Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Camera de zi cu canapea, lampă cu picior pentru citit și o mulțime de cărți

Idei pentru colțul tău de lectură: cum să decorezi și să-ți organizezi mai creativ cărțile

Dacă îți place să citești și iubești cărțile în toate formele și dimensiunile lor, îți poți crea un stil personalizat pentru camera de zi și îți poți afișa pasiunea pentru citit și în decorul interior al locuinței tale. Să păstrezi puțin spațiu exclusiv pentru cărți poate fi considerat un mic lux atunci când locuiești într-un apartament mic și ai nevoie de loc pentru obiectele pe care le consideri indispensabile. Totuși, poți integra o bibliotecă chiar și într-un apartament mic dacă folosești în mod inteligent tot spațiul pe care acesta ți-l pune la dispoziție. Citește mai departe despre cum poți avea un colț de lectură confortabil și ce metode poți aborda ca să îți organizezi mai bine cărțile.   

Răsfață-te cu un colț de lectură confortabil

Reading nook with floor lamp and armchair

 

Nu trebuie să faci investiții mari pentru a-ți face timpul de lectură mai plăcut. Poți crea un colț de lectură oriunde în locuință - nu trebuie să fie obligatoriu în camera de zi. Celor mai mulți dintre noi le place să citească în pat și, în cazul în care și tu ești unul din ei, asigură-te că ai la dispoziție câteva perne mai ferme care să-ți sprijine bine spatele. Oriunde ai alege să îți creezi colțul de lectură, asigură-te că ai o lampă pentru citit potrivită.

Dining room with pendant light over dining table

 

În cazul în care preferi să citești într-un fotoliu sau într-o canapea din camera de zi, poți alege o canapea mică în locul uneia pentru 3 persoane, astfel încât să te poți relaxa singur într-un colț cu o poveste de dragoste captivantă sau o carte interesantă cu tematică polițistă.

A living room with a small sofa that leaves space for an armchair for reading

 

Adaugă o lampă de podea care să ți ofere un nivel de luminozitate bun, astfel încât să nu îți forțezi ochii și completează colțul cu o măsuță de cafea pentru băuturi și o bibliotecă cu rafturi pe care să așezi separat cărțile „citite” și „de citit”.

Organizează-ți cărțile într-un mod creativ

Cărțile pot fi un element decorativ în sine. Când ai la dispoziție o bibliotecă plină de literatură, vei observa faptul că mulți oaspeți se îndreaptă spre ea atunci când intră în cameră. O bibliotecă frumoasă îi face să devină curioși - care este gustul tău literar și ce cărți le poți recomanda. Înainte de toate, asigură-te că îți vei organiza cărțile într-o ordine care are sens pentru tine: 

După numele autorului sau după titlu

Începi cu A și termini cu Z. Ia în considerare ceea ce ți se pare mai ușor de reținut: titlul sau numele autorului. Nu uita să lași un spațiu gol pe fiecare raft, astfel încât să nu fie nevoie să reorganizezi întreaga bibliotecă atunci când vei adăuga o carte nouă în colecția ta. Completează decorul cu o vază frumoasă, cutii de depozitare drăguțe sau un accesoriu decorativ.

Bookcase with books and various décor

 

După aspect 

De asemenea, îți poți păstra cărțile pe raft, sortate după mărime sau culoare. Începe cu cea mai înaltă carte în stânga și mergi spre dreapta, adăugând cărți mai scurte. De asemenea, poți crea un curcubeu minunat cu ajutorul cărților din bibliotecă: începe cu cărțile cu copertă neagră, apoi adaugă-le pe cele albastre, verzi, galben, portocalii și roșii. Acest mod de organizare a cărților este unul modern și foarte frumos.

În final, poți, de asemenea, să stivuiești cărțile dacă nu vrei să le așezi în poziție verticală. Dacă ai puțin spațiu la dispoziție, este posibil să poți stoca mai multe cărți în acest mod. Acest lucru te poate ajuta, de asemenea, să păstrezi cărțile prea înalte în poziție verticală. Poți stivui cărți de până la aproximativ 15-20 cm înălțime. Dacă le așezi mai sus, greutatea aceastora poate pune presiune pe cotorul cărților așezate mai jos.

Metal bookshelf with stack of books

 

Cheia decorării unui apartament mic este să utilizezi spațiul disponibil pe verticală în loc să te folosești exclusiv de cel pe orizontală. Nu trebuie să te sperii dacă nu ai o casă suficient de spațioasă atâta timp cât ai pereți goi pe care poți monta mai multe rafturi cu cărți.

Citește mai multe sfaturi despre cum să mobilezi un apartament mic. 

 

Descoperă mai mult

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Reîmprospătează-ți casa primăvara asta cu noua colecție Nordic Mood

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Noutăți: Decorațiuni cu forme organice care adaugă confort casei tale

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Adaugă note calde în zona de luat masa cu noua colecție Nordic Mood

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră