Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Transport GRATUIT pentru toate comenzile online! Indiferent de valoarea comenzii.

VEZI OFERTELE

Cum să amenajezi o cameră multifuncțională: 4 exemple și stiluri

Dată:

Categorie: Toate articolele, Dormitor

Nu-i așa că ar fi minunat să ai o casă mare, cu o mulțime de camere, fiecare cu rolul ei? Să ai o cameră destinată numai biroului, una transformată în dressing în care toate rochiile, costumele, sandalele și cămășile să fie expuse ca într-un magazin, o cameră de joacă pentru copil, una pentru bibliotecă, una pentru distracție – cu o consolă pentru jocuri, o masă de biliard și un darts - și așa mai departe, în funcție de preferințele tale.

Totuși, dacă nu ești vreun actor de la Hollywood sau un șeic arab, sunt puține șanse să ai o casă atât de mare. În general, locuim în case obișnuite, cu un dormitor, o cameră de zi, o bucătărie sau dining și… cam atât. Nimic nu ne împiedică însă să folosim o cameră pentru mai multe scopuri. De ce să nu avem un dormitor-birou, un dormitor-dressing sau o cameră de zi-loc de joacă?

Designerul JYSK, Katrine Kruuse, a amenajat patru camere diferite cu funcționalități multiple, în stiluri variate: dormitorul Nordic Boheme, dormitorul Classic Retro, dormitorul Industrial Modern și camera de zi Casual Contrast. 
 

Dormitor Nordic Boheme

Dormitor nordic boheme JYSK

Această cameră combină un dormitor cu o zonă pentru dressing, separate printr-un element de design care nu aglomerează spațiul: un panou din lemn cu geamuri. Stilul nordic al acestei încăperi este îmbogățit cu detalii casual care dau naștere la o atmosferă relaxată. Cele mai importante piese de mobilier din această cameră sunt și cele mai mari – patul și dulapul – iar acestea dau tonul întregii camere.
Atunci când adaugi și piese mici de mobilier, precum o bancă sau un taburet, ai un aranjament flexibil, astfel încât vei putea să folosești camera în funcție de nevoi.

Dormitor Nordic Boheme JYSK

Orice dressing trebuie să aibă, bineînțeles, și o oglindă. Poți alege fie o oglindă înaltă, precum oglinda OBSTRUP, pe care să o sprijini de perete, fie un dulap prevăzut cu oglindă, precum dulapul FAVBRO

  
Recomandările designerului

  • Dulapul FAVBRO combină cadrul de stejar cu ușile albe, prevăzute și cu oglindă. Designul simplu și modern este simplu de adaptat într-o cameră cu stil contemporan sau nordic. Interiorul funcțional al șifonierului permite aranjarea hainelor în funcție de categorie și include trei secțiuni superioare încăpătoare. 


Dormitor Classic Retro

Dormitor Classic Retro JYSK

Această cameră combină funcționalitatea unui dormitor cu un birou și o cameră de relaxare. Piesa centrală a dormitorului este patul tapițat KONGSBERG, care are un design retro, cu un cadru de lemn de culoarea mesteacănului și tapițerie gri. 

Noptiera si suport de umerase JYSK

Noptiera ILBRO, biroul TAMHOLT și suportul pentru umerașe JENNET sunt realizate în stil nordic clasic, cu o culoare deschisă și picioare de lemn rotunjite.


Recomandarea designerului 

  • Lenjeria de pat PAULA are un imprimeu grafic modern și îndrăzneț, care iese în evidență, fără a fi însă prea dominant. Lenjeria de pat PAULA are douăă fețe, așadar poți schimba cu ușurință design-ul camerei când vrei ceva nou. 


Dormitor Industrial Modern

Industrial Modern - dormitor industrial JYSK

Stilul Industrial Modern este potrivit spațiilor urbane și este descris de materiale brute și piese funcționale. Dormitorul din imagine îmbină o zonă dedicată somnului cu una pentru dining, o combinație foarte utișă în garsoniere.  Materiale cu aspect industrial precum lemn și metal sunt îmbinate cu textile moi și confortabile, care creează o atmosferă prietenoasă și primitoare. Scaunele au șezuturi identice, dar picioare în stiluri diferite, ceea ce fac ca aspectul setului de dining să fie inedit.

Recomandările designerului

Pat de zi VARBJERG rabatabil 

  • Patul de zi VARBJERG este ideal pentru o cameră mică sau o garsonieră. Atunci când este strâns, este o canapea modernă sau un pat de zi pe care te poți relaxa sau poți citi o carte. Când este desfăcut, se transformă într-un pat încăpător și confortabil, care îți va oferi nopți odihnitoare. VARBJERG poate îndeplini, astfel, trei roluri: pat single, pat dublu și canapea, lucru extrem de util într-o garsonieră, în camera unui adolescent sau camera de oaspeți.  
  • Masa de dining GADESKOV are un blat din furnir de stejar și MDF și picioare din lemn masiv, lustruit și vopsit cu lac negru, care îi dă un aspect industrial. Blatul este format din trei plăci.
Masa de dining GADESKOV blat lemn


Camera de zi Casual Contrast

Camera de zi Casual Contrast

Camera de zi în stilul Casual Contrast este gândită pentru mai multe funcționalități, printre care relaxare și productivitate. Canapeaua GEDSER de culoare gri închis este confortabilă și moale și se potrivește foarte bine cu un set de măsuțe de cafea TAPS mici și ușoare, care pot fi mutate rapid dacă e cazul.

Recomandările designerului 

Covoras intrare JYSK idei
  • Un covoraș pentru intrare primește o destinație nouă, devenind o piesă de decor agățată pe perete. Acum este transformat într-un avizier pe care poți prinde mesaje, fotografii sau vederi din vacanță. 
     
  • Scaunul de dining KALVEHAVE are un aspect modern, fiind compus dintr-un șezut turnat și picioare din lemn masiv de stejar lăcuit. Îl poți folosi în locul scaunul de birou, dacă vrei un scaun cu design mai interesant.  
Scaun de dining scandinav JYSK

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare