Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol

Ziua Mondială a Somnului | Reducere de până la 60%

Imprimeuri geometrice textile casa

Cum sa folosești imprimeurile geometrice în amenajarea casei

Sunt folosite în design-ul interior contemporan, dar nu sunt o noutate. De fapt, imprimeurile geometrice - favoritele design-ului scandinav - au rezistat mii de ani în topul preferințelor pentru decorarea interioarelor.

Geometria, sursă de inspirație din cele mai vechi timpuri

Forme precum linii drepte, cercuri, dreptunghiuri și romburi sunt folosite din cele mai vechi timpuri în decorarea exterioară și interioară a caselor. Gândește-te la măiestria cu care au fost realizate clădirile din Grecia Antică, la frumusețea exotică a modelelor marocane sau turcești care decorează pereții interioarelor din cele mai frumoase palate.

Mai aproape de zilele noastre, curentul art deco a mizat pe efectul liniilor drepte și a formelor geometrice care, îmbinate cu deosebită iscusință, au dat naștere la adevărate opere de artă. În anii ’80 au avut o renaștere pe catwalk-urile de modă, într-o perioadă în care grafica pe calculator era la început și se vorbea pentru prima dată de pixeli.

Imprimeuri geometrice perna
Pernă MARSFIOL 45x45
40 Lei/buc
79,99 Lei /buc
REDUCERE 49%

 

Produse cu imprimeuri grafice

În design-ul interior actual, formele geometrice sunt printre favoritele designerilor și se regăsesc atât în imprimeurile textilelor, cât și în piese de mobilier cu siluete arhitecturale.     

Textilele cu printuri geometrice precum lenjerii de pat, perne decorative, perdele, pături, covoare, sunt opțiuni îndrăznețe pentru case cu personalitate. Îmbinarea lor dă naștere la interioare eterogene, care suprind la fiecare pas și bucură privirea. De asemenea, sunt foarte potrivite dacă îți dorești o casă cu aspect mai masculin, dar jucăuș.

Imprimeuri geometrice lenjerie

 

Dacă îți plac și vrei să le folosești în locuința ta, nu e musai să te rezumi la imprimeurile geometrice de pe textile. Poți alege obiecte cu printuri geometrice precum cutii sau coșuri de depozitare, lenjerii de pat sau textile pentru casă cum ar fi perdelele și draperiile.

Imprimeuri geometrice perdea

 

Sfaturi pentru folosirea imprimeurilor geometrice

Vedetele camerei:

Indiferent ce produse alegi pentru a aduce trendul grafic în casa ta, acestea vor deveni centrul atenției și vor fi primul lucru care iese în evidență atunci când cineva intră în cameră. De aceea, alege produsele respective ținând cont de faptul că vor deveni vedetele camerei tale.

Imprimeuri geometrice covor

 

Schema de culori

Dacă decizi să amesteci linii subțiri, linii groase, pătrate, romburi și cercuri, alege mai întâi o schemă de culori și rezumă-te la aceasta. Amestecul de forme geometrice va arăta bine dacă păstrezi pe cât posibil doar câteva culori. Dacă ai și prea multe forme, și prea multe culori, ochiul privitorului va obosi repede și, în loc să ai un interior relaxant și atent gândit, vei avea unul obositor, care pare făcut la întâmplare.

Imprimeuri geometrice patura

 

Mărimea imprimeurilor

Pe lângă formele și culorile pe care le alegi, mărimea imprimeurilor este extrem de importantă atunci când decorezi. O lenjerie de pat cu cerculețe foarte mici va avea un alt efect vizual decât una cu cercuri imense. Dacă ai o cameră mică, alege imprimeuri de mărime mică, pentru că altfel încăperea va părea neîncăpătoare. Imprimeurile mari merg bine pe produse mari, de exemplu, o perdea cu linii subțiri, verticale, va da impresia că ai o casă mai înaltă.

Indiferent ce imprimeuri alegi și ce produse, nu uita că printurile în general au rol de accent: sunt potrivite din loc în loc, nu pe toate suprafețele.

Spor la decorat!

Descoperă mai mult

Îmbrățișează stilul Japandi cu gama SOLLERUP

Îmbrățișează stilul Japandi cu gama SOLLERUP

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Cum să alegi covorul potrivit pentru fiecare cameră

Simplitate și stil scandinav: scaunul din lemn masiv de stejar ARNBORG

Simplitate și stil scandinav: scaunul din lemn masiv de stejar ARNBORG

Draperiile te pot ajuta să ții la distanță zgomotele, căldura și frigul

Draperiile te pot ajuta să ții la distanță zgomotele, căldura și frigul