Coş

Coşul este gol

Coş

Coşul este gol
Trenduri în designul interior în 2018

Trenduri în designul interior în 2018: linii circulare, catifea și spații monocrome

Dată:

Categorie: Camera de zi, Inspirație, Trenduri

Cuvinte cheie: trenduri 2018, trenduri design interior

Începutul de an înseamnă înnoire. Noi trenduri, noi direcții, noi culori, noi materiale care vor domina spațiile interioare moderne. Ce predicții au designerii pentru anul 2018? Ce trenduri vor domni în următoarele 12 luni? Vezi mai jos trendurile pe care designerii mizează în acest an.  

canapea EGEDAL

Canapeaua EGEDAL și măsuța de cafea LEJRE, ambele cu linii curbate, inspirate de designul retro.
 

MOBILIER CU LINII CURBE


Atunci când ne gândim la diverse piese de mobilier ne imaginăm de cele mai multe ori linii drepte, unghiuri de 90 de grade, margini colțuroase și pătrățoase.În 2018 vor fi însă la mare căutare piesele de mobilier cu linii cure, cu margini rotunjite și forme mai puțin dure. Obiectele cu forme circulare, inspirate din designul anilor '70, dar și arcadele, precum cea de la intrarea într-o cameră, sunt apariții neașteptate într-o locuință, care fac spațiul mai interesant.

SFAT. Pentru anul 2018 poți alege pentru casa ta o canapea, o masă de dining, o măsuță de cafea sau noptieră cu margini rotunjite.  


scaun KALVEHAVE

Scaunul KALVEHAVE  cu șezut turnat din plastic. 


Set bar masa si scaune

Masa și scaunele de bar JONSTRUP cu picioare din lemn natural. Ambele au forme curbate. Masa este circulară, iar șezutul scaunelor rotunjit este realizat din imitație de piele neagră.    

IMPRIMEURI FLORALE ACCENTUATE

Sunt boeme, feminine și vesele. Au fost mereu populare, mai ales în spațiile decorate în stil boho chic, dar în 2018 vor fi la putere. Imprimeurile cu flori mari, în culori puternice și contrastante, vor fi foarte apreciate anul acesta. Poți alege perne deco sau obiecte mici de decor, precum cutii de depozitare, sau poți fii mai îndrăzneț alegând o lenjerie de pat cu imprimeu floral sau o draperie. Vei avea un decor vesel care va aduce culoare în locuința ta.

SFAT: Asortează-le cu tonuri neutre pentru a obține un aspect elegant și rafinat.


Lenjerie de pat imprimeu floral

Lenjeria de pat SVANHILD cu imprimeu floral 

MICI ACCENTE DE CULOARE

Trendul este considerat un mix între decorul scandinav și cel oriental. Spațiile în care predomină nuanțele calme și neutre sunt confortabile și dau senzația de calm. Adăugându-le însă pete de culoare – precum perne deco, draperii sau un tablou în culori puternice – vei crea un spațiu modern, care îți dă mai multă energie și pare mai plin de viață.

SFAT: Dacă ai o casă în care predomină tonurile neutre – gri, crem, alb, bej – alege una, două sau trei culori puternice, în tonuri apropiate, pe care să le folosești pe suprafețe mici pentru a crea contrast și pentru a înveseli camera.  


Perne deco

O pernă deco într-o culoare puternică contrastează cu decroațiuni și mobilier în culori neutre. 

CATIFEAUA

Aproape toți designerii menționează o singură țesătură pentru interioarele anului 2018: catifeaua. Catifeaua este unul dintre cele mai elegante și sofisticate materiale, iar un interior în care se regăsesc obiecte din catifea va avea și el un aspect sofisticat. Este un material greu, somptuos, regăsit de-a lungul secolelor trecute în interioarele luxoase ale palatelor și castelelor.

SFAT: Designerii recomandă catifeaua în culorile pietrelor prețioase – smarald, ametist sau safir. Asortată cu obiecte metalice sau cu sticlă, catifeaua va ieși în evidență, iar ambianța elegantă va fi accentuată.  

perne deco catifea

Pernele deco din catifea, precum perna BONDEROSE sau fețele de pernă KATTEFOT, sunt cea mai ușoară metodă prin care să introduci catifeaua în designul interior al casei tale. 

 
Puf din catifea


Fotoliul puf VADSTED din material catifelat poate fi folosit și ca măsuță de cafea. În plus, urmează două dintre trendurile anului 2018 - are un material catifelat și o formă circulară. 

SPAȚII MONOCROMATICE

Pornind de la ideea că în prezent oamenii caută o viață mai simplă, mai ușoară, designerii cred că anul 2018 va fi cel în care vor exista din ce în ce mai multe spații decorate în tonuri din aceeași familie de culori. Partea cea mai bună a acestui trend este că va fi mult mai simplu să asortezi piesele de mobilier și decorațiunile dacă te limitezi la o culoare și folosești intensități și tonuri diferite ale respectivei culori. De asemenea, un decor monocrom bazat pe o culoare liniștitoare va da naștere unui spațiu calm și relaxant. În plus, pentru că spațiul este decorat în tonuri apropiate, din aceeași familie, va părea mai mare și mai puțin aglomerat. Partea mai dificilă va fi să combini nuanțele în așa fel încât să nu te trezești cu un decor plat și fără viață.  

SFAT: Dacă ți se pre că un decor monocrom este potrivit pentru tine, alege o culoare pe care să o poți exploata în cât mai multe tonuri și pentru cât mai multe obiecte. De exemplu, poți încerca diverse nuanțe din familia culorii maro, care este și ea în trend anul acesta: bej, crem, muștar, ciocolatiu.


Dining culori maro


Un dining mobilat cu masa de dining JEGIND și scaunele de dining ORE, în aceeași nuanță cu parchetul și lambriurile. 
 

ELEMENTE DIN LEMN NATURAL

Într-o epocă în care suntem înconjurați de tehnologie și materiale procesate, existența lemnului natural în casă creează un mediu mai liniștit și mai apropiat de natură. În plus, lemnul natural se integrează foarte bine cu mai multe tipuri de interioare, de la cele moderne și industriale, până la cele clasice sau retro. Când spun "natural", designerii nu se referă neapărat la faptul că materialul trebuie să fie din lemn masiv, ci mai degrabă la obiecte din lemn cu aspect nefinisat, cioplit manual sau care păstrează micile imperfecțiuni ale lemnului.

SFAT: Poți folosi doar obiecte din lemn mici – decorațiuni precum tăvi, cutii de depozitare sau calendare – sau piese de mobilier mari realizate parțial sau total din lemn – comode, noptiere, scaune, mese sau paturi.


fotoliul EJERSLEV

Detalii din lemn natural: fotoliul EJERSLEV din cadru de lemn cu aspect nefinisat. 
 

MOBILIER ȘI ACCESORII DE CULOARE ÎNCHISĂ

Designerii au căzut de acord asupra faptului că în 2018 tonurile de maro închis vor reveni, iar accesoriile și piesele de mobilier din metal negru vor fi și ele în trend. De asemenea, bucătăriile de culoare deschisă nu mai sunt la modă, iar trendul trece la polul opus: bucătării cu tonuri închise.

SFAT: Pentru spațiile mici sunt recomandate piesele de mobilier de culoare deschisă, dar în 2018 va fi în trend mobilierul în tonuri închise: negru, maro, ciocolatiu. Dacă locuiești într-o casă mare unde spațiul nu este o problemă, atunci poți merge până la capăt cu acest trend, alegând un decor masculin și dramatic. Dacă ai un apartament mic, poți integra elemente de culoare închisă într-un decor predominant deschis.

 

Mobilier de culoare inchisa

Mobilierul din gama FREDERICIA de culoare închisă, cu aspect colonial, și scaunele de dining KLARUP cu aspect industrialNoptiera DALL

Noptiera DALL de culoare neagră, cu aspect elegant și linii curbe.