Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Cum să amenajezi o cameră multifuncțională: 4 exemple și stiluri

Cum să amenajezi o cameră multifuncțională: 4 exemple și stiluri

Dată:

Categorie: Camera de zi, Dormitor

Cuvinte cheie: amenajare camera de zi, amenajare dormitor

Nu-i așa că ar fi minunat să ai o casă mare, cu o mulțime de camere, fiecare cu rolul ei? Să ai o cameră destinată numai biroului, una transformată în dressing în care toate rochiile, costumele, sandalele și cămășile să fie expuse ca într-un magazin, o cameră de joacă pentru copil, una pentru bibliotecă, una pentru distracție – cu o consolă pentru jocuri, o masă de biliard și un darts - și așa mai departe, în funcție de preferințele tale.

Totuși, dacă nu ești vreun actor de la Hollywood sau un șeic arab, sunt puține șanse să ai o casă atât de mare. În general, locuim în case obișnuite, cu un dormitor, o cameră de zi, o bucătărie sau dining și… cam atât. Nimic nu ne împiedică însă să folosim o cameră pentru mai multe scopuri. De ce să nu avem un dormitor-birou, un dormitor-dressing sau o cameră de zi-loc de joacă?

Designerul JYSK, Katrine Kruuse, a amenajat patru camere diferite cu funcționalități multiple, în stiluri variate: dormitorul Nordic Boheme, dormitorul Classic Retro, camera de zi Industrial Modern și camera de zi Casual Contrast. 
 

Dormitor Nordic BohemeAceastă cameră combină un dormitor cu o zonă pentru dressing, așezate astfel încât să nu aglomereze spațiul. Stilul nordic al acestei încăperi este îmbogățit cu detalii casual care dau naștere la o atmosferă relaxată. Cele mai importante piese de mobilier din această cameră sunt și cele mai mari – patul și dulapul – iar acestea dau tonul întregii camere.
Atunci când adaugi și piese mici de mobilier, precum o bancă sau o noptieră, ai un aranjament flexibil, astfel încât vei putea să folosești camera în funcție de nevoi.

Orice dressing trebuie să aibă, bineînțeles, și o oglindă. Poți alege un dulap prevăzut cu oglindă, precum dulapul MARKSKEL sau o oglindă separată. 

  
Recomandările designerului

  • Dulapul MARKSKEL combină cadrul de stejar cu ușile albe, prevăzute și cu oglindă. Designul romantic și culoarea albă, antichizată, este simplu de adaptat într-o cameră cu stil romantic sau nordic. Interiorul funcțional al șifonierului permite aranjarea hainelor în funcție de categorie și include mai multe secțiuni superioare încăpătoare.

 

Dormitor Classic Retro

Dormitor Classic Retro JYSK

Această cameră combină funcționalitatea unui dormitor cu un birou și o cameră de relaxare. Piesa centrală a dormitorului este patul tapițat KONGSBERG, care are un design retro, cu un cadru de lemn de culoarea mesteacănului și tapițerie gri. 

Noptiera si suport de umerase JYSK

Noptiera ILBRO, biroul TAMHOLT și suportul pentru umerașe JENNET sunt realizate în stil nordic clasic, cu o culoare deschisă și picioare de lemn rotunjite.

 

Recomandarea designerului 

  • Lenjeria de pat PAULA are un imprimeu grafic modern și îndrăzneț, care iese în evidență, fără a fi însă prea dominant. Lenjeria de pat PAULA are douăă fețe, așadar poți schimba cu ușurință design-ul camerei când vrei ceva nou. 

 

Camera de zi Industrial ModernStilul Industrial Modern este potrivit spațiilor urbane și este descris de materiale brute și piese funcționale. Camera de zi din imagine îmbină o zonă dedicată relaxării cu una pentru dining, o combinație foarte utilă în garsoniere. Materiale cu aspect industrial precum lemn și metal sunt îmbinate cu textile moi și confortabile, care creează o atmosferă prietenoasă și primitoare. Scaunele au șezuturi identice și picioare în același stil cu cele ale patului de zi, ceea ce fac ca aspectul întregii camere să fie unitar.

Recomandările designerului

 

  • Patul de zi NOREFJELL este ideal pentru o cameră mică sau o garsonieră. Poate fi folosit ca o canapea modernă sau un pat de zi pe care te poți relaxa sau poți citi o carte. NOREFJELL poate îndeplini, astfel, două roluri: pat single și canapea, lucru extrem de util într-o garsonieră, în camera unui adolescent sau camera de oaspeți.  
  • Masa de dining TERSLEV are un blat din melamină de culoarea betonului pe un cadru metalic, vopsit cu lac negru, care îi dă un aspect industrial.

 

 

Camera de zi Casual ContrastCamera de zi în stilul Casual Contrast este gândită pentru mai multe funcționalități, printre care relaxare și productivitate. Canapeaua extensibilă HARNDRUP de culoare gri închis este confortabilă și moale și se potrivește foarte bine cu un set de măsuțe de cafea RANDERUP mici și ușoare, care pot fi mutate rapid dacă e cazul.

Recomandările designerului 

 
  • Fotoliul de dining UDSBJERG are un aspect modern, fiind compus dintr-un șezut cu tapițerie din catifea și picioare din lemn masiv de stejar lăcuit. Îl poți folosi în locul scaunul de birou, dacă vrei un scaun cu design mai interesant.