Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Cum să decorezi un perete cu fotografiile tale: idei și sfaturi

Dată:

Categorie: Inspirație, Toate articolele

Cuvinte cheie: perete fotografii, decoratiuni perete, rame fotografii

De cele mai multe ori, atunci când amenajăm o încăpere, suntem preocupați de amenajarea ei pe orizontală. Ce piese de mobilier folosim, cu ce acoperim parchetul sau ce decorațiuni așezăm în bibliotecă. La fel de importantă este amenajarea casei pe verticală, ceea ce presupune folosirea pereților ca bază pentru obiectele din casă.  

Au trecut vremurile în care fiecare perete era ocupat de la un capăt la celălalt de o bibliotecă, un dulap sau o vitrină uriașă. Designerii de interior preferă în prezent cât mai mulți pereți liberi, care pot fi decorați un tablouri, ceasuri de perete sau un raft simplu. 

Colaje foto rame foto lemn JYSK

Ramele foto cu poze de familie sau poze din vacanță sunt o variantă de a personaliza pereții casei tale. 

O altă idee pentru decorațiunile de pe un perete o reprezintă fotografiile tale. Fie că vrei să privești în fiecare zi fotografii momentele speciale petrecute în familie, fie că ești cel mai popular instagrammer sau ești pasionat de fotografie și ai mereu cel mai bun DSLR când pleci în vacanță, un perete cu fotografii e o idee foarte atractivă, care va aduce personalitate casei tale.

Tematica fotografiilor

Dacă ai decis că vrei un colaj foto pe peretele din sufragerie, pe hol sau în dormitor, stabilește mai întâi ce fel de fotografii vrei să expui. Dacă obiectele de decor în stiluri diferite se potrivesc uneori și creează contraste plăcute, în cazul colajelor foto e mai bine să rămâi la o singură tematică. Stabilește așadar dacă vrei doar fotografii de familie, doar portrete, peisaje, fotografii urbane sau abstracte.

Colaj foto rame negre JYSK

Un colaj cu fotografii alb-negru este elegant și atrăgător.

Sfaturi pentru alegerea ramelor foto

  • Culoarea ramelor foto va influența perspectiva peretelui de fotografii și te va ajuta să obții un decor care să aibă legătură cu restul încăperii. O ramă foto de culoare închisă sau chiar neagră va scoate în evidență fotografia, în timp ce una de culoare deschisă sau albă va face ca imaginea să se confunde mai mult cu peretele. O opțiune dacă îți dorești o ramă foto neagră este rama ALF, reaizată dintr-un material ușor, care vine în mai multe dimensiuni. Alegerea unei rame foto care vine în mai multe dimensiuni te va ajuta să fac un colaj foto jucăuș.  O altă opțiune constă în alegerea ramelor de culoarea lemnului, precum ramele ANRNT. Le poți picta în diverse culori, dacă îți dorești un perete colorat. 
  • Grosimea ramei foto va influența și ea aspectul general al colajului de fotografii. Ramele late vor separa mai puternic subiectul, în timp ce ramele înguste sunt o opțiune mai bună dacă vrei să obții un aspect minimalist. 
  • Dacă fotografiile sunt în același stil sau foarte asemănătoare, poți folosi rame foto cât mai diferite ca dimensiuni, grosime și culoare, ceea ce te va ajuta să obții un efect interesant.  Păstrează însă o coerență și folosește rame foto realizate din același material: lemn, aluminiu, plastic sau metal.
  • Ca soluție alternativă pentru expunerea fotografiilor pe perete poți folosi un avizier, precum avizierul DITMAR realizat din oțel și lemn. Avizierul se poate agăța pe perete, iar pozele pot fi prinse cu ajutorul cârligelor magnitice VEGAR.
Colaj fotografii perete dormitor JYSK

Fotografiile pot fi printate pe diverse suporturi. Dacă nu vrei ceva unitar, combină ramele foto cu fotografiile printate pe suport mai gros sau pe pânză.  

Colajele de fotografii – creativitate fără limite

Un colaj de fotografii este sinonim cu libertatea de expresie. Imaginile pot aduce culoare și unicitate în casa ta și sunt cel mai simplu mod de a crea un spațiu numai al tău. De asemenea, poți privi amenajarea unui perete de fotografii ca pe un proiect creativ personal, în cadrul căruia îți poți pune la încercare talentul și latura artistică. 

Colaj rame foto JYSK

Obține un efect jucăuș cu rame foto de culori și dimensiuni diverse, așezate la înălțimi diferite. 

Amintirile tale rămân vii

Un alt avantaj al decorării cu ajutorul fotografiilor personale este că amintirile tale vor rămâne mereu vii și vor putea fi amirate de toți cei care te vizitează. Ți-a plăcut extrem de mult cea mai recentă petrecere de ziua ta? Ești încă îndrăgostit de ținuta pe care ai purtat-o în ziua nunții și vrei ca și alții să o admire? Vrei să nu  uiți niciodată cum zâmbea copilul tău când era numai un bebeluș? Sau ce emoții avea în prima zi de școală?

Atunci adună-le la un loc pe un perete din sufragerie, în rame foto care să se potrivească stilului camerei tale. Dacă vei primi mereu momentele care ți-au adus bucurie, vei avea o stare pozitivă în fiecare zi. 

Colaj fotografii perete

Atunci când alegi ramele foto, ține cont de culoarea peretelui pe care le vei așeaza. Alege o culoare contrastantă dacă vrei să le scoți în evidență sau una aapropiată de culoarea peretelui, dacă vrei ca ramele să nu fie evidențiate. 

Idei pentru alegerea fotografiilor potrivite 

Din sutele sau miile de fotografii pe care le-ai făcut la evenimentele importante din viața ta, trebuie să alegi doar câteva pe care să le expui în locuință. Ei bine, chiar dacă o să ți se pare ușor, pentru unii acesta este cel mai dificil pas. Primul motiv ar fi că ți se pare că toate fotografiile sunt frumoase și merită locul lor pe perete. Iar al doilea motiv este că imaginile trebuie să arate bine atunci când sunt una lângă cealaltă. Ține cont de preferințele tale, de calitatea fotografiei, dar și de stilul general al camerei tale.

Dacă vrei să decorezi cu peisaje, dar nu crezi că ești destul de talentat pentru a obține fotografiile perfecte, poți cumpăra fotografii deja printate, cu care să decorezi un perete. Găsești o selecție interesantă de fotografii aici

Perete fotografii personale JYSK

Poți îmbina fotografiile personale cu tablouri minimaliste, păstrând aceeași paletă de culori. 

Metdode de aranjare fotografiile pe perete

Fie că apreciezi fotografiile simple, minimaliste, sau configurațiile mai eterogene, este important ca peretele cu fotografii să aibă o consistență. Poți să obții un echilibru vizual prin respectarea unor linii drepte atunci când aliniezi mai multe rame foto sau prin alegerea aceleiași palete de culori pentru fotografii. De asemenea, alege dacă vrei să le așezi pe verticală sau orizontală. Iar dacă vrei să obții un aspect mai simplu și, în același timp, mai poetic, poți folosi fotografii alb-negru.

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare