Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Mobilier si decoratiuni din sticla

Sticla: Decor modern si luminos cu mobilier si decoratiuni din sticla

Dată:

Categorie: Camera de zi, Inspirație, Toate articolele

Gândește-te la imaginile cu zgârie-norii din Manhattan sau la clădirile care sunt mereu în topul celor mai futuriste creații arhitecturale, precum Catedrala Brasilia sau Centrul Național al Artelor din Beijing. În ultimele decenii, cele mai inovatoare clădiri au ca material de bază sticla. Sticla a devenit unul dintre materialele de bază în designul modern.

Materialul are numeroase atuuri, cel mai important fiind faptul că amplifică lumina naturală, dând naștere unui decor luminos și pozitiv. Această caracteristică face ca obiectele de decor sau elementele arhitecturale din sticlă să fie foarte potrivite pentru spațiile mici, precum apartamentele de bloc, pe care le transformă în locuri mai luminoase, mai spațioase și mai moderne. 

Sufragerie bufet si vitrina sticla

O sufragerie luminoasă, în care lemnul vopsit în alb este îmbinat cu sticla în suprafețe mari: vitrina ILBJERG cu 2 uși și vitrina ILBJERG cu 3 uși. 

Chiar dacă nu locuiești într-o clădire futuristă în cel mai nou ansamblu rezidențial, poți avea o locuință modernă folosind piese de mobilier sau decorațiuni din sticlă. Materialul este extrem de versatil, ceea ce îi permite să fie folosit acum elemente din locuință, de la pereți, cabine de duș sau balustarde de scări, până la măsuțe de cafea, mese de dining, lămpi, tăvi, vaze și multe altele.

AVANTAJELE FOLOSIRII OBIECTELOR DIN STICLĂ ÎN LOCUINȚĂ

  • Folosite în încăperi mici, obiectele din sticlă creează impresia de spațiu aerisit și mare. Nu blochează vederea și, prin urmare, nu aglomerează vizual un spațiu.
  • Pentru că reflectă și amplifică lumina naturală și artificială, sunt o soluție bună pentru interioare nu beneficiază de multă lumină – camere cu ferestre mici, camere orientate spre nord sau aflate la parterul blocurilor.
  • Există multe tipuri de sticlă, așadar ai o mulțime de opțiune atunci când alegi ceva potrivit preferințelor tale: sticlă mată, colorată, cu model sau simplă.
  • Este ușor de integrat în mai multe tipuri de design. De exemplu, o masă de dining cu blat din sticlă simplă, transparentă, este potrivită pentru interioare moderne, în timp ce o vază din sticlă colorată poate fi perfectă pentru o casă rustică.
  • Oferă un aspect elegant, curat și sofisticat.  
  • Pot fi îmbinate cu diverse tipuri de materiale contrastante, de la lemn masiv la piele și oțel. Contrastul are avantajul de a evidenția fiecare dintre elementele folosite, iar efectul este interesant și atractiv. Poți citi aici mai multe despre folosirea materialelor contrastante în designul interior.   

Vitrine si mobilier din sticla

Un dining în stil scandinav, modern. Două vitrine ILBJERG de culoare albă cu uși din sticlă sunt folosite în combinație cu scaunele JONSTRUP și masa GAMMELGAB cu cadru din lemn natur. Decorul este completat de un candelabru din sticlă, format prin unirea mai multor lustre CARLOS, și de o scară modernă cu balustradă din sticlă.  

DEZAVANTAJELE STICLEI

De partea cealaltă, ca la orice material, există și câteva dezavantaje: sticla e considerată un material greu de îngrijit, pentru că trebuie curățată mai des, și un material fragil. Totuși, tehnologia a evoluat iar acum există produse din sticlă securizată, care nu se sparge ușor, și sticlă rezistentă la zgârieturi.  

 

MOBILIER DIN STICLĂ

O cameră cu mobilier din sticlă – fie bucătărie, sufragerie sau birou – are implicit un aspect modern, urban, actual. Pentru că este transparent, mobilierul din sticlă nu încarcă o încăpere și este ideal pentru spații mici.

 

MESE DE DINING DIN STICLĂ

Printre cele mai populare piese de mobilier din sticlă se numără mesele de dining cu blat de sticlă, care au avantajul de a lăsa la vedere cadrul mesei. Masa de dining este, de cele mai multe ori, cel mai mare obiect din bucătărie. Ocupă mult spațiu și, prin urmare, blochează vederea către restul spațiului. Pe o suprafață mare precum o masă de dining, folosirea sticlei vine în ajutor și luminează încăperea.

Masa de bucatarie cu blat de sticla

Masa de dining OLLERUP cu cadru din metal și blat din geam securizat este un exponent perfect al mobilierului modern din sticlă. 
 

VITRINE ȘI BUFETE CU UȘI DIN STICLĂ

Rămânem tot în bucătărie, unde vitrinele și bufetele cu uși din sticlă sunt o soluție de depozitare care poate arăta foarte bine mai ales dacă ai lucruri pe care dorești să le ții la vedere. În loc să ții obiectele de care ai nevoie în dulăpioare și să le cauți peste tot atunci când ai nevoie, le poți depozita în vitrine sau bufete cu geam, care îți permite să le vezi mereu și, în acelați timp, le protejează de praf.

Dacă alegi o vitrină, trebuie însă să fii ordonat sau să fii dispus sî petreci mai mult timp aranjând lucrurile care sunt la vedere. 

Vitrina GAMMELGAB rafturi sticla

Geamurile minimaliste ale vitrinei GAMMELGAB în stil retro scandinav sunt completate de rafturile din sticlă securizată, care accentuează senzația de simplitate.  

[][]

Mai multe despre depozitarea în bucătărie cu ajutorul vitrinelor poți citi aici.

 

MĂSUȚE DE CAFEA CU BLAT DIN STICLĂ

În sufragerie există două lucruri care pot sparge monotonia, dacă au un design interesant și atractiv. Primul este canapeaua, iar al doilea este măsuța de cafea. Dacă îți dorești o măsuță de cafea mai puțin banală, care să atragă atenția, alege una cu blat din sticlă și cu un cadru interesant, precum  setul de mese ORDRUP.

Măsuța de cafea este așezată de obicei în mijlocul sufrageriei, undeva între televizor și geam. Blatul de sticlă va reflecta lumina celor două surse de lumină și vei obține un efect interesant.

Masuta de cafea cu blat din sticla

 Setul de măsuțe ORDRUP cu blat din sticlă securizată și cadru din lemn masiv de stejar îmbină stilul rustic, nefinisat, cu modernismul. 

 

OBIECTE DE ILUMINAT DIN STICLĂ

Nu este ceva neobișnuit să ai veioze, lustre sau abajururi din sticlă. În general însă acestea sunt realizate din sticlă mată sau colorată și nu au neapărat un design modern sau atractiv.

În ultimii ani însă au devenit foarte populare obiectele de iluminat care imită aspectul becurilor Edison cu filament din carbon sau wolfram. Au un aspect retro și se integrează foarte bine într-un decor urban-industrial. 

lampa CONRAD din sticla

Veioza CONRAD este unul dintre exemplele trendului industrial, în care sunt populare obiectele de iluminat care imită becurile Edison.

[][]

 

DECORAȚIUNI DIN STICLĂ

Dacă, din diverse motive, nu vrei să ai suprafețe mari din sticlă (poate ai un copil mic, un cățel neastâmpărat sau pur și simplu vrei mobilier mai ușor de întreținut), poți alege obiecte mici de decor realizate din sticlă, precum vaze, suporturi de lumânări sau sfeșnice.

Spre deosebire de vazele din ceramică, vazele din sticlă lasă la vedere întreaga frumsețe a florilor. Dacă îți plac florile, casa ta va arăta plină de veselie și va avea un aspect natural cu vaze transparente în care pui flori și plante verzi.  Vaza din sticla transparenta


[][]


Iar suporturile de lumânări – fie din sticlă colorată sau simplă – permit unei cantități mai mari de lumină să pătrundă în cameră. 

Suport de lumanari din sticla

[][]