Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
reguli feng shui

Feng Shui: sfaturi pentru o locuință armonioasă

Dată:

Categorie: Dormitor, Camera de zi, Toate articolele

Cuvinte cheie: feng shui, amenajare dormitor, amenajare sufragerie

Ai auzit sigur de Feng Shui: filozofia de a fi în armonie cu spațiul în care trăiești  și una dintre cele cinci Arte chinezești ale metafizicii. Un interior al cărui design respectă regulile Feng Shui va fi cald, primitor și calm.  

Arta Feng Shui se bazează pe trei principii: Chi – energia care este în continuă mișcare și care ne poate face să ne simțim bine sau rău, Cele 5 Elemente – Foc, Pământ, Apă, Lemn și Metal, și Bagua – harta care localizează zonele, obiectele și cele cinci elemente.      

Fiecăruia dintre cele cinci elemente îi sunt asociate culori, forme geometrice și trăsături. De fapt, traducerea exactă a termenului Feng Shui este “vânt și apă”, elemente pe care le găsim în natură.

DESIGN-UL INTERIOR CONFORM REGULILOR FENG SHUI

Plante naturale feng shui
Plantele naturale sunt un must have în camera de zi, pentru că au o energie pozitivă 

O casă amenajată după regulile Feng Shui aduce armonie între decor și spirit. Câteva dintre principiile de bază ale Feng Shui-ului se concentrează pe obținerea unei locuințe calme și unitare. Dacă vrei să îți decorezi casa conform regulilor Feng Shui, iată care sunt elementele de bază de la care să pornești. 

 • Asigură-te că ai o lumină naturală bună (bineînțeles, dacă ai o casă cu geamuri mici și cu puțină lumină naturală, nu mai poți face nimic. Poți doar să încerci să creezi senzația de luminozitate înăuntru prin alegerea anumitor culori și amplasarea corectă a mobilierului)
 • Plantele naturale dau naștere la un climat mai bun în casă
 • Așează-ți canapeaua cu spatele la un perete
 • Aruncă obiectele uzate sau mobilierul stricat
 • Alege perne decorative în culori precum bej, piersică și verde deschis, apoi împrăștie-le cât mai mult

 

CUM SĂ FOLOSEȘTI CULORILE ÎN FENG SHUI

Verdele in feng shui
Verdele pastel este recomandat pentru sufragerie.

În arta Feng Shui, culorile au un anumit efect asupra prihicului și stimulează mintea prin redarea unei anumite atmosfere în casă. Culorile preferate în Feng Shui sunt cele calde și liniștitoare precum piersică, bej, verde pal sau albastru deschis, deoarece acestea fac ca atmosfera să fie mai calmă.   

Culorile calde și pale precum piersică, bej și crem sunt ideale pentru dormitor, deoarece sunt relaxante și calmează. În Feng Shui, culorile deschise precum verde și albastru sunt preferate în camera de zi, pentru că încurajează activitățile liniștite.

 

FENG SHUI ÎN CAMERA DE ZI

Fiecare cameră are anumite reguli după care trebuie amenajată. Pentru camera de zi, experții în Feng Shui au următoarele sfaturi:  

 • Lasă loc pentru cât mai multă lumină naturală
 • Poziționează canapeaua cu spatele la un perete, pentru că este cea mai stabilă poziție.
 • Elimină obiectele sparte sau mobilierul stricat
 • Folosește perne decorative în culoarea bej, crem și verde deschis
 • Sufrageria trebuie să fie amplasată într-o cameră cu formă regulată.
 • O măsuță de cafea în formă circulară – precum măsuța de cafea TAPSFANNERUP sau SKIBBY -  va permite energiilor din cameră să circule mai bine decât o măsuță dreptunghiulară. 
Feng shui in camera de zi

O cameră de zi amenajată respectând regulile Feng Shui: canapeaua GEDSER gri închis cu trei locuri este așezata cu spatele la perete, iar măsuța de cafea FANNERUP rotundă facilitează circulația energiilor din casă. 

Printre principiile de bază ale Feng Shui-ului se numără reguli referitoare la utilizarea corectă a culorilor și poziționarea propice a mobilierului. De asemenea, prima regulă este să profiți cât mai mult de lumina naturală din încăpere și să încerci să o amplifici, deoarece lumina naturală este principala sursă de energie într-o cameră.   

Și plantele naturale sunt obligatorii în arta Feng Shui, deoarece au un impact pozitiv asupra minții și sufletului nostru. Atunci când respecți regulile Feng Shui în camera de zi, atragi în casa ta prosperitate și bunăstare. Adepții Feng Shui cred că nerespectarea regulilor Feng Shui în casă va duce în timp la probleme de sănătate și izolare socială.  

Lumina naturala FENG Shui

Profită de lumina naturală și amplific-o pe cât posibil. Măsuța de cafea din sticlă HARPELUNDE cu formă rotundă direcționează energiile și amplifică lumina naturală, pentru că o reflectă

REGULILE FENG SHUI ÎN DORMITOR

Feng Shui in dormitor

Alege culori pale pentru dormitor, pentru că sunt mai relaxante, precum cele ale lenjeriei de pat ALMINE

Și atunci când este vorba despre dormitor, există câteva reguli de bază pe care trebuie să le respecți:

 • Cuvertura de pat trebuie să aibă o culoare liniștitoare
 • Patul trebuie așezat în partea opusă ușii, la distanță cât mai mare de ușă, dar nu în aceeași linie cu ușa. Ideal, poziția patului trebuie să fie în linie oblică față de ușă, pentru că altfel peste pat va trece prea multă energie chi.   
 • Nu ține electronice în dormitor sau aparate de fitness, acestea vor distruge energia bună din cameră. Energia lor este plină de stres și te distrage, de aceea este interzis să le ții în camera în care dormi.
 • Folosește un pat cu tăblie de pat. În Feng Shui, cele mai bune sunt considerate tăbliile din lemn, precum cea a patului AULUM, sau tăbliile tapițate, precum cea a patului KONGSBERG. La nivelul subconștientului, te relaxezi mai bine dacă vei avea ceva în spatele capului, care să te protejeze.
 • Folosește o saltea care să îți susțină bine corpul, precum una formată din arcuri multipocket.
 • Patul trebuie să fie la o anumită înălțime facă de podea, pentru a permite energiilor să circule și pe sub cadrul de pat. Energia trebuie să circule în jurul corpului, pentru a te putea relaxa mai bine. Cadrul de pat SILKEBORG îți îndeplinește această nevoie.
 • Așează patul cu capul la perete, pentru a avea ceva cât mai solid în spate atunci când dormi. De exemplu, dacă în capătul patului este o fereastră, energia pe care o emană corpul tău se va diminua în timp și vei deveni lipsit de vlagă.
 • Nu îți poziționa patul către peretele comun cu baia.
 • Oglinzile trebuie amplasate cu grijă în dormitor, în așa fel încât patul să nu se reflecte în oglindă.
 • Creează simetrie în jurul patului. Patul trebuie să fie ușor accesibil din ambele părți, iar de fiecare parte a lui este bine să ai o noptieră. Cele două noptiere trebuie să fie identice pentru a avea simetrie.
 • Nu aduce decorațiuni cu teme acvatice în dormitor, precum un acvariu sau tablouri cu valuri și mare. Acestea pot aduce ghinion pe plan financiar.
 • Nu pune plante în dormitor, pentru că se crede că au prea multă energie yang,  iar aceasta dă naștere la prea multă energie.

Cuvertura de pat crem

Cuvertura de pat SOMMEREIK are culorile considerate ideale pentru dormitor

Dacă îți amenajezi dormitorul în concordanță cu principiile Feng Shui, vei avea parte de un somn mai sănătos. Pentru majoritatea oamenilor, dormitorul este camera în care își reîncarcă energiile folosite peste zi. De aceea, este important ca spațiul să fie propice relaxării, să te îmbie la somn și să te calmeze.

Dacă abia te-ai mutat și vrei să stabilești care dintre camere va avea rol de dormitor, alege camera care se află cel mai departe de ușa de la intrare. Cea mai bună poziție a dormitorului este cea mai departe de ușa care dă către lumea exterioară.

Unii experți în Feng Shui lucrează foarte mult folosind culori, iar pentru dormitor cele mai potrivite sunt culorile calde în tonuri pale. Culorile au rolul de a oferi un balans corect între yin și yang. O metodă simplă de a aduce culoarea potrivită în dormitor este prin folosirea unei cuverturi sau o lenjerie de pat în culori pastel. Pentru că vor sta așezate pe pat și vor acoperi o zonă mare din cameră, va fi unul dintre cele mai vizibile obiecte din dormitor.  

VREI SĂ FII LA CURENT CU ARTICOLELE DE PE BLOG?
LE POȚI PRIMI ÎN NEWSLETTER!

Abonare

[