Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Cum decorezi de Crăciun în spații mici. 7 soluții

Cum decorezi de Crăciun în spații mici. 7 soluții

Dată:

Categorie: Crăciun, Toate articolele, Trenduri

Cuvinte cheie: decoratiuni craciun, amenajare locuinte mici

În așteptarea Sărbătorilor de Iarnă, am invitat-o pe Gabi Ralea, blogger pe Gabiralea.ro, artist DIY și specialist în bricolaj și reamenajare interioară, să ne propună șapte soluții prin care ne putem păstra locuința funcțională și confortabilă chiar și atunci când vrem să adăugăm o mulțime de decorațiuni de Crăciun într-un spațiu mic. Iată mai jos propunerile ei.     


Lipsa spațiului este una din cele mai mari provocări în amenajare, mai ales când decorezi pentru Crăciun. Avem nevoie de locuințe funcționale, dar care să ne placă și în care să ne simțim bine. Le putem avea pe amândouă inclusiv într-un spațiu mic sau foarte mic, urmănd una sau mai multe din recomandările următoare. 

 

Estetic și funcțional în același obiect

Ai prea putin spațiu ca să il ocupi cu decorațiuni, mai ales într-o perioada în care iți este casa plină de prieteni sau rude. De aceea, optează pentru decorațiuni cu rol funcțional, care să înlocuiască temporar ori să schimbe aspectul pieselor de decor. Fețele de pernă, covorașele, sursele de lumină cu motive de Crăciun sunt utile și nu ocupa alt spațiu decât cel care le este alocat de obicei.  Stânga: O sufragerie decorată cu accesorii roșii, în tendința Cozy Chirstmas, cu pernele deco KORNSTEN și KIMBERLIT.    

Poți găsi ceva potrivit în gama de textile din colecția specială de Crăciun.
 

Decorațiuni într-o singură culoare sau formă

Utilizarea unei singure culori în decorul interior creează continuitate și impresia unui loc mai mare, prin dispariția contrastelor care fracturează spațiul. Ca să eviți monotonia, folosește mai multe nuanțe ale aceleiași culori. Alege decorațiuni în tonuri mai deschise și metalizate, pentru un look aerisit si luminos. De exemplu, instalează decorațiuni argintii într-o cameră în tonuri de gri și auriu sau alamă într-un decor bej sau alb. Decorațiunile din gama Crăciunul strălucitor sunt ceea ce iți trebuie în acest sens.

O logica similară urmezi și când folosești un singur tipar sau formă în amenajarea ta de Crăciun. Decorează cu brăduți de Crăciun și conuri sau folosește numai decorațiuni în formă de stea prin casă, pentru a păstra unitatea, echilibrul și continuitatea spațiului chiar dacă treci dintr-o încăpere în alta.


Joacă-te cu lumina


Foloseste la maximum instalațiile luminoase, lumânările și felinarele: este momentul lor și suplinesc lipsa luminii naturale. Le poți suspenda de tavan ori pe pereți, umple vase din sticlă cu ele, imbrăca o piesa de mobilier. O sursă de lumină cum sunt brazii de Crăciun AMETYST, de exemplu, poate fi plasată în mod strategic în colțurile libere.

Bradul cu lumini AMETYST

Urmărește ca, prin modul în care amplasezi sursele de lumină în încăpere, să creezi un triunghi. Indiferent de sursa folosită, lumina va amplifica senzatia de spațiu și va genera o atmosferă plăcuta, intimă, hygge.


Inlocuiește decorațiunile mari și foarte mari cu miniaturi


Renunță la figurinele și globurile foarte mari, disproporționate în raport cu dimensiunea redusă a camerei. Optează în loc pentru miniaturi, iar contrastul va funcționa în favoarea spațiului în care locuiești. Recreezi prin aceste miniaturi o lume magică, în care prind viață poveștile, pentru un Crăciun de poveste alături de cei dragi.

 

Moș Crăciun HERMOD

Decorațiuni suspendate

Lasă pardoseala liberă și orientează-te către decorațiunile suspendate. Vei avea loc pentru lucrurile importante: să te așezi cu prietenii la o cană de ciocolată caldă, pentru o seară hygge, într-un spațiu care nu va părea aglomerat.

Poți instala decorațiuni deasupra ușilor sau ferestrelor, le poți agăța de corpurile de iluminat, de tavan ori în colțurile necirculate ale încăperilor.

În aceeși idee, agață globurile și decorațiunile în brad cu fire de gută, șnururi ori sfoară subțiri, lăsând bucle de 10-12 centimetri lungime. Decorațiunile tale vor părea că plutesc. Creezi astfel atmosfera specifică sărbătorilor de iarnă fără ca decorațiunile să iți fure din spațiu ori să îl aglomereze.   Stea BIFROST pentru atârnat
            

Alternative la bradul de Crăciun

Tuturor ne plac brazii de Crăciun și nu ne putem închipui sărbătorile de iarnă fără ei. Când spațiul redus îți ridică probleme, o alternativă la bradul clasic de Crăciun devine singura variantă.

Pompul de Crăciun poate fi reprezentat de o instalație simplă de iluminat, cu lungimea de circa 3 metri, din care imaginezi pe perete un brad. Instalația poate fi utilizată singură sau în combinație cu ornamente ușoare ori ghirlande. Un altă idee este să reconstitui forma bradului din ornamente sau globuri prinse direct pe perete, în locul instalației.

Poți înlocui bradul de Crăciun și cu o replică mai mică ori cu un grup de decorațiuni în aceeași formă, care să devină punctul focal al amenajării tale de sărbătoare.


Lumânare ALMANDIN în formă de brad

 
Mai puțin înseamnă mai mult

Acest sfat se refera atât numărul decorațiunilor pe care le folosești, cât și la stilul lor. Ne place stilul nordic pentru că este aerisit si simplu, fără detalii inutile, pentru că lasă spațiul să respire prin reducerea la minimum a obiectelor care îl ocupă.

Obții același efect prin folosirea obiectelor de decor schematice, minimaliste, prin care privirea și lumina pot trece fără piedici. Optează pentru decorațiuni în linii clare, simple, în culori neutre ori desaturate și care nu intră în contrast puternic cu decorul din jur.  


Brad de Crăciun AMFIBOL cu LED 3 bucăți / pachet

Mai ales, adu-ți aminte că mai puțin înseamnă mai mult și nu decora în exces. Până la urmă, Crăciunul nu se regăsește în numărul accesoriilor de sezon din casă, ci în bucuria de a dărui și de a fi alături de cei dragi.