Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
sfaturi amenajare camera copil

Dormitorul copilului: cum alegi lenjeria de pat?

Dată:

Categorie: Dormitor, Toate articolele, Sfaturi

Lenjeria de pat din dormitorul copilului contribuie la personalizarea exactă a camerei copilului, în funcție de preferințele lui. Fie că optezi pentru pasteluri clasice, atât de des întâlnite în camerele pentru copii și bebeluși, fie că alegi ceva dictat de preferințele copilului tău pentru personaje din desene animate, lenjeria de pat este cea care va ieși cel mai mult în evidență. În plus, față de alte produse din dormitorul pentru copii, nu este costisitoare și este un mod ușor de a schimba look-ul camerei, atunci când copilul își schimbă preferințele.

 

Lenjeria de pat pentru copilul tău

De obicei, copiii nu au foarte multe de spus în decizia achiziționării unei lenjerii de pat pentru ei. Ca părinte totuși, decorarea camerei copilului poate fi extrem de distractivă, mai ales dacă alegi să îl implici și pe cel mic.

Găsești lenjerii de pat pentru copii în diverse stiluri și mărimi. Dacă vrei să obții o atmosferă copilărească și clasică, alege lenjerii în culori pastel. Dacă optezi pentru culori puternice, dormitorul va arăta mai distractiv.

 Lenjerie de pat minions si lenjerie de pat angry birds

Lenjeria de pat Minions și lenjeria de pat Angry Birds

Idolii copiilor sunt aproape de ei - lenjerii de pat cu personaje

Începând cu vârsta de doi ani, unii copii au deja păreri foarte puternice despre ce e cool și distractiv. Dacă juniorul tău este mare fan Hello Kitty, Minioni sau Frozen, personajele acestor filme printate pe lenjeria lui de pat îi vor aduce o mare bucurie.

Bineînțeles, copiii mai mari vor avea preferințe și vor ști cu siguranță ceea ce e cool și ce nu. Lenjeria de pat cu imprimeul cel mai potrivit va fi un hit în camera copilului. Dacă fiul sau fiica ta este fan fotbal, o lenjerie cu clubul favorit îi va plăcea cu siguranță. Dacă ascultă la nesfârșit One Direction, va fi extrem de încântat să aibă o lenjerie cu trupa lui preferată. Iar dacă îi plac dinozaurii, găsești și o lenjerie cu dinozauri.

Lenjerie de pat New York

Lenjerii de pat pentru copiii mai mari

De multe ori, copiii mai mari vor ca dormitorul lor să semene cu cel al unui adult și ultimul lucru pe care îl vor este să aibă o cameră copilărească. Pentru ei poți alege o lenjerie de pat din sortimentul pentru adulți. Pentru adolescentul care e fan rock, o lenjerie de pat cu trupe rock va fi o alegere potrivită și se va integra foarte bine în restul decorului, care cel mai probabil va consta în postere rock sau poze cu trupele lui preferate.

Lenjerie de pat One direction si lenjerie de pat Justin Bieber

Pentru copiii care iubesc muzica, lenjeria de pat ONE DIRECTION și lenjeria de pat JUSTIN BIEBER va fi un cadou frumos.

Mulți copii mai mari iubesc și peisajele urbane. O lenjerie cu New York, Paris sau Londra va fi apreciată de copiii care iubesc vacanțele și călătoriile. Cu o astfel de lenjerie imprimată cu orașe celebre, copilul tău poate visa la aventuri noi în orașul său preferat.

 

Lenjerii în culori puternice

Cele mai multe lenjerii pentru copii vin în culori puternice. În timp ce mulți adulți preferă culori neutre precum alb, nuanțe de gri sau negru, copiii își doresc culori mai vii. De aceea, lenjeriile de pat pentru copii sunt colorate. Astfel, ele contribuie la o atmosferă veselă, invită la joacă și sporesc creativitatea celui mic.

Lenjerie de pat copii

Lenjeria de pat pentru copii SHEBA cu oițe și lenjeria de pat ANASTACIA cu cai, ambele potrivite pentru dormitorul copiilor care iubesc animalele.  

Creativitate cu cearșafuri pentru copii

Îmbină lenjeria de pat cu cearșafuri în culori vii pentru copii. Dacă dormitorul celui mic are ca temă fotbalul, pentru că el este mare fan al sportului cu balonul rotund, poți alege un cearșaf verde, asemănător cu gazonul de pe terenul de fotbal. Dacă vrei să contribui și tu la decorarea camerei, poți cumpăra vopsea albă pentru textile și poți desena pe cearșavul verde liniile de pe terenul de fotbal.

Dacă fiul sau fiica ta iubește florile, poți alege un cearșaf înflorat sau, și mai bine, un cearșaf bleu care să imite cerul, asortat cu o lenjerie de pat înflorată.

 

Alege cearșaful de pat potrivit

Chiar dacă stilul din dormitor este foarte important pentru copil, și calitatea rămâne prioritară.  Alegerile tale din dormitor influențează calitatea somnului copilului tău și, prin urmare, asupra sănătății lui.

Atunci când alegi cearșaful de pat pentru copil, gândește-te mai întâi la materialul din care este realizat și abia apoi la culoare sau print. Alege un material de calitate, care să îi lase pielea să respire noaptea. Iar dacă ai un copil mai mic care mai face pe el noaptea, optează și pentru o saltea de protecție din material impermeabil, care să protejeze salteaua. 

Foto: Shutterstock, JYSK