru ea și o mare bucurie.