Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

Camera de asolescenti

Cum să amenajezi camera de adolescenți

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele, Sfaturi

Atunci când trec de la copii la adolescenți, nevoile și cerințele copilului se schimbă. Copilul care până ieri era pasionat de anumite activități, jocuri, desene sau personaje s-a transformat peste noapte într-un adolescent care, acum, apreciază cu totul și cu totul altceva. Când personalitatea și pasiunile sale evoluează, și camera sa trebuie să se transforme, pentru a reflecta cât mai bine noile gusturi și nevoi ale adolescentului. Iată mai jos câteva idei care te vor ajuta să transformi camera copilului într-o cameră modernă pentru adolescenți.

Un loc în care să stea cu prietenii

Dacă vrea o cameră cât mai modernă și funcțională, trebuie neapărat să îi oferi un spațiu în care poate să stea la povești cu prietenele, atunci când acestea o vor vizita. O soluție bună dacă nu ai îndeajuns de mult spațiu este o canapea extensibilă, care are și spațiu de depozitare pentru lenjeriile de pat și pentru pilotă.

Un taburet cu spațiu de depozitare va fi foarte util, pentru că este simplu de mutat în cameră și va fi apreciat de fiica ta și de prietenele ei. În plus, poate fi folosit pentru a depozita lucrurile unui adolescent, astfel încât acestea să nu fie împrăștiate în toată camera. Adolescenții au de cele mai multe ori o mulțime de lucruri și nu au niciun chef să facă ordine prin ele, de aceea cu cât îi oferi mai mult spațiu de depozitare, cu atât mai puține lucruri vor fi aruncate prin cameră. 

Colt de relaxare camera adolescenti

Un colț de relaxare cu un covor, multe perne decorative și pături va fi apreciat de adolescenți 

SFAT: Fotoliile tip puf sunt preferatele adolescenților, pentru că fac ca atmosfera să fie relaxată, lucru care va fi extrem de apreciat  atunci când fiica ta vrea să asculte muzică și să stea confortabil.

Păturile și pernele decorative fac atmosfera perfectă

Adolescenții au în general personalități puternice. Știu ce culori le plac și vor să le folosească în spațiul lor pentru a-și exprima personalitatea. O metodă foarte bună pentru a aduce culoarea potrivită în camera pentru adolescenți este prin pături și perne decorative, care au și rol funcțional, și rol estetic.

Camera adolescenti roz

Patul RINGE, potrivit pentru camera unei fete, poate avea rol dublu: canapea și pat. 

Materialele moi și pufoase vor face ca atmosfera să fie mai plăcută. Poți așeza pernele și păturile pe canapea sau poți să faci un colț de relaxare pe podea, cu un covor pufos, multe perne și pături. Va fi un colț de relaxare extrem de apreciat de adolescenți, pentru că acolo pot sta să citească sau să povestească cu cea mai bună prietenă.

Iluminarea în camera pentru adolescenți

Sursele de iluminat sunt esențiale în camera adolescenților. Pentru că este un spațiu care este folosit pentru activități variate – nu doar pentru dormit, ci și pentru relaxare, distracție, învățat, teme etc – aici e bine să montezi surse diferite de iluminare.

Atunci când alegi o veioză, gândește-te că trebuie să fie îndeajuns de puternică încât să lumineze bine încăperea atunci când copilul tău își face temele sau când fiica ta vrea să se machieze (da, știm, adolescentele se mai și machiază), dar să creeze și o atmosferă plăcută și relaxantă atunci când vine o prietenă în vizită. Sau poți folosi o veioză pentru birou, pentru teme, și un lampadar pentru zona de relaxare. 

Pentru o atmosferă mai interesantă, alege instalații de lumini cu multe becuri mici, care va fi foarte apreciată de fiica ta și de prietenele ei.

Un loc pentru făcut temele

Probabil pentru fiica ta contează cel mai mult să aibă o cameră frumoasă și un loc de relaxare în care să stea cu prietenele. Pentru viitorul ei, este mai important să aibă un loc în care să își facă temele cu plăcere. Pentru asta, are nevoie de un spațiu care să îi placă și care să o inspire: un birou, un scaun de birou confortabil și, eventual, câteva rafturi drăguțe pe care să își țină cărțile preferate și materialele pentru școală.

Birou alb adolescent

Un birou modern, cu linii simple, îngust, care nu ocupă mult spațiu în cameră: biroul STEGE.

SFAT:   Biroul poate avea o funcție dublă: poate fi utilizat atât la teme, cât și ca masă de machiaj, dacă pui lângă el o oglindă drăguță și niște coșuri de depozitare în care fiica ta își poate pune produsele de machiaj.

Lenjeria de pat

Fetele aflate la vârsta adolescenței știu foarte bine ce le palce și insistă să arate asta tuturor. Dovadă stau posterele cu artiștii preferați din camera ei, pozele cu prietenii și hainele ei preferate, pe care probabil îi place să le expună în cameră.  Dintre obiectele absolut necesare într-un dormitor de adolescentă, aceste preferințe se regăsesc foarte bine în lenjeria de pat. Dacă îi place un anumit artist sau trupă, poți alege o lenjerie de pat imprimată cu respectivul artist. Sau una cu orașul ei preferat. Sau poate una cu flori, dacă fiica ta are o fire veselă și pozitivă. 

Lenjerie pat adolescente

Lenjeria de pat EMMA, pentru adolescente care au o fire romantică și veselă

Foto: JYSK, Shutterstock