Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Săptămâna Mobilierului de Grădină | Până la 50% reducere la mobilier și accesorii de grădină

decoratiuni pastel

Cum să decorezi casa cu pasteluri: idei și exemple

Dată:

Dacă ești în căutare de idei noi și fresh pentru decorarea casei, îți propunem pentru acest sezon pastelurile. Romantice, ușor de asortat, moderne și liniștitoare, pastelurile luminează interiorul, îl fac mai vesel și mai interesant. Sunt potrivite pentru orice încăpere a casei, de la dormitor – unde vor da naștere unei atmosfere mult mai relaxante, care te va ajuta să dormi mai bine, până la holul de la intrare, care va fi mai primitor. Despre cum le poți combina și ce produse pastel poți alege, citește mai jos.

Gândește-te la cum arată o cutie de macarons. Pe lângă faptul că sunt delicioase, și arată minunat! Asta pentru că nuanțele de pastel sunt ușor de privit, calmează și bucură în același timp. Deși inițial nuanțele pastelate de roz sau bleu erau asociate doar cu dormitorul bebelușilor, la jumătatea secolului trecut, pastelurile au intrat în toate încăperile casei, devenind unul dintre trendurile cele mai importante în designul interior.   

Accente pastel

Vazele, lumânările, sfeșnicele, covoarele, pernele și păturile sunt soluția prin care poți aduce în casa ta mici accente colorate. Combină decorațiunile pastel cu obiecte mari în nuanțe neutre – o canapea gri, pereți albi sau obiecte de mobilier de culoarea lemnului.

Avantajele folosirii pastelurilor

Nuanțele pale de roz, bleu, mov sau verde vor aduce o atmosferă de seninătate și calm în casa ta. Împreună cu niște culori pale, precum crem, gri sau alb, pastelurile transformă sufrageria, dormitorul, baia sau bucătăria într-un loc sofisticat și relaxant. În plus, sunt foarte ușor de asortat între ele. E mult mai simplu să pui în același loc o mulțime de obiecte în culori pale, decât multe obiecte cu nuanțe puternice, de aceea sigur nu vei da greș combinând între ele nuanțe pastel.

Pereții pastel

Dacă ai pereții vopsiți într-o nuanță pastel, folosește în cameră obiecte într-o culoare complementară. De exemplu, dacă pereții sunt bleu, draperiile, pernele sau ramele foto pot fi roz sau galben. Sau poți alege să inversezi lucrurile și să îmbini pereții pastel cu mobilierul alb. Efectul va fi extrem de plăcut!

Pereți pastel și mobilier alb

Dacă ai pereții vopsiți albastru-pastel, mobilierul alb va da un contrast foarte plăcut. Vitrina AULUM și biroul AULUM vor completa perfect camera ta.  

Culori complementare și contraste

Nunațele mai închise de pastel se potrivesc foarte bine la draperii  și perdele și în interioare care trebuie să aibă un aer mai oficial, cum ar fi zona de dining.

Dacă vrei ceva mai întrăzneț, alege să combini culori primare cu pasteluri. Spre exemplu, o canapea sau un scaun de culoare roșie, combinate cu perne decorative verde pastel.

Pastelurile și printurile

Pentru că sunt liniștitoare pentru ochi și nu încarcă vizual spațiul, pastelurile sunt potrivite și pentru imprimeuri. Dacă îți dorești un interior romantic și feminin, poți alege perne, pături sau lenjerii de pat cu imprimeuri pastel, cum ar fi florile. Dacă vrei ceva mai puțin feminin, alege un imprimeu geometric.  

Perne pastel imprimate

Perne decorative cu imprimeuri pastel - pernele HARSYRA și GULAKS  verde

Pasteluri în grădină

Calmul, relaxarea și liniștea sunt lucruri pe care ni le dorim și de la spațiile exterioare. Și în cazul teraselor sau grădinilor, pastelurile sunt o schemă potrivită de culoare, ușor de pus în aplicare. Poți alege mobilier în culori pale, cum este scaunul de grădină UBBERUP sau măsuța UHRE, poți opta pentru perne de șezut pastel sau pentru umbrele de soare în culori mai puțin accentuate.